icon

Svrbenie konečníka

bities
14. jan 2016

Ahojte, je mi trosku hlupe otvarat takuto chulostivu temu, ale uvitala by som rady/skusenosti/tipy ako sa s mojim problemom vysporiadat... Na zaciatok este podotknem ze k lekarke sa chystam buduci mesiac, caka ma aj preventivna prehliadka takze moj problem isto spomeniem. Asi od leta som zacala pocitovat neprijemne svrbenie v oblasti konecniku, napriek hygiene ktora je samozrejmostou (tu som dokonca este zvysila), "prelieceniu" anti-parazitikami ktore mi priniesol svagor-farmaceut a pod. moje problemy neustavaju a ja som uz zufala... netusim z coho to moze byt - hlupa otazka ale neviem ci by to mohlo byt sposobene napr. zlatou zilou (aj ked neviem ci vobec zlatu zilu mam)? Najviac to citim vecer/v noci... neviem ani komu moj problem spomenut, ci obvodnej, alebo skor gynekologovi (tam ma caka preventivka v marci) ... co ma v takomto pripade moze cakat za "procedury"? Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Ja som uz niekedy zufala... niekedy to nesvrbi vobec (vacsinu casu - preto som to zatial s lekarom ani neriesila), niekedy priserne... dakujem za kazdu odpoved...

Strana
z2
uhnakova
14. jan 2016

@kleofaszkutya pozeram, ze ty si vtipny hned v niekolkych temach naraz 😝

bities
autor
14. jan 2016

@kk77 presne Vermox som brala 🙂 a presne ako pises, je to v intervaloch... niekedy vobec, niekedy trochu, inokedy uplne moc a stale...

bities
autor
14. jan 2016

@kk77 rozmyslala som este poprosit svagra o Zentel, ale toho sa bojim, citala som neziaduce ucinky (co zvycajne necitam, ale toto ma trochu "vydesilo" bo sa tam spomina neurocysticerkoza a neviem co este) takze to jedine po predpisani lekarom, ale aj tak by som sa asi toho bala... ale vyzera to byt na najucinnejsie antiparazitika... no kiezby to boli len tie hemoroidy aj ked tiez ziadna vyhra... necham sa prekvapit...

sonka18
14. jan 2016

@bities ja som mala tiez taky problem bola som aj u lekara a nakoniec som zistila ze to mam s mokrych detskych servitiek Nivea ktore som pouzila...

tucniacka11
14. jan 2016

@bities kvasinky ti zo vzorky stolice nezistili? mne to spôsobovali kvasinky

tucniacka11
14. jan 2016

@bities ešte ti poradím natieraj si to kokosovým olejom, výborná vec

kk77
14. jan 2016

@bities ked som mala mrle tak svrbenie neustavalo bolo kazdym dnom vecer horsie. Nebola som si ista, tak mi pri najhorsom svrbeni pozrel manzel a videl ich ako vykukaju z konecnika. No dost hrozny pocit. Bola som na infarkt. Ale mali sme doma vermox kedze ich mala vtedy aj dcerka a po uziti tabletky za par hodin klud a uz ma potom nic nesvrbelo. Po troch tyzdnoch sa kura opakuje. Naozaj si myslim ze mas hemoroidy. Mne velmi pomaha mast Faktu, neviem ci je na predpis, ale ked si ju das svrbenie po 10 minutach ustane. Byt tebou nejdem do dalsich antiparazitik, ale idem cestou moznych hemoroidov. Tie antiparazitika robia totiz riadny vymet criev a to tiez nie je dobre len tak. Moj nazor.

bities
autor
14. jan 2016

@sonka18 nooo hmmm... vlhcene pouzivam aj ja, ci uz detske, alebo vlhceny toaletny papier... aj som to uz tuto riesila s jednou zlatou kockou ktora sa mi ozvala do IP a odporucila nepouzivat ich... bude to problematicke pre mna asi, kedze ja sa "nasucho" utriet "nedokazem"... ale asi nieco na tom bude...

bities
autor
14. jan 2016

@tucniacka11 nebrali... ale kvasinkove infekcie mavam casto "vpredu" - na to som nachylna uz dlhe roky, ako som uz spominala v jednom z prispevkov, staci ze si aj len omylom sadnem na "cudziu" WC dosku a uz som ista ☹ a kedze je to blizko konecnika... je mozne ze aj to sa nejako prenieslo... ktovie...

bities
autor
14. jan 2016

@kk77 Faktu mame aj doma, otec s tym ma problemy, ale tak predsa len je mi hlupe/trapne sa zrovna jeho na to pytat, ak chapes... hoci je to otec...

bities
autor
14. jan 2016

@kk77 teda to som myslela tak ze riesim tu, "s cudzimi" problemy (mozne problemy) ake trapia napr. aj mne blizkych ludi... to bola len taka poznamka na okraj...

tucniacka11
15. jan 2016

@bities tak začni s tým, že si dáš na vatový tamponik kokosový olej a dáš aj na noc, aj cez deň lyžičku kokosového oleja, uvidíš. a samozrejme nejesť sladkosti, žiadny cukor, bielu múku... 😉

erienka
15. jan 2016

@bities ja som tiez v tom obdobi, ked som mala kvasinkovu infekciu konecnika, mavala casto aj vaginalne. Asi to naozaj spolu suvisi

tanita007
15. jan 2016

Ahoj,podla mňa kvasinková infekcia ak to nie sú parazity a zlatá žila.Treba si dať probiotiká-kludne aj Hylak kvapky 3 krát denne,konečník mazať Candibene masťou opakovane,vylúčiť sladkosti.Ak by som do 3-4 dní nepozorovala aspoň trochu zlepšenie,skúsila by som gél z dubovej kôry na hemoroidy.Ešte to svrbenie-je to také isté ako ked si mala parazity alebo má iný charakter?

luba41
15. jan 2016

kvasinky žijú normálne v tráviacom ústrojenstve....ak sa premnožia, sposobujú problemy. a prejavia sa hocijako...výtoky, svrbenie konečníka,exemy,bolesti klbov, časté infekcie a kopa iných zdravotných problemov..nájdi si o kvasinke články a základ je držať protikvasinkovú dietu../ sacharidy znížiť, cukry vylúčiť, mlieko a mliečne obmedziť,vela zelenej zeleniny atd/

lubi40
15. jan 2016

mne sa tak prejavovali hemoroidy. Ale citala som, ze aj kvasinky sa tak mozu. Skus probiotika-tymi nic nepokazis.

bities
autor
15. jan 2016

@tanita007 ja som parazity zrejme nemala, to som si sama "naordinovala" antiparazitika ze co ak nahodou... popravde bola som v tom ze zlata zila boli a nie svrbi takze to som nejako nepripisovala tomu... a tie kvasinky mi akosi tiez nenapadli... to Candibene som zabudla, ale kupila som si dnes aj Faktu mast, aj Hemostop gel... Candibene by teoreticky slo nahradit Canestenom?

tanita007
16. jan 2016

@bities áno,len neviem či kedysi nebol rozdiel v cene a pritom to bolo to isté

lindsey
30. jan 2020

Prišla si na to co to spôsobovalo?

ikaa76
27. feb 2021

Aj mna to zaujima, mam rovnaky problem

lubi40
1. mar 2021

hemoroidy sa zvyknu prejavovat svrbenim konecnika.

snehovakralovna
25. jún 2022

@ikaa76 ahoj ako si dopadla so svojim problemom?

lubkovaandrejka
2. nov 2024

@bities Ahoj autorka,pamatas si,co ti to nakoniec sposobovalo?

Strana
z2