Svrbenie konečníka
Ahojte, je mi trosku hlupe otvarat takuto chulostivu temu, ale uvitala by som rady/skusenosti/tipy ako sa s mojim problemom vysporiadat... Na zaciatok este podotknem ze k lekarke sa chystam buduci mesiac, caka ma aj preventivna prehliadka takze moj problem isto spomeniem. Asi od leta som zacala pocitovat neprijemne svrbenie v oblasti konecniku, napriek hygiene ktora je samozrejmostou (tu som dokonca este zvysila), "prelieceniu" anti-parazitikami ktore mi priniesol svagor-farmaceut a pod. moje problemy neustavaju a ja som uz zufala... netusim z coho to moze byt - hlupa otazka ale neviem ci by to mohlo byt sposobene napr. zlatou zilou (aj ked neviem ci vobec zlatu zilu mam)? Najviac to citim vecer/v noci... neviem ani komu moj problem spomenut, ci obvodnej, alebo skor gynekologovi (tam ma caka preventivka v marci) ... co ma v takomto pripade moze cakat za "procedury"? Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Ja som uz niekedy zufala... niekedy to nesvrbi vobec (vacsinu casu - preto som to zatial s lekarom ani neriesila), niekedy priserne... dakujem za kazdu odpoved...
ahoj, moja mamka mala toto z helicobactera. ekzem pod okom a svrbenie konecnika. dlho trvalo, kym prisli na to, co to je. no takyto test na helicobactera si vies kupit aj v lekarni. ale moze to byt aj nieco ine, urcite sa daj dobre vysetrit.
este ma napadlo, v skole sme sa ucili, ze aj zacinajuce hemeroidy mozu svrbiet. moznosti je vsak vela, takze nevahaj s navstevou lekara.
@bities Podľa mňa to bude mrľa, tam je presne svrbenie hlavne v noci, teple 🙂 Potrebné sú antiparazitiká. Najlepšie je aj tak vyšetrenie, lekárka asi určí najlepšie a najúčinnejšie. Ďalej prísna hygiena, aj keď verím, že ju dodržiavaš (denne sa sprchovať, umývať sa po toalete ráno i večer, ideálne je hlavne deťom ostrihať nechty úplne na krátko, ďalej - oprať na vysokej teplote a ožehliť všetko, kde by sa mohli vajíčka nachádzať, od posteľných obliečok, cez deky, hračky, oblečenie, pyžamo a denne meniť a aj žehliť spodné prádlo), pričom liečiť sa musí naraz celý kolektív alebo rodina, inak sa budú mrle stále vracať.
Mali sme biológiu a starostlivosť o zdravie a tam nám profesorka hovorila, že je dobré dať potom veci aj do mrazu, zničia sa tak vajíčka.
@mawka helicobacter mi tiez napadol ako jedna z moznosti, a popri tom dalsie - vsetky mozne, aj vazne ☹ - diagnozy... ale verim ze nic vaznejsie to nebude... na druhej strane co sa hemoroidov tyka, vobec netusim ake prejavy pri hemoroidoch mozno ockavat (viem ze asi chvalabohu, resp. ze mam "stastie"), ale tiez mi to napadlo ci to nakoniec nejako nesuvisi...
@bities Určite to nebude nič vážne, neboj.
@drobecbobo odlahlo mi ze sa to zatial nejavi ako nic "vazne" ... vzhladom na vase odpovede... vsetko toto doma praktizujem(e), horsie je to v praci kde nie je moznost pouzit hned sprchu (aj ked v praci sa velkej potrebe snazim vyhybat ak sa da), no sme dost velky kolektiv ktory ma k dispozicii dve toalety takze mozne je vsetko, co sa kadejakych zenskych infekcii tyka to mam kazdu chvilu akonahle si co aj len nechtiac sadnem na dosku WC v praci, na to som strasne hakliva, tak nakoniec by to mohlo aj s tym nejako suvisiet
Hemoroidy
Imazol mast.nie gel.
@charity
@mawka
@drobecbobo
@erienka
@uhnakova
@argyro dakujem dievcata za odpovede... lekara isto poriesim, len teda som chcela vediet na co sa asi pripravit, na mozne "diagnozy" ... som zvedava co z toho nakoniec bude... ale verim ze to prejde... este raz dakujem, naozaj si cenim normalnych odpovedi aj napriek chulostivej teme akou je tato...
