Tabletky na oddialenie menštruácie

merykvei
3. jún 2015

Máte niektorá skúsenosti s tabletkami na oddialenie menštruácie? Ak áno, ktoré by ste odporučili??

betka226
3. jún 2015

@merykvei ahoj ja mam skusenost takuto. Minuly rok sme mali naplanovanu dovolenku vopred,bolo to na 2 tyzdne do Chorvatska takze sa mi nedalo nijako si to vyratat takze bola len takato moznost. Dovtedy som nemala ziadnu skusenost s tymito liekmi tak som sa vybrala k mojej gynekologicke poradit sa. Ona sa opytala na ako dlho potrebujem menzes oddialit aby vedela kolko baleni mi ma predpisat. Uz si nepamatam ako sa presne volali,boli to hormony ktore som zacala uzivat tusim 3 dni pred ocakavanym terminom menzesu. A tak som uzivala tieto hormony cele dva tyzdne pocas dovolenky. V den odchodu domov som ich vysadila a do dvoch dni som menzes dostala. Pocas dovolenky som nemala ziadne neziaduce ucinky,ziadne bolesti bruska ani spinenie. Len potom ked som dostala menzes to bolo. Mala som strasne silne krvacanie,bola som az anemicka tak som musela doplnat cervene krvinky. Ale inak v pohode,krvacala som rovnako dlho tak ako bezne.
Tak asi tolko moja skusenost, Betka

siska53
3. jún 2015

@merykvei ja som brala noredisteron.. Asi 2-3x. Ako pomohlo to na oddialenie a pobyt pri mori sa zaobisiel bez cervenej navstevy,len celkovo som mala posunuty cyklus, uz aj yak pri nepravidelnom cykle- plus-minus 5 dni. Ale neva, otehotneniu neskor to nezabranilo,len kvoli posunom som.mala pri malom ovulku par dni pred ms. 🙂 a doost dlho netusila,ze som tehu. Tot moja skusenost.

janka279
3. jún 2015

@merykvei pouzila som tiez asi 2-3 krat norethisteron. U mna to bolo tiez v poriadku. Aj pocas uzivania, aj po. Jedina vec, ktora mi prisla obtazujuca je, ze som si vlastne predlzila PMS a vsetky tie neprijemne prejavy ako precitlivelost, podrazdenie. Cize sa snazim planovat dovolenku tak, aby som tabletky radsej nemusela uzivat.

dadulka256
4. jún 2015

porad sa s gynekologom na stránke www.poradnagynekologa.sk

angi81
4. jún 2015

@merykvei Ja tiež norethisteron, keď som potrebovala, ja bez problémov. Ale to je len na predpis. /Ak teda nemáš známeho lekárnika 🤐 /

lilimoni
4. jún 2015

Ja som tiez brala norethisteron. MS posunul, trvala rovnako dlho a aj rovnako silna bola 🙂 ci mi to ale "rozhodilo" ovu neviem. Babo som vtedy neplanovala 🙂

janinah
4. jún 2015

Je to Norethisteron,treba si ho dať predpísať u svojho gynekologa.Ja som ho naposledy brala kvôli posunu ms pre operáciu /operatér o tom vedel/, ms som dostala dva dni po vysadení,ale bola silnejšia v prvé dva dni ako obvykle,ináč bez problémov.

merykvei
autor
4. jún 2015

Ja to nechcem akože pre seba, len som sa o tom bavila s kamoškou a vraví, že majú ísť na dovolenku a že je to akurat v tom čase. Takže asi bude musieť navštíviť doktorku na predpis liekov. Sa mi zdá, že som niekde čítala aj o iných liekoch ako je "Norethisteron" ale že väčšina žien si práve tento vyberá. Takže všetky sú na predpis? Či len Norethisteron?

betka226
4. jún 2015

@merykvei ahoj,neviem ci budu niektore tieto lieky volno predajne. Su to vsetko hormony tak asi budu na predpis. Ale mozno sa aj mylim,tak kamoska nech vyskusa .

lubina
4. jún 2015

@merykvei ja som vlani brala Lutenil. Je to nieco podobne ako Noretisteron, ale menej hormonov. Musi ti to predpisat gynekolog. Vsetky taketo lieky su na predpis a hradia sa, kedze to nie je v podstate liecba...

32kati
28. feb 2022

@merykvei môže sa na tie lieky vypiť pohár vína, už keď som na dovolenke chcela by som si aj tak to deci vína

desore
28. feb 2022

Idealne si posunut menstruaciu o jeden cyklus skor. Vsetky neprijemne pocity ako PMS zazijete doma a na dovolenku si mozte uzivat aj alkohol, kolko srdce raci.

katka876200
27. mar 2022

Nemá niekto na predaj norethisteron