icon

Súvisí užívanie Alventy s priberaním?

7. apr 2025

Dobrý deň prajem všetkým. Dnes sa manžel postavil na váhu a s hrôzou som zistila,že má 128,8 kg. Nejako som si to na ňom nevšimla,nakoľko ho vidím skoro každý deň a nie je taký ako vreco,on je celý taký veľký alebo ako to nazvať a vždy mával okolo 100-110kg. Pracuje ako vodič,ale pohybu má myslím že dosť,bežné máva denne 12tis krokov,sám si nakladá a vykladá a silu má za dvoch,aspoň čo ostatní okolo hovoria. Nevšimla som si,že by nejako viac jedol ako predtým,ba skôr väčšinou nevečeria,keď tak len nejaký jogurt. Ale už cca rok berie alventu,môže to byť spôsobené ňou? A ako to riešiť,počkať kým sa AD vysadia,alebo to treba riešiť hneď keď chce schudnúť?

mergimar
7. apr 2025

Z vlastnej skúsenosti: aj mne sa zdalo, že jem málo, ale keď som to nahádzala do KT, bola som zhrozená. Ono to množstvom nebolo veľa, ale za to kalórie presiahli 2 násobok môjho denného príjmu. Alventu beriem roky. Bola som vyrovnanejšia, a tak mi aj začalo chutiť. Treba v prvom rade upraviť stravu. To je základ. Lebo aj keď bude robiť niekoľko tisíc krokov denne, ale príjem stravy má viacnásobné vyšší, nie je šanca schudnúť. Ja som vďaka tabuľkám schudla 35 kg.