Súkromné náklady na liečbu
Už ma unavuje neustále niečo platiť. Návšteva lekára 50 eur, inak sa nedostanem, cvičenie s fyzioterapeutom ďalších 50 eur za hodinu, razova vlna 40 eur. A to všetko mam mat niekoľko krát. Rehabky cez poisťovňu nepomohli. Beriem doplnky výživy zas 20 eur (milgamma N).
Proste stále niečo platiť aby sa mi mohol zlepšiť stav. Už som z toho otravena. Rodinnemu rozpočtu to teda nepomáha.
Mate to tak aj vy?
Ja naposledy neurolog 300 eciek 😵💫 a to pisem, ze naposledy 🤣
Mám ale pre mňa je zdravie prioritou
Ja naposledy neurolog 300 eciek 😵💫 a to pisem, ze naposledy 🤣
@mk1111111111 och pane bože dakujem za môjho neurologa čo nežobre nič a všetko mám na poisťovnu.
Ahoj, úplne ale že úplne tá chápem . Presne takto to mám aj ja - najviac pri dcére . Kozna nám dáva na plnú úhradu atb sirup , lebo že to nemá potvrdené stermi … keď je chorá , všeobecná nám zas dáva také lieky , ktoré všetky buď plne doplácam ( že už nie sú kategorizované) , alebo je tam dokonca plná úhrada lebo lebo lebo . Pritom deti do 6 rokov mi hovorila pani na infolinke vo vszp nemali platiť v podstate ani doplatky , keď ide o takéto lieky … naša Kozna skončila ambulanciu , otvorila si súkromnú kliniku - kožnú si nájdi kde chceš , a keď tá zoberú , sup poplatok ako prvý 50 eur aj keď je to cez poisťovňu . Na pohotovosti bola mama akútne s okom , i tak jej dali zaplatiť síce len 10 eur - ale potom jej očná hovorila , že to vôbec nemala platiť lebo v podstate mohla oslepnut - nie vlastnou vinou . Nás Zubar nevykazuje výkony poisťovni , vôbec tomu nerozumiem prečo - zmluvu s nimi ma a predsa čo mu my zaplatíme oni by mu ešte doplatili . Keď som chcela riešiť minulý rok ten zubný benefit , nemohla som , lebo nevykázal preventívnu prehliadku . Naháňala som ho za to neviem koľko . Muž dostal na pohotovosti lieky - tiež si ich plne hradil , že už nie sú kategorizované . A potom keď si pozrieš v aplikácii , čo všetko si ti doktori vykázali za teba , … no a mohla by som pokračovať do aleluja . Nezostáva nám nič iné len vydržať . Držím ti palce autorka , nám všetkým
Ani nie, platí sa za razovu vlnu,plynové inj, inak nie. A áno, sú lekári, kde sa platí viac, treba ísť k inému. A výživové doplnky, ak nechceš, nekupuj, kto ti ich ma kúpiť?
ano doplacam vkuse niečo, a bud je to ako zaplatíš alebo si môžem nájst noveho mudr ale v inom meste a zase zacvakám na doprave , objednavanie na čas , bud zacvakaš alebo proste si odsediš 4-5 hod v čakarni, ako uprimne keby som bola na dôchodku tak mi to nevadí tam vysedavat a čitat si ,
sono 20€ alebo čakaj pol roka, bolesti mám teraz , tak som zacvakala,
odber krv 2€ a a ono sa to zbiera pekne ... a to som zmenila gyn pretože chcela ročny poplatok za to že som u nej 30 €, tak to ako nie ,dostava mesačne a ešte calovat + vykony si naučtuje
daju sa občas vypytaj generika lieky ale nie vždy sa to da
dost mi to vadí že vkuse doplacame na niečo ,vyživove doplnky len okrajovo to je iné
Ani nie, platí sa za razovu vlnu,plynové inj, inak nie. A áno, sú lekári, kde sa platí viac, treba ísť k inému. A výživové doplnky, ak nechceš, nekupuj, kto ti ich ma kúpiť?
@lukbe až máš ist k inemu , tak ano ale menšie mesta bud platiš tiež alebo caluješ za cestu
nie všetko je tak ako v ba alebo košiciach
@mk1111111111 och pane bože dakujem za môjho neurologa čo nežobre nič a všetko mám na poisťovnu.
