icon

Svokra má pokazené zuby

10. jún 2021

Ahojte mamky. Svokra ma strasne zuby, trebalo by jej ich vsetky vytrhat a dat nejaku protezu. Viete mi prosim povedat, aka by bola najlacnejsia alternativa? Byvame v Ba a tu len za pozdrav sa plati zubarovi 100Eur. Viem, ze svokru stav jej chrupu velmi trapi, podla mna ju musia aj strasne boliet a chcela by to riesit, len nema na to peniaze. My sa vobec nestykame, lebo nie su rodinne zalozeni, napriek tomu by som jej s tym chcela pomoct, ale zase jej na zuby nedam 1000eur, cize maximalne to poriesit do 200Eur, co som ochotna jej darovat, aby sa jej zvysila kvalita zivota. Volakedy existoval pojem štátne zuby a tie vraj boli zadarmo. Viete ma prosim nasmerovat?

Strana
z3
janka1011
11. jún 2021

@kittykat22 treba sa popýtať u viacerých zubárov, ceny sa strašne líšia, viem podľa vlastnej skúsenosti, jeden dokáže trhať zuby za 20 eur a je mu jedno aká zložitá extrakcia, druhý aj za jednoduchė vytiahnutie zoberie 70 eur...a tak je to so všetkým...žiaľ

jonnie
11. jún 2021

Myslim, ze proteza za to da poriesit..jedna z rodiny si davala horne zuby...za 100€...asi pred 2 rokmi. Mostik - cize riesenie na svoje zuby- to uz ina cifra. A implantaty - cize zavrtanie do kosti bez nutnosti zbrusit okolite zuby...najviac.
Paci sa mi, ze chces pomoct. Myslim, ze cez poistovnu by toto nemal byt problem...pokial bude cela vyberatelna proteza.

ela_79
11. jún 2021

@kittykat22 áno viem že je to rozdiel ale na SK až keď nastúpis ako atestovany lekár tak je plat ok, dovtedy je to obeta. System je zle nastavený .... Ekonóm si počas štúdia pobrigaduje, lekár sedí v knihách, ekonóm po škole zarába a lekár má bez atestácie máličko, atestácia pár rokov trvá a nemocnici v ktorej sa atestujes sa na par rokov zaviazes. Ak konkretne zubár ambulanciu nezdedil tak sa prvé roky riadne naháňa ... Ešte aj to aby u niekoho mohol pred atestaciou pracovať nemusi byť úplne easy ...

34katka34
11. jún 2021

@angelovka áno hovoril to minister zdravotníctva na tlačovke, že preventívne prehliadky u zubára v roku 2020 nemusíte mať.

Strana
z3