icon

Svrbenie uší - baktéria pseudomonas aeurig

barbora112678
30. apr 2021

Ahojte,

pred mesiacom mi na ORL pri výtere hrdla potvrdili baktériu pseudomonas aeurig. Bola som na kontrolnom výtere, avšak výsledky budem mať až v pondelok. Celý týždeň mám však silné migrény, svrbenie a bolesti v ušiach. Je možné, aby sa z hrdla dostala do uší ?

Ďakujem za postrehy.

ukulela
30. apr 2021

@barbora112678 som rada, že si už upustila od zápalu mozgových blán. Naozaj. Príliš riešiš. Ver doktorom. Vyber lieky, dávaj si pozor ... Ty si spomínala, že si bola v prievane, či kde, ... Trocha sa upokoj a daj si niečo na podporu imunity, decko a aj magnézium. Si v prílišnom strese.

barbora112678
autor
30. apr 2021

@ukulela ano, kontrolne CT ukazalo “len” zapal nosovych dutin, ale tie bolesti usi a hlavy sa stupnuju, neprestavaju:/

miriamik77
30. apr 2021

Zo zápalu nosných dutín bolí celá hlava :/ Tiež som si tým prešla a trvalo dlho kým bolesti prešli

ukulela
30. apr 2021

@barbora112678 dutiny sú smrť. Ináč mne výrazne pomáha výplach nosovoy kanvickou slanou vodou, vincentkou, alebo tak .... Prerazí mi upchaté dutiny a vyčistí. Síce nie príjemné, ale pomôže mi.

ronie338
23. mar 2025

Ja som druhé a tretie tehu bola chorá a obe skončili potratom. Prvý bol po vírusovej chorobe od syna, to mi aj sanitku volal priateľ lebo to zo mňa šlo každým smerom všetko a vtedy sme boli všetci doma plus potom som ešte mala chrípku to som mala v 4tt a v 6tt som potratila a druhy v 11tt tam som bola tiež chorá strašne asi 2 týždne ale nemám to potvrdene ze to je z toho ale po chorobách. Migrény mávam aj ja a neurologická mi dala na silné Migrény už neviem ako sa to vola ze aj v tehu môžem nie vždy ale keď už naozaj sa to nedá. Ja mávam silné migreny, 3x mi lieky menila lebo mi silneli a vždy po čase prestali zaberať lieky. Ale ja mávam tak často ze beriem lieky až kedbuz umrieť idem. A sestra bola tiež chorá ked bola tehotná mala aj silné nevoľnosti a ma v poriadku dieťa aj donosila.