icon

Taxi sanitka

rainee
4. nov 2018

Ahojte, chcela by som sa spytat ci existuje taxi sanitka alebo podobna prepravna sluzba pre seniorov. Mama horsie chodi, by potrebovala by sem-tam dovoz a asistenciu pri navsteve lekara, ale na beznu sanitku nema narok a taxikar ju nebude doprevadzat po lekaroch. Na nete som nic take nenasla. Dakujem za tipy.

evikusz
4. nov 2018

@rainee ak mama potrebuje asistenciu pri návšteve k lekárovi tak s nou môžeš ísť predsa ty...A ak dobre viem ak zle chodí ma nárok na sanitku, Treba sa ešte opýtať u všeobecného lekára a trvať na tom, možno mamu iba odbili

ettie
4. nov 2018

@rainee myslim, ze cerveny kriz cosi take ponuka v niektorych mestach. Davnejsie som videla letaky v kosickej nemocnici. Inak obvodak by mohol poradit, lebo viem, ze sa da dopredu objednat sanitar s pomocnikom, ktori rozvazaju pacientov z nemocnice a domov len sa za to myslim plati, a caka dlho..ale bojim sa, ze len mamku odnesu ale uz tam pri nej neostanu. Mozno poprosit pomoc cez urad prace a rodiny, aby mala narok na opatrovnika? Alebo poprosit niekoho a platit si to z vlastneho vrecka za vypomoc... moja mamka bola leziak a skoro na nic nemala narok takze drzim palce a pevne nervy s vybavovackami ;)

Inak super je ADOS agentura domacej starostlivosti... Vedia prist, podla potreby osetrit ale jr to tiez len na odporucanie dr

rainee
autor
4. nov 2018

@evikusz
@ettie dakujem. no ona este nie je ZTP, zbehlo sa to tak rychlo. nie je leziak, len proste zle chodi, prejde len par metrov a len trpnem aby niekde nespadla. ja som teraz nastupila do novej prace, nemozem sa stale pytat s nou po lekaroch ked bude treba, este s 2 deckami priebezne lietam po lekaroch. dufam ze bude doma sebestacna, no k lekarovi a na nakupy uz asi neprejde. viem ze opatrovatelia sa platia, to hadam zatial nebude treba kym sa opatri sama a zvysok zabezpecime my.

baumka
4. nov 2018

@rainee niektoré mestá ponúkajú "sociálne taxíky",platí sa len minimum,je to venované práve seniorom,skús sa popýtať na mestskom úrade,čo k tomu treba

zuzik307
4. nov 2018

vola sa to Dopravna zdravotna sluzba, napr. http://www.falck.sk/individualni-klienti/prepra...