Sú to parazity?
Ahojte. Je mi to trapne, ale potrebujem sa poradit. Boli sme tyzden na dovolenke. Pred chvilou sme prisli, chcela som ist na wecko a vsimla som si, ze este pred tym tyzdnom, tesne pred odchodom (to bol uz stres, chaos, meskali sme na let) bol niekto z rodiny na velku potrebu a zle sa to splachlo a zostali tam zvysky stolice.
Na spodku misy ale boli popadane cerviky (mrtve, cca 20-30 ks) a na hladine sa krutili este nejake 3-4 zive. Este teraz mi je zle, len si na to pomyslim 🙄 Boli tenucke, cca 1 mm a dlzkou asi tak 1- 3 cm. Su to teda parazity? Hlisty, mrle, skrkavky? Netusim, co teraz dalej, nikto z rodiny nema priznaky, ani sme si nikdy nic nevsimli v stolici u nikoho. Ani bohuzial nevieme, kto je ten "vinnik", kto bol ako posledny na toalete, lebo sme cestovali nadranom a narychlo. Sme 2 dospelaci, 3 deti, najmensie len 18 mes. Ako to teraz riesit? Preliecit vsetkych clenov rodiny? Alebo treba najprv robit nejake vysetrenia? Aj mi je neskutocne trapne a hanbim sa to riesit s obvodnym, ani netusim, ako to odkomunikovat, este sme takyto problem nemali. A najhorsie je, ze teda netusim, u koho sa to objavilo. Dakujem za rady a prepacte ten podrobny opis.
Ja osobne si nemyslim, ze z kuska zle splachnutej stolice by bolo 30.cervov a z toho po tyzdni este nejake.zive...to by musel byt niekto z vas tak zacerveny, ze by o tom urcite vedel....tiez si myslim, ze to tam prilakalo nejaky hmyz, co tam.nakladol vajicka a vyliahla sa haved....
fotku nemas? ak to teda osadenstvo MK vydrzi... pripadne tu poslat doktorke. Nemohli to byt larvy z nejakeho hmyzu, ktory sa len chopil prilezitosti a nakladol tam po vasom odchode vajicka? A prave citam, ze ti baby take uz napisali.
Mrle jak vysite. Maju tak 1 cm, mozno si to zle odhalda pises1-3 cm. Je to extremne infekcne. Jedno neliecene dieta v skole nakazilo u nas x dalsich, nas nastasie nie. Treba riesit cim skor. Priznaky bolesti brucha, svrbenie v konecniku. Treba si odsledovat stolicu, nie obsah misy
ja som si teraz spomenula, teda mari sa mi, ze crevne parazity ani nie su schopne sa z vajicka vyliahnut mimo hostitela. Preto v pieskovisku vydrzia vajicka dlhu dobu, kym nemaju vhodne podmienky.
Ahojte, no ja som sa raz odčervovala🙄 bola som na Kolonohydroterapii, črevnej sprche a dostala som ešte tabletu na odčervenie.. pani bola zdravotníčka a vyslovene mi vtedy hovorila, že v črevách máme kopu parazitov z masa, ktoré v nás hnije atď a tie produkujú veľa toxických látok, ktoré u človeka spôsobujú aj napr únavu, zníženú imunitu a vedia preliezť aj do ostatných orgánov ako pľúca.
Moj názor je, raz za nejaký čas to prospešné môže byť a teda vôbec by som neváhala a rodinu odčervila a s najmenším pobehala vyšetrenia..
skuste si to odkontrolovat doma kazdy teraz ked chodite na wc. Lebo toto fakt moze byt z externeho zdroja, proste vyrastli tam za tyzden. stava sa nam to napr ak nenajdeme nieco po psovi a o 2-3 dni sa uz vsetko hmyri (ano sorry, nechutne).. predpokladam, ze vnutri by to bolo to iste. Zase podla mna vnutorne parazity nenarastu za tyzden na take velke a 30ks, ze by ste to takto videli. Skus pogooglit podla vyzoru. Hlista vyzera inak, inak vyzeraju ine "cerviky".
@macatt to je dobra hlupost. Ver ze nic nam v crevach nehnije, bola som na kolonoskopii xy krat, a nemas tam NIC. Ked si bezny zdravy clovek. ANi ziadne nanosy, nic tam nehnije, lebo vsetko sa postupne posuva von. Skus si precitat nieco od gastroenterologov, ako od sarlatanov. Ak su parazity, su riadne vysetritelne, napr. na infekcnom a liecitelne. Cielene. Viem, bola som.
@macatt
https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000663/1631533...
Pri stravovaní sa každá potrava dostáva do črevného traktu, kde sa spracúva. Je pravda, že sa isté množstvo nestrávených látok a toxínov môže usadzovať na stenách čriev? Ako na očistu zaneseného hrubého čreva?
