icon

Svalové kŕče, keď už magnézium nezaberá

cukroska
21. jún 2020

Zdravím. Kto mi prosím vie poradiť čo pomáha na kŕče v nohách. Od kedy som začala robiť dvanástky (striedavá práca aj v sede aj v stoji) mam po druhej nočnej dvanástke nenormálne kŕče v nohách. Nie len v lýtkach, stehnách, chodidlách, ale vykrúca mi celú nohu. Viac kŕčov na raz. Doteraz som nikdy až také nemávala a trvajú aj desať, pätnásť minút. Nato sa vždy zobudím Niekedy slabé aj počas dňa. Kŕče mávam od mlada, ale kedysi len sporadicky a o veľa slabšie. Teraz je to už nenormálne. A nezaberá ani Magnerot, detralex (len čo mám doma si sem tam dám). Magnézium beriem aj s lekárne s vitamínom B6. U lekára som s tým nebola, ale liečila som sa dávno predtým na kŕčové žily (metličkove. Nakoľko som už v minulosti liečila na ťažké, unavené a opuchnuté nohy. Ďakujem za každú radu, ktorá by mi uľavila od kŕčov, nakoľko stop proti kŕčom vôbec nepomáha.

Strana
z2
cukroska
autor
22. jún 2020

@tinatitti hlavne ti prajem nech sa to nejako poriesi a nech je dobre aj bez operácie. Držím palce. Kamarátku inak tri krát operovali na kŕčové žily, ale ju neboli, ani kŕče, len esteticky. Mala od pôrodu naozaj veľmi veľké, hrubé. Ona vraví, že dedičné a ze každý ma jej v rodine. Ale pp tretej operácii dobre. A pritom je ako prútik tenucka.

tinatitti
22. jún 2020

@cukroska varixy sú dedičné. Tie žiaľ majú ako štíhli tak aj obézni ľudia.

eliska13
22. jún 2020

@cukroska ja som skončila u cievneho chirurga s krcami a opuchom nôh pri sedení 12 hod.Dostala som Detralex a komprexné pancuchy nohy mi už neopuchali bola to zilová nedostatočnosť, kŕčové žily nemám.Hlavne pi minerálky vápnik magnézium banány jesť...a nohy vykladať aj, keď robíš v stoji aspoň z času na čas pohybat prstami, pokrutit, podrep....

cukroska
autor
23. jún 2020

@eliska13 no ved to aj ja 4 tabletky denne detrakex a pančuchy mam dlho len nenosim. Ved áno cievne problémy. Snáď už bude lepšie a snažím sa aj precvičiť večer ale vždy ri skončí kŕčom.

lenrol001
24. aug 2023

@cukroska
@cukroska ako si na tom s odstupom času teraz ...mňa tie kŕče trápia tiež...čo ti zabralo????

cukroska
autor
26. aug 2023

@lenrol001 stále rovnako. Najhoršie sú tieto horúčavy.

egonkra
28. apr 2024

Treba zobrať do úvahy aj to či sú v poriadku obličky a štítna žľaza.

minenkak
28. apr 2024

@cukroska ja beriem magnézium s draslikom ,samotné magnézium mi až tak nezaberá

aurinia
28. apr 2024

@cukroska mne na krče pomohol magnerot a vápnik s draslikom. V časových rozostupoch a dlhodobo. Viac tekutín ( nie sladké). Ja som zmenila aj stravu, menej sacharidov, mučnych jedál a mastného.

cukroska
autor
29. apr 2024

@minenkak Vďaka vyskúšam
@aurinia vďaka skúsim. Ja keď mám kŕče hneď viem,že som aj menej píla. A najviac keď mám práci v stojí ,alebo dlho sedím bez pohnutia.

aurinia
29. apr 2024

@cukroska zaberie ti to uvidis...ber dlhodobo

cukroska
autor
29. apr 2024

@aurinia Ďakujem. idem nato

lenrol001
29. apr 2024

Dobrý deň,
@cukroska ono to vôbec nemusí byť z kŕčových žíl, môžete mať tetániu... Choďte na neurológiu. Dlhodobo každý deň musíte brať vápnik, magnézium, draslík a ja aj sodík...nakoľko som si dala robiť rozbor minerálov v krvi a tam mi vyšla nízka hladina sodíka . Beriem to už 8 mesiac dennodenne a už sa cítim lepšie ako na začiatku. Už aj cvičiť môžem 😁, vtedy pri cvičení som dostávala kŕče do celých stehennych svalov. Tetánia je nervovo svalové dráždenie..môže byť z nedostatku minerálov. Ale aj keď máte dobrú hladinu v krvi,to neznamená že ich máte v dobrom pomere aj vo svaloch. Mne ešte ráno po zobudení zdreveneju nohy ale rýchle to rozchodím.

