icon

Ťažká zápcha - tvrdá stolica

vanda323
9. nov 2021

Dievčatá, nejdem písať anonymné , aj keď je to fuj fuj téma ale aj také sú no vo už.
Beriem magnezko 3 krát denne a mám ale nenormálne tvrdú stolicu. Aj zlatá žilka už je von....mám to povedať MUDr ? Či si dať slivkový kompót a byť ticho?

Strana
z2
monuska1234
9. nov 2021

Mala som take iste problemy,kazde rano ovsenne vlocky s jablkom napr.a bolo po probleme 🙂

babatkoo
9. nov 2021

@vanda323 len skuste menej ako pisu oni. Ja ked som si dala 150ml tak som z wc neodisla 😆 to bolo moc. Na mna a mojich vtedy 75kg zaberalo 70ml. Radsej dajte menej a postupne pridavajte ml.
20kg synovi zaberalo 40ml napriklad. Ona tu stolicu tak zmakci, ze to bude bez namahy a bolesti 👌🏻😃.

vanda323
autor
9. nov 2021

@eternity24 Vieš čo, zas teraz 5 minút do zadu zas hnačka nechapem

vanda323
autor
9. nov 2021

@babatkoo Vieš čo , asi 5 minút do zadu hnačka... nechápem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
vanda323
autor
9. nov 2021

@bambulienka25 Veď aj pri kameňoch sa dajú jesť hlúposti, napríklad pečivo môžem jeden deň staré.. to je tiež hlúposť vies

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
vanda323
autor
9. nov 2021

@bambulienka25 Tak takto som to myslela že nieže hranolky jem rezne alebo také ....ale že je čas ozaj prejsť na vločky a viac vlákniny zapojiť do jedálnička

vanda323
autor
9. nov 2021

@bambulienka25 A inak od začiatku tehu sommpribrala len 4 kg supiš nie? A som v 6 mesiaci ale bojím sa že ešte priberiem

panelacikova
9. nov 2021

@simsalabim prepáč, to malo ísť autorke 😀 že je čudné to, že po užívaní toho magnézia dostala zápchy 🙂

panelacikova
9. nov 2021

@vanda323 no takto...ty si tehotná?

hefo
9. nov 2021

A čo tak užívať psyllium? Ja som teda nejakú extrémnu zápchu nemal, ale na zlepšenie konzistencie to fungovalo vcelku dobre...

vanda323
autor
9. nov 2021

@panelacikova Áno som

vanda323
autor
9. nov 2021

@hefo Ach veď ty si chlap ja sa hambim teraz 😔

vanda323
autor
9. nov 2021

@panelacikova najprv zápcha a potom hnačka

panelacikova
9. nov 2021

@hefo mne ani to nepomáha. hoci sa za ním nalogám v priebehu 2 hodín 1,5 litra vody....
@vanda323 juuuj, taká príhoda. keď som čakala dcéru, bola som v 3.mesiaci, keď sme šli do Tuniska. inak ja, celý život "zápchová", som ale ani zďaleka neočakávala to, čo sa mi udialo vtedy. ešte na letisku v BA srajda ako hovado (stres z lietadla) no a potom v Tunisku (a fakt nepreháňam) 10 dní ani hovno 😀 doslova... od 6.dňa som už len pila tekutiny a zajedla kúsok, fakt kúsok na raňajky, obed, aj večeru. brucho som mala ako pred pôrodom, myslela som, že prasknem. boli tam nejakí slováci a že: daj si pivo, to ti pomôže. dala som si pár glgov (pivo absolútne nepijem inak) - nič. zapíjala som slivky mliekom - nič... konečne po príchode do BA na letisko....hneď som letela na hajzel (v lietadle boli silné turbulencie, tie mi zase rozhýbali črevá), no a to, čo som tam zanechala.... podľa mňa bratislavské kanály majú o čom hovoriť ešte aj dnes 😀 😀 kombinácia tehotenstva, cudzieho prostredia a stresu ako takého ma upchali počas celej dovolenky... inak, u mňa bolo bežné predtým, že som aj 3-4 dni nebola. proste zápcha. čiže tých 10 dní bolo pre mňa ako pre bežného človeka povedzme 4-5 dní... no ale katastrofa. nikdy predtým ani potom som nebola tak príšerne zapečená...

vanda323
autor
9. nov 2021

@panelacikova Si zlatá, tvoja príhoda má pobavila 😘
Aj keď verím tomu že tebe do smiechu nebolo extra.
Tak ja neviem , som veľmi uzkostliva, všetko ma desí, bojím sa hneď ...možno aj z toho je to takto

panelacikova
9. nov 2021

@vanda323 stres neskutočne vplýva celkovo na vyprázdňovanie... do toho tehotenstvo... daj tomu čas, zase sa to napraví. plus, ako radili vyššie - vlákninu, psyllium, skús tie slivky, mandarínky, atď. ja som také špecifikum, ktoré uzatvorili lekári po rokoch ako syndróm dráždivého čreva 🙂 u teba to môže byť čisto kombinácia tehotenstva so stresom 🙂

vanda323
autor
9. nov 2021

@panelacikova Ďakujem ti ešte raz za radu aj že si sa podelila so svojím pribehom

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
vanda323
autor
10. nov 2021

@bambulienka25 Veď jasné ale zas nemusím pribrať veľa nie ešte do tých 8-10 kg som ochotná ísť 😄😄😄

Strana
z2