icon

Suchý kašeľ a dusenie

zdrsjsjiwwi
7. dec 2020

Dobrý večer. Sestra (37) má už 11 dní suchý dráždivý kašeľ. Nemá horúčku, ani nie je zahlienena. Ale pri tom kašli sa jej tvorí aj sopel. Niekedy dostane taký záchvat kašla až sa nevie pár sekúnd nadýchnuť, je to až hrozivé, je celá červená. Pije čaje, stodal, dnes bola u lekára a dostala Codein no moc nepomáha. Mali ste toto niekto? Ďakujem.

zdrsjsjiwwi
autor
9. dec 2020

@majamat antigen.

zdrsjsjiwwi
autor
10. dec 2020

antibiotika berie 2. deň, ale zatiaľ nezaberaju. Kašel sa aj zhoršil, a ja hneď myslím na to najhoršie. Bojím sa že by to mohla byť rakovina. Ani neviem prečo to sem píšem..

unicornlady
10. dec 2020

Nech si požiada (alebo vydupe u doktorov) rontgen pľúc.

zdrsjsjiwwi
autor
10. dec 2020

@unicornlady vyžiadala. Ale majú voľné len v utorok, skôr ju nechcu vziať. Ona s av noci dusí aj 9×, a bojim sa ze sa raz aj zadusi..

majamat
10. dec 2020

@zdrsjsjiwwi niekedy trva, nez ATB zaberu, na 2 den malokedy.
a moj otec mal rakovinu a taky kasel nemal. v takomto zachvatovom kasli su znaky alergie, ktora sa ale zvyraznila vdaka infekcii. teda nemusi to byt vyslovene alergia na nieco konkretne,a le moze jej vadit nieco v ovzdusi.
otec bol fajciar a mal roky taky ten vlhky ranny kasel. cez den kaslal menej. predtym nez mu zistili rakovinu, odviezli ho z roboty k Dr. lebo mal silne bolesti. urobili mu rtg a nieco tam bolo, ale dr nevedel, ci zapal, alebo co to je. dal mu *ATB a po prelieceni znovu rtg a to dopadlo rovnako, tak ho dr hned poslal lezat na plucne.potom sa robehli vysetrenia, operacia, oziare, asi aj chemo. uz si to tak neamatam, je to uz 13r

zdrsjsjiwwi
autor
10. dec 2020

@majamat sestra tiež fajčí. ale naozaj mám strach čo to môže byť, keď sa tak strašne dusí.

majamat
10. dec 2020

@zdrsjsjiwwi to byva pri infekciach. berie nejake antihistaminika? co je okrem ATB predpisali, resp. odporucili?
zachvatovy kasel je pomerne casty a zvlast pri akutnych infekciach. snad jej ATB r&chlo zaberu.

lucia147852
10. dec 2020

Ja som mala takýto kasel pri astme. Polroka som sa zadusala. Furt mi lrn pchsli antibiotika. Až som chytila taký záchvat, že som sa nevedela nadýchnuť. Poprípade ešte krv na chlamýdie, mykoplazmy a čierny kasel. Čierny kasel som mala tiež, kaslala som 2 mesiace. Držím palce

zdrsjsjiwwi
autor
10. dec 2020

@majamat má inhalačný sprej pre astmatikov, už neviem ako sa volá, ale nepomáha. Má ešte Codein a dnes dostala tiež niečo na c ale to je na alergie.

zdrsjsjiwwi
autor
10. dec 2020

@lucia147852 Ďakujem, keby mala chlamydie tak by je tieto atb. zničili, aspoň tak povedal dr.

lucia147852
10. dec 2020

@zdrsjsjiwwi chlamýdie sú dlhodobý problém a veľmi ťažko sa ho zbavuje. Niekedy treba aj viac atb a meniť druhy. Dr je tuším lenivý aj krv zobrať na testy 🤦🏽‍♀️

zdrsjsjiwwi
autor
10. dec 2020

@lucia147852 Neviem, tak povedali aj v lekarni aj dr. Uz aby mala ten rontgen joooj.

majamat
10. dec 2020

@zdrsjsjiwwi rtg je viac menej pre istotu, lebo dr uz vacsinou uz pocuju pri vysetreni, ak by niekto ,al zapal pluc. priedusky uplne na rtg nevidno

majamat
10. dec 2020

@zdrsjsjiwwi mne naposledy ATB zabrali na 3 den

zdrsjsjiwwi
autor
10. dec 2020

@majamat sestra nechrčí, ani nepíska. Pľúca mala čisté, ani je nemá zahlienené, Hoci aj tak vykašliava hlieny

miricici
11. dec 2020

@zdrsjsjiwwi ahoj,ako je sestre?Ja sa tiež trápim s kašľom už pomaly mesiac...vybrala som aj trojdňové ATB ale kašeľ pretrváva,síce nie veľmi intenzívny klop klop ale je...

zdrsjsjiwwi
autor
12. dec 2020

@miricici ahoj. včera bola sestra celkom ok, ale v noci začala kašlať znova tak, až sa dusila. Dnes ju celý deň tlačí na hrudi. 4. deň a antibiotika nezaberaju. :(

majamat
12. dec 2020

@zdrsjsjiwwi niekedy to moze chvilu trvat. no tazkonpovedat, cim to je, ATB treba urcite dobrat, lebo este nevie ci jej bnezacnu zaberat napr, zajtra. a tiez kasel je priznak, ktory casto pretrvava aj dlhsiu dobu. cize je niekedy tazke sa ho zbavit.

majamat
12. dec 2020

@zdrsjsjiwwi a teda ten rtg jej bude treba, tusim si pisala, ze ide v utorok? ci to ma kontrolu?

zdrsjsjiwwi
autor
12. dec 2020

@majamat Keby sa aspoň nedusila a mohla by spať. Toto nie je obyčajný kašeľ.. neviem už. Už jej trvá 2 týždne, a akoby sa každý deň zhoršoval.

maris5
12. dec 2020

A stodal jej pomaha? Lebo ak ho uzije a neprestane ju hned dusit, tak je zbytocne ho uzivat.

zdrsjsjiwwi
autor
12. dec 2020

@maris5 už ho neberie tak 5 dní.

zdrsjsjiwwi
autor
14. dec 2020

Zajtra ide sestra na rontgen a mňa popadol panický strach z toho, čo to môže byť. Už aj ona sa bojí že by mohla mať rakovinu pľúc.

miricici
14. dec 2020

@zdrsjsjiwwi a prečo hneď na to myslíte?Koľko má rokov sestra?Inak aj ja som taká že hneď na najhoršie myslím...😔a nie je jej lepšie??

zdrsjsjiwwi
autor
14. dec 2020

@miricici má 37 rokov. Nepovedala by som, že lepšie. Kašle ešte viac, ale aspoň sa tak nedusí.

miricici
14. dec 2020

@zdrsjsjiwwi tak stará ako ja... každopádne držím silno palce na zajtra a daj určite vedieť ako dopadla 🍀

zdrsjsjiwwi
autor
14. dec 2020

@miricici ďakujeme. dám

majamat
14. dec 2020

@zdrsjsjiwwi ono zalezi od ochorenia. aj takyto kasel byva bezny pri infekciach.

majamat
14. dec 2020

@zdrsjsjiwwi sestre drzim palce a napis zajtra ako dopadla

miricici
15. dec 2020

@zdrsjsjiwwi ahoj,tak ako dopadla sestra?