aurinia
29. apr 2024

@lenrol001 ja taktiez...v krvi mam vsetko ok. Ale krče mam aj tak. Dlhodobe uzivanie pomohlo.

enya00
29. apr 2024

@cukroska mne pomahalo toto

cukroska
autor
30. apr 2024

@enya00 Ďakujem. To je dobre. Mne Stop proti kŕčom nepomáha.

cukroska
autor
30. apr 2024

@lenrol001 áno mám tetániu. Tie kŕče mo prídu hocikde aj keď sa otočím do chrbta proste hocikde akoby bolo telo stiahnuté. Ďakujem za radu 😊

andrea147
18. okt 2024

@cukroska mne zatiaľ na kŕče pomáha magnézium v spreji, striekam si každý večer pred spaním,tam kde mam kŕče, alebo aj cez deň,keď cítim ze ide kŕč a odvtedy musím poklopat, že kŕče nemám.

cukroska
autor
19. okt 2024

@andrea147 Tak dobre. Lebo to je veľmi nepríjemné.

aurinia
20. okt 2024

@cukroska mne pomaha ak beriem vapnik, K1, K2. A vecer magnezium. Samotne magnezium mi nezaberalo. Chybali mi mineraly celkovo, nie len Mg

cukroska
autor
20. okt 2024

@aurinia Aha no veď toto..ani mne magnézium absolútne,dokonca ani magnerot .Ešte Magnosolv aj áno a veľa piť. To som zistila ,že ako noe je teplo a málo pijem tak ma chytajú kŕče už zasa ale len slabé.Ale hneď mi zasvieti kontrolka,že som vlastne ani nepila.
Samostatne som vápnik K1,K2 nebrala lebo ja preventívne beriem vitamíny (také lepšie) ale popravde nevidím rozdiel.A popri iných si vždy poviem,že už nemôžem toľko liekov.

akvi
20. okt 2024

@cukroska vyskusaj inu zluceninu magnezia, hladaj bisglycinat horečnaty, treonat, acetyltaurat...proste vyskusaj, mne funguje na krce ten bisglycinat, ale napriklad na celkove ukludnenie a spanok mi je lepsi taurat. Na krce v nohach je vyborna aj nattokinaza, urcite ju vyskusaj. A este dolezite je aj davkovanie vsetkeho toho, ja napriklad musim vziat maximalnu doporucenu davku, aby mi to ucinkovalo.. Cize nesetrit, ak ocavas ucinok. Niektore magnezka treba denne aj 4 tabletky zjest, tak aby si sa nedivila, ze das jednu a nic..

cukroska
autor
20. okt 2024

@akvi Áno vyskúšam.No ja pp dvoch dvanástkach a po druhej nočnej to som úplne v prdeli.A najhoršie,že mne príde kŕč hocikedy hocikde.Veľa krát aj v aute ked dlho cestujeme a nie raz mi nemohol muž zastať na diaľnici no des! Ale ja som si už zvykla soľ dať ako rýchlu pomoc a naozaj funguje.Ak keď nakrátko. A mne kŕče chodia aj hocikde na tele.Aj keď sa prudko otočím a driek,chrbtica,veľmi často aj chodidlá.

aurinia
20. okt 2024

@cukroska s tou vodou mas pravdu. Aj mne je dobre ak dost pojem

cukroska
autor
21. okt 2024

@aurinia Áno niečo na tom bude. Presvedčila som sa o tom už .V lete keď síce pijem oveľa viac,ale zas aj vypotím aj často chodím na toaletu .A nie raz sa mi stalo,že som si spomenula ,že som píla len kávy a zabudla piť.

aurinia
21. okt 2024

@cukroska ano aj o vode to je....aj ja sa nutim viac pit

Strana
z2