icon

Sú potrebné antibiotiká pri zápale dutín?

10. jún 2025

Ahojte, bolelo ma hrdlo 2dni, potom zachrípnutie kašeľ, ten mi ostal mierny ale včera večer ss pridala nadcha a bolesť dutín a dnes je to riadne ani mi rozumieť nie je aký mam hlas nosový a riadne upchaty nos, Olynth som davala asi 7x. Vyzerá to na ATB? Dutiny aj nos ma bolí :/

dzulli1980
10. jún 2025

7 x za deň Olynth? ... čítala si dávkovanie? ... čo sa týka upchatého nosa u nás inhalovanie nádchovníka (zaliať pár listov horúcou vodou a dýchať) + Quixx ... na hrdlo Dorithricin a kalciový sirup.

autor
10. jún 2025
@dzulli1980

7 x za deň Olynth? ... čítala si dávkovanie? ... čo sa týka upchatého nosa u nás inhalovanie nádchovníka (zaliať pár listov horúcou vodou a dýchať) + Quixx ... na hrdlo Dorithricin a kalciový sirup.

@dzulli1980 čítala ale pomáha mi tak na 2 hodiny🙃 ďakujem nadchovnik pozriem

vevebono
10. jún 2025

Doplním kloktat sódu bikarbonu, naparovat a naparovat

luccija
10. jún 2025

Aj antihistaminiká pomôžu

barka1
11. jún 2025

Na dutiny su volnopredajne lieky v lekarni. Pokial nemáš horucky, ATB za mna nie su treba.

martinka13
11. jún 2025

K lekárovi. Spravi CRP. Ak máš zápal, tak ATB. Zrejme Pamycon na dutiny. Už to máš dlho na "samoliečenie"

siegi
11. jún 2025

Ja som sa trapila 10 dni, uz ma hlava bolela, crp som mala do 5, ale uz som dostala atb na dutiny, nie len lokalne ale celkove

terezka2911
11. jún 2025
@martinka13

K lekárovi. Spravi CRP. Ak máš zápal, tak ATB. Zrejme Pamycon na dutiny. Už to máš dlho na "samoliečenie"

@martinka13 nemusí ani k lekárovi. Dr Max urobia za 4,50€ CRP

martinka13
11. jún 2025
@terezka2911

@martinka13 nemusí ani k lekárovi. Dr Max urobia za 4,50€ CRP

@terezka2911 ale Pamycon v prípade potreby nedajú

zuzacka16
11. jún 2025

ono niekedy aj CRP môže byť ok, ale človek sa dlho trápi s dutinami či kašľom/zachrípnutím..niekedy stačí dať aspoň lokálne ATB (pamycon, uniflox) a prejde to..záleží ako sa cítiš no..

autor
12. jún 2025

No dnes po tyždni je to relatívne lepšie 🙂 dala som to bez ATB ale fuu

angelinja
3. júl 2025

Čo ste robili mali ste aj RTG dutín?