icon

Syndróm dráždivého čreva - príznaky a účinná pomoc

30. sep 2025

Ahojte mate niekto syndróm dráždivého čreva? Ak Ano aké sú alebo boli vase príznaky a co vám na ne pomáhalo

biba_18
30. sep 2025

krče, nadúvanie, hnačky. a pomohla mi iba zmena a kontrola stravy

simca115
1. okt 2025

@anonym_autor preháňanie , hnačky , bolesť žalúdka , jedine zmena stravy

bavlnka92
1. okt 2025

menej stresu a kontrola stravy, nič iné nepomáhalo.

zuzikak
1. okt 2025

moj syndrom bol docasny lebo to bolo o psychike. Krce a hnacky. Uprava stravy pomohla ciastocne. Hlavne som sa musela naucit menej sa nervovat, nebrat niektore veci tragicky a relaxovat aby som pocitovala menej strachu a viac vdacnosti.

3009
1. okt 2025

@anonym_autor menej stresu a užívanie Duspatalinu.

nesana
1. okt 2025

Baby na akom vyšetrení ste boli keď vám to diagnostikovali? Je nutná kolonoskopia?

mimatko
1. okt 2025

Z vlastnych skusenosti, vyskusala som vsetko, či enzýmy, lieky, probiotika, ale pomohla az komplexna pomoc od stravy cez psychiku pod dohľadom Michaely Birkusovej. Teraz otvorila nový online program ktorý je cenovo výhodnejší ako sólo management

tarvika
1. okt 2025

u mna hlavne stres to spustal. s tym suviselo ze som sa pri jedle ponahlala, hadzala som to do seba a potom to uz islo. pomohlo pomaly jest, mensie porcie, obmedzit stres a kvalitne probiotika.

bavlnka92
2. okt 2025
@nesana

Baby na akom vyšetrení ste boli keď vám to diagnostikovali? Je nutná kolonoskopia?

@nesana ja som bola na kolonoskopii, aj kvôli rodinnej "histórii" aj kvôli intolerancii zistenej už predtým.

k47
3. okt 2025

Ak by to bolo biednym stavom črevnej mikroflóry a probiotiká by na to nestačili, už sa na Slovensku robí aj FMT 🫣. Napr. https://www.ippmclinic.com/sk/fekalna-transplan...
Znie to nevábne, ale rieši problém pri koreni.