@alickapusinka neboj, u zubara som nechala 350, u koznej 70, u ortoprda doplacala 50 ... mam pokracovat? 🙄 radsej nie 🤣
U nas sa bez poplatlov a doplatkov nikam nedostanes
Ja som minulý rok zaplatila za lekárov tisícky 🙂 Strojček na zuby 4500 eur. IVF 2250 eur. Vyšetrenie kŕčových žíl 220 eur. Aj obyčajná preventívka stojí u zubára 50 eur (menší kaz 150 eur, väčší do 300), aj u gynekologičky 50 eur za preventívnu. A to mám poisťovňu. Mala som dajaký problém v tehotenstve, poslali ma k hepatológovi, nijaký ma nezobral, len jediný - za 110 eur. Každá návšteva 60 eur. Ja keď u lekára neplatím, tak sa veľmi čudujem. Hlavne plaťme zdravotné poistenie, keď máš 3 práce, plať aj 3 x, ale keď ideš k lekárovi, tak určite zaplatíš aj tam. Jedine za preventívku u obvodného neplatím, alebo ak k nemu idem chorá, ináč stále a všade... Ja už to hovorím roky, ale systém je tak nastavený. Človek robí preto, aby mal na jedlo a lekárov.
Áno majú to aj iný. Dcére teraz platím súkromné rehabilitácie. 180 eur. Cez poisťovňu bola raz a prd to pomohlo. Prišli sme a dokopy neurobili nič. Iné deti neberú.
Kožná, neurológ, očný, ORL, ortopéd, urológ tam všade platím. Inak nemám šancu sa tam dostať. Môžem si sadnúť do čakárne ale nezoberie nikoho kto nie je objednaný.
A už veľa lekárov ani nemá zmluvu s poisťovňou.
Ked idem k lekarovi tak to nie je len tak, ale preto ze to potrebujem a kedze stav naseho zdravotnictva je taky aky je (to je na inu diskusiu), tak si radsej zaplatim akoby som mala cakat mesiace … napr neurolog som cakala 2 tyzdne za 40€, dalsie specialne vysetrenie 45€ a cakala som cca 3 tyzde…
Zubara mame cela rodina bez zmluvy s poistovnou ale aj tak ho menit nebudem, kvalita je pre mna dolezitejsia.
Detsky imunoalergolog si pyta 20€ za navstevu - taktiez nejedem menit, kvalita je prednejsia a je mi jasne ze inde by som platila rocny poplatok, manazment pacienta alebo akykolvek iny skryty poplatok …
@sara07 v BA a okolí už málo kde nájdeš lekára bez doplatku. Veľa krát platíš celý výkon.
@bosorkabb celý výkon určite ako poistenec poisťovne, s ktorou má tvoj lekár zmluvu, neplatíš. Ak áno, tak ťa lekár okráda, pretože on si výkon dá preplatiť poisťovňou a druhýkrát zaplatíš ty? Ak, tak sa hradí len časť výkonu alebo potom nemá zmluvu s tvojou poisťovňou.
@lilope veď píšem veľa krát. To sú lekári ktorý zmluvu nemajú. V BA úplne bežné.
A pri tých ktorý majú zmluvu tiež doplacas od manipulačného poplatku, objednania či ako si to nazvu je úplne jedno ale platíš inak vyšetrenie nemáš.
Jedine kde neplatím ja a deti je detský a všeobecný. Všade inde a to teda chodím fakt veľa aj s deťmi platíš.
Mne hrozila operacia za 20 000 eur v zahranici. Respektive este stale hrozi, ak sa mi zhorsi stav
( co nemusi). Poistovna by mi ju nepreplatila, pretoze ju robia i na SR ( ale kym v zahranici je 4 % riziko a uplne iny sposob a technologia operacie, na Slovensku su rizika okolo 35 % zleho vysledku).
Takze za 50 eur sa len pousmejem.
Mne hrozila operacia za 20 000 eur v zahranici. Respektive este stale hrozi, ak sa mi zhorsi stav
( co nemusi). Poistovna by mi ju nepreplatila, pretoze ju robia i na SR ( ale kym v zahranici je 4 % riziko a uplne iny sposob a technologia operacie, na Slovensku su rizika okolo 35 % zleho vysledku).
Takze za 50 eur sa len pousmejem.
@belle_vie no, zial, smutne to tu je
@lilope veď píšem veľa krát. To sú lekári ktorý zmluvu nemajú. V BA úplne bežné.
A pri tých ktorý majú zmluvu tiež doplacas od manipulačného poplatku, objednania či ako si to nazvu je úplne jedno ale platíš inak vyšetrenie nemáš.
Jedine kde neplatím ja a deti je detský a všeobecný. Všade inde a to teda chodím fakt veľa aj s deťmi platíš.
@bosorkabb presne, v BA je tazke ziskat zmluvneho lekara a ak ano, aj ti maju poplatky.
@bosorkabb ak tam naozaj nemáte zazmluvnených lekárov, tak je to hrozné. Doslova ste tým vydieraní, tak potom na čo platíte odvody do zdravotnej poisťovne? To je výsmech.
@bosorkabb ak tam naozaj nemáte zazmluvnených lekárov, tak je to hrozné. Doslova ste tým vydieraní, tak potom na čo platíte odvody do zdravotnej poisťovne? To je výsmech.
@lilope niektorých máme ale buď neberú nových pacientov alebo platíš rôzne poplatky. Alebo teda takých ktorý zmluvy nemajú.
