Svalové kŕče, keď už magnézium nezaberá
Zdravím. Kto mi prosím vie poradiť čo pomáha na kŕče v nohách. Od kedy som začala robiť dvanástky (striedavá práca aj v sede aj v stoji) mam po druhej nočnej dvanástke nenormálne kŕče v nohách. Nie len v lýtkach, stehnách, chodidlách, ale vykrúca mi celú nohu. Viac kŕčov na raz. Doteraz som nikdy až také nemávala a trvajú aj desať, pätnásť minút. Nato sa vždy zobudím Niekedy slabé aj počas dňa. Kŕče mávam od mlada, ale kedysi len sporadicky a o veľa slabšie. Teraz je to už nenormálne. A nezaberá ani Magnerot, detralex (len čo mám doma si sem tam dám). Magnézium beriem aj s lekárne s vitamínom B6. U lekára som s tým nebola, ale liečila som sa dávno predtým na kŕčové žily (metličkove. Nakoľko som už v minulosti liečila na ťažké, unavené a opuchnuté nohy. Ďakujem za každú radu, ktorá by mi uľavila od kŕčov, nakoľko stop proti kŕčom vôbec nepomáha.
@cukroska ja som skončila u cievneho chirurga s krcami a opuchom nôh pri sedení 12 hod.Dostala som Detralex a komprexné pancuchy nohy mi už neopuchali bola to zilová nedostatočnosť, kŕčové žily nemám.Hlavne pi minerálky vápnik magnézium banány jesť...a nohy vykladať aj, keď robíš v stoji aspoň z času na čas pohybat prstami, pokrutit, podrep....
Treba zobrať do úvahy aj to či sú v poriadku obličky a štítna žľaza.
Dobrý deň,
@cukroska ono to vôbec nemusí byť z kŕčových žíl, môžete mať tetániu... Choďte na neurológiu. Dlhodobo každý deň musíte brať vápnik, magnézium, draslík a ja aj sodík...nakoľko som si dala robiť rozbor minerálov v krvi a tam mi vyšla nízka hladina sodíka . Beriem to už 8 mesiac dennodenne a už sa cítim lepšie ako na začiatku. Už aj cvičiť môžem 😁, vtedy pri cvičení som dostávala kŕče do celých stehennych svalov. Tetánia je nervovo svalové dráždenie..môže byť z nedostatku minerálov. Ale aj keď máte dobrú hladinu v krvi,to neznamená že ich máte v dobrom pomere aj vo svaloch. Mne ešte ráno po zobudení zdreveneju nohy ale rýchle to rozchodím.
@aurinia Aha no veď toto..ani mne magnézium absolútne,dokonca ani magnerot .Ešte Magnosolv aj áno a veľa piť. To som zistila ,že ako noe je teplo a málo pijem tak ma chytajú kŕče už zasa ale len slabé.Ale hneď mi zasvieti kontrolka,že som vlastne ani nepila.
Samostatne som vápnik K1,K2 nebrala lebo ja preventívne beriem vitamíny (také lepšie) ale popravde nevidím rozdiel.A popri iných si vždy poviem,že už nemôžem toľko liekov.
@cukroska vyskusaj inu zluceninu magnezia, hladaj bisglycinat horečnaty, treonat, acetyltaurat...proste vyskusaj, mne funguje na krce ten bisglycinat, ale napriklad na celkove ukludnenie a spanok mi je lepsi taurat. Na krce v nohach je vyborna aj nattokinaza, urcite ju vyskusaj. A este dolezite je aj davkovanie vsetkeho toho, ja napriklad musim vziat maximalnu doporucenu davku, aby mi to ucinkovalo.. Cize nesetrit, ak ocavas ucinok. Niektore magnezka treba denne aj 4 tabletky zjest, tak aby si sa nedivila, ze das jednu a nic..
@akvi Áno vyskúšam.No ja pp dvoch dvanástkach a po druhej nočnej to som úplne v prdeli.A najhoršie,že mne príde kŕč hocikedy hocikde.Veľa krát aj v aute ked dlho cestujeme a nie raz mi nemohol muž zastať na diaľnici no des! Ale ja som si už zvykla soľ dať ako rýchlu pomoc a naozaj funguje.Ak keď nakrátko. A mne kŕče chodia aj hocikde na tele.Aj keď sa prudko otočím a driek,chrbtica,veľmi často aj chodidlá.

@tinatitti hlavne ti prajem nech sa to nejako poriesi a nech je dobre aj bez operácie. Držím palce. Kamarátku inak tri krát operovali na kŕčové žily, ale ju neboli, ani kŕče, len esteticky. Mala od pôrodu naozaj veľmi veľké, hrubé. Ona vraví, že dedičné a ze každý ma jej v rodine. Ale pp tretej operácii dobre. A pritom je ako prútik tenucka.