Dr. Bukovský: Rád by som vyvrátil mýty o tom, ako sa v čreve usádzajú dlhoročné nánosy špiny a odpadu. To sú naozaj nezmysly. Šíria ich tí, ktorí chcú predávať niečo na „očisťovanie“ hrubého čreva. Prezradím vám však tri najlepšie veci na očisťovanie hrubého čreva: 1) jedzte iba trikrát denne, nejedzte nič pomedzi jedlá – to umožní, aby sa zapínala očisťovacia funkcia tenkého čreva (tzv. hladové kontrakcie alebo migrujúci motirický komplex) aj počas dňa a to účinne bráni vzniku infekcie tenkého čreva a ak ostane tenké črevo čisté, do hrubého čreva sa neprenáša žiadna dysmikróbia či infekcia, 2) dostatok vlákniny v strave podporuje nielen rast tých najlepších baktérií, ale podporuje črevnú hygienu a vyprázdňovanie stolice a 3) pravidelná fyzická aktivita nielenže prirodzene podporuje vyprázdňovanie stolice, ale uvoľňuje stres. Vieme, že stres spôsobuje narušenie trávenia, vrátane narušenia črevnej mikrobioty a zápalu sliznice.
A ked budes hladat, najdes aj ine od gastroenterologov, ktori tie creva realne vidia. A nie tety ktore zarabaju na klistiroch.
@simca06022011 OK, ja si zasa o Bukovskom myslím že je šarlatán😀pozri si v hocijakej lekárni čo sa píše o produktoch na odčervenie, sú to čisto prírodné bylinné produkty.. a prečítaj čo sa tam píše..nechcem tu ,,šablovať,, s dôkazmi, napísala som autorke čo by som urobila ja👩🏼🔧
@simca06022011 jednorazovo sa im z biliniek nič nestane, hádam ani farmaceutický priemysel až tak nezbohatne, nemusia to ďalej roznášať po kúpalisku ak náhodou..to je celé čo som chcela v tomto obdobi dovolenkujúcich Dr..
dobre, ja len k tym mytom o nanosoch, ked chces najdes si o tom xy clankov od gastroenterologov. KEd uz si pisala o crevnej sprche a bajkach, ktore ti pani zdravotnicka povedala ;) Lieky na odcervenie su rozne, vedia si zohnat samozjreme aj volnopredajne. Alebo sa napchat cesnakom :DDD aj to su take domace recepty...
K osatnemu nemam co, parazity riesi infekcne, vysetria a daju lieky. Prakticky su na to aj tak slabi, vzorka stolice nemusi ukazat nic. Parazitov zistia aj z odberov krvi napriklad.
@simca06022011 áno, tiež nie som zástancom sa pucovať zvnútra, vtedy som mala problémy s trávením atd tak som na tej črevnej sprche bola😫 a som sa aj odčervila no🙃 cesnakom sa ládovať týždeň by som nezvládla a ani moje okolie😃
Baby to mate normálne v byte záchod v paneláku? Alebo v dome a otvorene okno na wc? Ideme preč na 2 týždne ale teda máme sieťky na oknách a vnútri nám nič nelieta tak rozmýšľam ako by sa dostali dnu.. Bože až mi zle ostalo brr... A prosím z akej destinácie ste prišli? Dúfam ze budete ôk ze to bolo len z vonku a nie z vás 🙏
Ahojte, takze rozuzlenie "kauzy parazity" 🤭 dnes som bola u dr, podrobne som jej to opisala a povedala mi, ze to urcite nemohli byt nase.vnutorne parazity, lebo mimo tela hostitela by tyzden neprezili. Ale dohodli sme sa na odberoch stolice. A teda samozrejme vsetci si budeme stolicu sledovat a kontrolovat tak ci tak.
Mna len napadlo, ked.to tam tyzden ostalo, za ten cas by stihli muchy do toho dat svoje vajicka a tie sa vyliahnut. Raz mi schoval mladsi syn nahryznuté jablko do detskej kuchynky, a za.par dni mj lozili taketo male cervicky po podlahe, skoro ma porazilo, skoro som sa dovracala, prehladavala som totalne vsetko vsade dezinfikovala cistila, hysteria, nakoniec som nasla polohnile jablko zavrete v detskej kuchynky a tam kopy cervikov 🙈 a to bolo par dni lebo viem ze som ho nemohla najst ze.predsa ho cele nezjedol ale teda takto to schoval. To je len moja teoria, ale kazdopadne ani mne by to nedalo a celu rodinu by som dala.vysetrit a odcervit pripadne 😃 nam detska dr raz pre dceru dala.odcervenie aj iba na zaklade priznakov, aj ked sa nepotrvdili zo stolice, pretoze hovorila ze z jej skusenosti aj ked rodicia priamo videla cervika v hovienku, tak aj z dvoch vzoriek potom nevysiel pretoze sa tam zrovna nenatrafil. Malu v noci bolelo brusko a suska tak hovorila ze jej da tak ci tak to odcervenie, tak myslim ze to zas neuskodi neviem ako ak si to date vsetci preventivne. Mala som kolegynu co sa raz do roka odcervovala preventivne, ale zase prirodnymi pripravkami.
Dakujem ze si napisala ake rozuzlenie to malo.
@andreatytler v pohode, tiez nemam rada, ked radim v nejakej diskusii a nedozviem sa rozuzlenie 🙂 v kazdom pripade vsetkym dakujem za rady aj za diskusiu, ktora prebehla slusne a konstruktivne.
Kúp parazitex sirup a užívajte vsetci

Tiez si myslim ze to muchy.nemyslim,ze by parazit prezil tak dlho mimo hostitela ked pises,ze sa hybali