Tak či tak platíš.
@alickapusinka neboj, u zubara som nechala 350, u koznej 70, u ortoprda doplacala 50 ... mam pokracovat? 🙄 radsej nie 🤣
U nas sa bez poplatlov a doplatkov nikam nedostanes
@mk1111111111 veru pýtaju aj moja zubárka tiež aj ked pomerne oveľa menej pýtaju.Bola som už aj na platených yvšetrenia určite. Z očami v uvee tam som platila okolo 100 eur.
Napíšem opačnú skúsenosť, ale som teda z menšieho mesta a verím, že v tých väčších to musí byť na nervy. Všeobecný, gynekológ, sono, kožná zadarmo. So synom pediatricka, alergo, psychológ, psychiater zadarmo. U zubára platíme tak do 30 eur, ak nájde kaz (čo je málokedy). RTG zadarmo, len zuby 10 eur. Na gynde raz za niekoľko rokov okolo 20 eur za podrobnejšie stery (ale žiadny ročný poplatok a podobne šmakociny). Čo ma zarazilo, ale zaplatila by som, ak by bolo treba, neurológ 110 za termín do 3 týždňov alebo cakacka pol roka. Rehabilitácie som mala možnosť zadarmo na poliklinike, ale bolo mi doporučené inde za 60 eur. Musím povedať, že to za to rozhodne stálo, pomohlo a prístup bol úžasný.
@lilope presne tak a ani si nemozes poziadat o nejaky prispevok zdravotnej poistovne, co je z mojho pohladu absurdne. V zahranici, ak poistovni das ucet od nezmluvneho lekara, preplati ti to, co by zaplatili zmluvnemu lekarovi. Tu je to katastrofa - zubar-sukromny, hradim vsetko, dentalna hygiena - detto, ocna - sukromna, tiez hradim vsetko, gynekolog - rocny poplatok 70€ - a to vsetci tito maju plni stav a neberu novych pacientov. Bez nejakych poplatkov mam hadam iba obvodnu. Je to absolutne nefer, lebo cely zivot pracujem, platim odvody a postovni to je jedno, aj z tej penazenky zdravia poistovna preplati vykon niekomu, kto je mozno nezamestnany, no ma zmluvneho lekara. Nezavidim, ale ide o princip.
Za mňa, aspoň čo som si všimla, ak nechceš čakať 6m a viac, ideš cez súkromné kliniky a to sú iné pálky. Udivuje má aj to,že niektorí majú zmluvy s poisťovňou, problém však a doplatkom nemajú. Väčšinou 60€. U očnej som platila vstupnú 30€.
Tak rozmýšľam, ako to robia ľudia, čo si to nemôžu dovoliť. Najmä ak je zdravotný problém, ktorý sa musí riešiť. Pripadne lekar odporuci liečbu, ktorá sa hradí a pacient na ňu nemá. Mňa to momentálne asi bude stáť 1000 eur (a to neviem ci pomoze), za tie peniaze sme mohli ísť niekde na dovolenku alebo kúpiť letné sedenie, ktoré nám treba.
a pritom ked si pozrieš na páske aké odvody zdravotne odviedol zamestnavatel + ty ešte zvlášt tak ma oblieva , dokopy je to ako slušná suma , a ešte aj tak doplacaš
a to nehovorím čo ešte niekto podnika v drobnom na prilepšenie ako szoš popri zamestnaní , to má odvody on, živnost + zamestnavatel a pritom nikoho nezaujíma či on zarobí na tie odvody zrovna ten mesiac alebo nie ,, proste calujeme
Autorka, ze ako to robia? No neriesia. Kopec ludi ma napr hnile zuby a diery v chrupe, lebo nemaju na opravu. Na operacie cakaju v poradovniku… absolvuju nejake udrziavacie zakroky, co nic neriesis…. a podobne.
Autorka, ze ako to robia? No neriesia. Kopec ludi ma napr hnile zuby a diery v chrupe, lebo nemaju na opravu. Na operacie cakaju v poradovniku… absolvuju nejake udrziavacie zakroky, co nic neriesis…. a podobne.
@simsalabim kopec ľudí tieto veci nerieši, aj keď na to má. Mám nejedného kolegu/kolegyňu bez zubov, ktorí sa vyvážajú do roboty na aute, aj keď im chodí firemný bus, nosia značkové handry, ale v ústach prievan. To je skôr o prioritách.
@gov a co by si odporucal v pripade, ze zmluvneho zubara nezozenies?

nie nemam a a to chodim po lekaroch tyzdenne, fyzio riesim zasadne cez poistovnu, ak mozem idem aj 2x do roka + liecenie, navsteva dr bez hotovosti, pockam si v rade doplnkovu vyzivu neberiem nakolko je "len" doplnkova, nie je na akutny stav zbytocne vyhodnene peniaze... drzim palceky nech ti je lepsie