@bities mozes mat na konecniku prasklinu. Ta zvykne velmi svrbiet a pri potrebe stipat. Velky pozor na skriabanie, mozes si sposobit az ekzem cim svrbiaci problem zhorsis. Vyborne na to zabera ichtamolova mast. Mast je hneda a zapacha ale pomaha. Po vecernej hygiene si ju aplikuj, svrbenie by malo ustat. Odporuca sa jest vela vlakniny aby nebola tuha stolica kt. Tieto praskliny sposobuje.
@bities ak je to v noci, vecer, tak je to mrla... kup si extrakt z orešaka., alebo original cely odparazitovaci balicek od JUKL.SK .. ak ani to nepomoze, tak potom to moze byt zlata zila..
Ja ked som ju v lete mala, tak naozaj ma len trochu svbelo a stipalo, pri umyvani som si nasledne na druhy den nahmatala hrcku, ako hrašok.. pomohli mi cipky FAKTU, skusala som aj ine veci, ale nepomohli, az toto..
Skus si pozriet zrkadielkom, ci nemas nahodou zdurene nieco ...
ale kedze pises, ze skor v noci, tak skor to budu mrle.... treeba ich vykynozit. Deti to mavaju, ale moze to mat aj dospely. treba dbat na dokladu hygienu ruk...
@katrin21 na hygienu sa snazim dbat ak onajviac viem, ale je pravda ze robim na mieste kde som v styku "so vselicim" (nechcem konkretizovat, nakolko tu mam svoj druhy nick len mi bolo hlupe/trapne popravde pytat sa cez neho) a niekedy sa pozabudnem, stane sa aj ze si napr. obliznem/navlhcim prst pri listovani... nosim antibakterialne gely - aj ked aj ich efekt by som niekedy prirovnala skor k placebu - so sebou ale jednoducho niekedy sa pozabudnem... takze vylucene nie je nic z toho co tu aj baby predtym napisali... len skor som sa obavala niecoho vaznejsieho... trosku ste ma upokojili... 🙂 uvidim co dr. na to, rozmyslam ze za nou skocim aj zajtra, na preventivku mozem ist az zaciatkom mesiaca, a mam teraz volno...
@bities ten antiparazitalny balicek je skvela vec, to by si mal kazdy clovek dat tak ci tak , minimalne raz rocne ako prevenciu... uplne vazne.. Zvierata odcervujeme, ale aj ludia su zacerveni, ani nevedia...
Vacsinou zistia napr. pri crevnej sprche, ze z nich kadeco ide.... 😝 alebo ked je nejaky zdr. problem...
S najvacsou pravdepodobnostou to budu tie mrle a do preventivky mas daleko, naco cakat.
http://www.jukl.sk/protiparazitalny-balicek/d-7...
tu mas link.. navod je tam podrobny, dostanes ho v balicku, treba si znacit potom dni a urobit si system, co kedy brat. Na prvy pohlad komplikovane, ale uz druhy den budes v tom doma, uvidis...
@katrin21 ja mam na palinu alergiu... mala som homeopatika/vyzivove doplnky obsahujuce napr. bazu, na ktoru mam tiez alergiu a nerobilo mi to dobre, napriek tomu ze alergiu mam prakticky len na pel... takze palinu by som neriskovala asi... ale precitala som si o tom aspon... skusim to nejako vymysliet...
tak palinu mozes vynechat, teraz neviem, ktore z toho je presne na mrle, ale neni tam len palina. to je kazda tabletka zvlast.. orešak , klinceky, + caj.... aj ked palinu vynechas, mozno to bude OK
Alebo potom toto, je to obdoba, bez paliny . jedna baba raz davala, ze ma dobre skusenosti s tym aj u deti.
Ja si myslim ze to budu hemoroidy, aj mna svrbieval konecnik. Mala som aj mrle a to je take ine svrbenie az take stipkanie a po vermoxe to hned prestalo, doslova do druheho dna. Pri hemoroidoch to prichadza skor v takych casovych vlnach. Normalne si ich preliecis a budes OK.

Vecer svrbia mrle ludske. Uz davno si mala hyt u dr. Predpokladam, ze sa to vysetruje zo vzorku stolice b