icon

Sú to vši?

23. júl 2025

No amen! Ležala som na posteli, zdvihnem hlavu a tam toto.....hádam že to nie sú vši😱😱😱

Sú to vši?Sú to vši?Sú to vši?Sú to vši?
balerina2025
23. júl 2025

zial ano :(

autor
23. júl 2025
@balerina2025

zial ano :(

@balerina2025 ozaj??????...
akurát mame pohotovost a chudák muž mi pozera vlasy....preboha

simsalabim
23. júl 2025

@anonym_autor je to vos. Klud. Dosledne pouzivat pripravok proti vsiam vzdy po tyzdni. Vycesavat, prat. Ja som u seba pouzila aj farbu na vlasy a zehlicku, ostatnym som vsi a hnidy vycesavala a vyberala.

balerina2025
23. júl 2025
@anonym_autor

@balerina2025 ozaj??????...
akurát mame pohotovost a chudák muž mi pozera vlasy....preboha

@anonym_autor hned zabral a vycesavali sme tyzden hnidy a o tyzden znova premyli

Dr. Max Losinit proti všiam a hnidám

zuzubb007
23. júl 2025

Ano vši kúpiť šampón v lekárni, vycesavat a vyberať po jednom do nemoty, prežehlit vlasy a dobre je aj nafarbiť čerstvo

beahaydee
23. júl 2025

Pokoj. Vsi nie su smrtelne, len trochu otravne. Kup Paranit (v dm je o dost lacnejsi ako v lekarni). Umyt a o 7 dni zase. Prezehlit, plus je taky speci vsivacik, co vyberie aj hnidy https://www.vsivacik.sk/carovny-vsivacik-nit-fr...

kikulienkadd
23. júl 2025

Ahoj,syn priniesol zo školy,hneď som mu dala šampón Paranit z lekárne, vycesala, ďalšie dni kontrolovala a zbavil sa ich na 1×. Nikto iný z rodiny ich nedostal.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_fee865
23. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub my sme mali v skolke svrab :D

autor
23. júl 2025

Ďakujem, že ste sa ozvali a pomohli mi.

Nechápem odkiaľ sa mohli vziať!
Som učiteľka, už 3 týždne som doma, práveže mame upratovaci maraton- komplet všetko upratujem🤪akurát včera si vravím - ach ako mame všetko ako zo skatulky 😁😁😁

Som smoliar roka! Týždeň po kompletnom tepovani gauč, kreslá, postele - si nájdeš vši 🙈🙈🙈

Nikde som ani poriadne nebola- na 2 výletoch a so synom u kadernícky ....žeby tam?

V každom prípade, už išlo asi 6 práčiek- azda stačí teplota 60°C...Išla som kúpiť Paranit - 2 ks za 44€😱😱😱
Jeden sme už minuli...
Padlo mi do vane asi 5 ks pri tom vycesavani vsivacikom🤢🤢🤢

Znovu dat paranit aj zajtra či stačí česat a až o týždeň opakovať?

Ps- pred týždňom som stúpila na klinec, čo mi chce ten hore naznačiť?🙈🙈

balerina2025
23. júl 2025
@anonym_autor

Som učiteľka, už 3 týždne som doma, práveže mame upratovaci maraton- komplet všetko upratujem🤪akurát včera si vravím - ach ako mame všetko ako zo skatulky 😁😁😁

Som smoliar roka! Týždeň po kompletnom tepovani gauč, kreslá, postele - si nájdeš vši 🙈🙈🙈

Nikde som ani poriadne nebola- na 2 výletoch a so synom u kadernícky ....žeby tam?

V každom prípade, už išlo asi 6 práčiek- azda stačí teplota 60°C...Išla som kúpiť Paranit - 2 ks za 44€😱😱😱
Jeden sme už minuli...

@anonym_autor tak ono to trva kym sa vyliahne vos. nasla som inkubacna doba je 20dni.

oblecenie99
23. júl 2025

Akurát som čítala, že je na vzostupe žltačka aj svrab, tak ak ťa to uteší, vsi sú z tejto trojkombinacie stále ten lepší prípad, keď už niečo musí byť 🫣 prepáč, naozaj to ber ako na odľahčenie 🙂

mamina7070
23. júl 2025

´kludne si to mohla mat este zo skolky toto je dost vela vsi v roznej velkosti to je riadne zamorenie cez tei tyzdne urcite
vsivacik pripravok vsetko oprat prezehlit zopakovat pripravok podla navodu a vycesavat zreba aj hnidy z vlasom povytahovat

autor
23. júl 2025
@mamina7070

´kludne si to mohla mat este zo skolky toto je dost vela vsi v roznej velkosti to je riadne zamorenie cez tei tyzdne urcite
vsivacik pripravok vsetko oprat prezehlit zopakovat pripravok podla navodu a vycesavat zreba aj hnidy z vlasom povytahovat

@oblecenie99 no márnosť, to je teda kombo...🤯no aspoň menšie zlo, veru....

@mamina7070 no mám v triede aj soc.pripady, pri rozlúčke ma 2 dievčatka z takeho prostredia postiskali, no to bola sekunda.....márnosť tu

balerina2025
23. júl 2025
@anonym_autor

@oblecenie99 no márnosť, to je teda kombo...🤯no aspoň menšie zlo, veru....

@mamina7070 no mám v triede aj soc.pripady, pri rozlúčke ma 2 dievčatka z takeho prostredia postiskali, no to bola sekunda.....márnosť tu

@anonym_autor tak mas odpoved.

liv1
23. júl 2025

Inak ked to bolo u nas v skole, paranit nezabral, jedine co fakt zabralo bol hedrin. Drzim palce, je to strasnaaaaa ostara.

kvieta
23. júl 2025

Treba zachovať kľud. Voš na rozdiel od blchy bez hostiteľa neprežije ani 24 hodín. T.zn., pokiaľ spadne z hlavy, bez satia krvi neprežije. Dcéra nosila zo škôlky a ZŠ pravidelne, keď sa oteplilo. Ja som vždy kúpila šampón pre psov proti parazitom a s tým som každé 3 dni po dobu 3 týždňov umývala vlasy (vôbec nepoškodil vlasy, naopak, boli krásne lesklé a pevné🙂 ). Vši podochli hneď, časť hníd tiež a novo vyliahnuté vši podochli po následných umývaniach zakaždým skôr, ako dospeli a nakládli nové vajíčka. Treba dodržať cyklus a zbavíte sa toho.
Blcha je omnoho náročnejší parazit, pri nej treba mať šťastie.

simsalabim
24. júl 2025
@anonym_autor

Jeden sme už minuli...

@anonym_autor Paranit nemusi zabrat, na chemikalie su uz ,mnohe vsi odolne. Lepsie je ich udusit, napr. Hedrin je na to super. Na udusenie sa neda vypestovat odolnost. A nezabudni, ze zivotny cyklus vsi je tyzden hnida, tyzden nymfa, tyzden dospela vos. Vacsina pripravkov hnidy neznici, preto treba aplikaciu opakovat vzdy po tyzdni, najlepsie 4x.