Syndróm dráždivého čreva - príznaky a účinná pomoc
Ahojte mate niekto syndróm dráždivého čreva? Ak Ano aké sú alebo boli vase príznaky a co vám na ne pomáhalo
@anonym_autor preháňanie , hnačky , bolesť žalúdka , jedine zmena stravy
menej stresu a kontrola stravy, nič iné nepomáhalo.
moj syndrom bol docasny lebo to bolo o psychike. Krce a hnacky. Uprava stravy pomohla ciastocne. Hlavne som sa musela naucit menej sa nervovat, nebrat niektore veci tragicky a relaxovat aby som pocitovala menej strachu a viac vdacnosti.
@anonym_autor menej stresu a užívanie Duspatalinu.
Baby na akom vyšetrení ste boli keď vám to diagnostikovali? Je nutná kolonoskopia?
Z vlastnych skusenosti, vyskusala som vsetko, či enzýmy, lieky, probiotika, ale pomohla az komplexna pomoc od stravy cez psychiku pod dohľadom Michaely Birkusovej. Teraz otvorila nový online program ktorý je cenovo výhodnejší ako sólo management
u mna hlavne stres to spustal. s tym suviselo ze som sa pri jedle ponahlala, hadzala som to do seba a potom to uz islo. pomohlo pomaly jest, mensie porcie, obmedzit stres a kvalitne probiotika.
Ak by to bolo biednym stavom črevnej mikroflóry a probiotiká by na to nestačili, už sa na Slovensku robí aj FMT 🫣. Napr. https://www.ippmclinic.com/sk/fekalna-transplan...
Znie to nevábne, ale rieši problém pri koreni.

krče, nadúvanie, hnačky. a pomohla mi iba zmena a kontrola stravy