Pseudomonas v tehotenstve

pusinka263
27. jan 2014

Ahoj, som v 27. tyzdni a na zaklade vyteru z posvy mi dr. zistil ze mam pseudomonas ☹ . Mala som a este stale mam zelenkasty vytok. Mate niektora skusenosti s touto bakteriou? beriem na to macmiror, vaginalnu sprchu a lactofeel a zajtra idem na kontrolny ster.

pusinka263
autor
6. feb 2015

kedze mi na tuto moju zalezitost nikto neodpovedal, tak odpoviem teda sama keby nahodou niekto mal v tehotenstve takyto problem....dcera ma 9 mesiacov, narodila sa v 40.tt 49cm a 2800g.
takze v tom 27.tt som bola hospitalizovana na gynekolog.oddeleni v PO bola som tam 9 dni lebo sa bali ma liecit a nakoniec prisiel veduci lekar na vizitu, nasadil mi intravenozne cyprofloxacin. vytok zmizol hned v ten den a pseudomonas nakoniec tiez. no lenze ja som ho dostala opat po 4 tyzdnoch ale to som uz bola v 32.tt takze sme to liecili lactofeel gelom a rosalginom. nasa leuska je zdrava, len robi neplechu ked nechce spinkat...narodila sa uplne v poriadku. pred porodom mi dali antibiotika pre pripadne prenesenie bakterie na plod pri normalnom porode, ale nakoniec som rodila cisarskym rezom lebo som sa neotvarala....vsetko dopadlo OK.

katuscakzms
23. máj 2017

@pusinka263 ahoj, mam podobný problém len moja dr sa este nevyjadrila, volala som o výsledky no ona ich este nevidela takže neviem čo navrhne...chcela by som sa opýtať či vám nespomínali že sa to v trhu nepreliecuje alebo musí koli bábätku a matke. ..dočítala som sa len že je to nebezpečná baktéria a dosť sa bojím o bábätko som teraz v 33tt a nechcem ju mat tu bakteriu 😟

katuscakzms
23. máj 2017

@pusinka263
Este by som sa chcela opýtať potom po druhy krát sa už preliečila? Pomohol lactofeel gél a rosalgin-podľa toho co som čítala tak sa tej baktérie nedá len tak ľahko zbaviť. ..

pusinka263
autor
23. máj 2017

@katuscakzms ahoj.no ja som brala tie antibiotika nato.zevraj bezny postup.ale ten lactofeel atest rolgin pomohol.mozno keby som to uzivala aj ked sa prvykrat objavila pseudomonas tak by netrebalo antibiotiká.lebo po tom lactofeele som mala uz len stopy tej bakterie...ale ja som mala vtedy prvykrat v 27.tt zelwny vytok.neviem ako ty.

pusinka263
autor
23. máj 2017

@katuscakzms a aj druhykrat ked sa mi to objavilo tak asi cca v tvojom tyzdni tak mi dal dr antibiotiká ale uz som ich nebrala.bala som sa.sice ten lactofeel a rosalgin isli do penazi ale nemala.som ani zelenu plod.vodu a dieta bolo zdrave.

katuscakzms
23. máj 2017

Ja som čítala ze atb do neúčinné voči tej baktérií a ten gél lactofeel nieje antibiotikum tak je zaujímavé ze toto zabralo. ..uvidím zajtra ako sa k tomu vyjadri moja dr. a vraveli vám ze je to nebezpečné pre bábätko alebo matku?

sasa1983
23. máj 2017

@katuscakzms na pseudomonas je účinné len Atb. Nič iné. Som Dr.

katuscakzms
23. máj 2017

@sasa1983 ďakujem za informáciu ...ja som čítala ze sú rezistentne voči mnohým atb.....som dosť z toho vydesená, neviete mi prosím povedať či to môže ublížiť bábätku?

sasa1983
23. máj 2017

@katuscakzms najväčšie riziko ny bolo pri pôrode vaginálnou cestou, alebo (zriedkavé) pri diseminácii do krvného obehu (sepsa). Tam by sa to placentou preniesť mohlo. Ale tak málo pravdepodobné..minimálne. Preliečiť to treba. Užívajte zatiaľ probiotiká,

sasa1983
23. máj 2017

@katuscakzms voči mnohým neznamená voči všetkým. Rezistentné sú práve kvôli tomu, že sú agresívne a ich liečba musí byť primeraná agresivite baktérií (nemyslím agresivite..skôr biologickú povahu).

katuscakzms
23. máj 2017

@sasa1983 dakujem,veľmi si to cením ...

sasa1983
23. máj 2017

@katuscakzms držím palce. Ale v podstate to žiadna katastrofa nie je. S.

katuscakzms
28. okt 2017

Ak by este niektora potrebovala vstupit do tejto temy,tak pocas tehotenstva som preliecovana nebola, rodila som sekciou,ale nie koli tomu,tam boli ine moje.zdravotne tazkosti,narodil sa mi zdravy syncek a niesom preliecena ani teraz kedze dojcim...viac.sa moja dr tymto akosi nezaoberala

deni1919
6. okt 2018

@sasa1983 Dobry den, chcem sa opytat, mozno mi budete vediet poradit... Mne zistili pseudomonas v uchu. Problem je v tom, ze som iba v 8 tyzdni a uz 2 tyzdne do adu ma bolelo ucho, len Dr. si myslela ze je to iba prievan a vyter mi robila az po tych 2 tyzdnoch... Teraz sa bojim, lebo mi povedala ze je to nejaka velmi zla bakteria, ktora robi zle v celom tele a ze tie atb. kvapky co mi dala do ucha su nic proti tomu co robi pseudomonas. Tak teraz neviem, mohlo to nejak poskodit plod? Ku gynekologovi idem az v utorok... Dakujem

sasa1983
6. okt 2018

@deni1919 tak ja Vám neviem odpovedať tak, aby ste bola spokojná. Máte klinické ťažkosti a pozitívny vyter, pokiaľ je kultivačný zachyt s dobrou citlivosťou, atb su namieste. Pseudomonas je rozšírená, ale ucho nie je jej nosnou a najčastejšou lokalitou. A iste taký nalez v uchu/dýchacích cestách nemá ako poškodiť plod, nevyzeráte že máte sepsu. Je to lokálny nalez. Držím palce.

deni1919
6. okt 2018

@sasa1983 Dakujem velmi pekne

petka2110
13. jún 2023

@sasa1983 dobrý deň, prosím Vás som v 13 tt a z kultovacie mi vyšiel pseudomonas. Veľmi sa bojím o bábätko, nakoľko netuším ako dlho mám baktériu. Mohlo by to spôsobiť vývojové chyby? Oznámila mi výsledok kultovacie len sestrička po telefóne a vraj mi čoskoro zavolá a povie čo ďalej. Celú noc som nevidela spať, len googlim a plačem. Ďakujem pekne za každú info 🙏.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre