Ako efektívne liečiť tenisový lakeť a krčnú chrbticu?
Ahojte, aké mate skúsenosti s tenisovým lakťom? Už vyše mesiaca som doma, hybnost mam dobrú aj doma porobím všetko čo treba, ale stále to bolí. Chodím na rehabilitácie, ale už by som rada išla aj do práce, len sa bojim, aby sa to nezhorsilo a neskončim ešte horšie. Pociťujem aj druhú ruku, mam to z krčnej chrbtice.
Niekoľkokrát za deň si na lakeť treba prikladať ľadový obklad na takých 10–15 minút. Zníži to zápal a trochu aj bolesť. Potom sú super aj nejaké protizápalové masti alebo gély, napríklad Voltaren alebo niečo podobné.
fyzioterapeut
TR-terapia/TECAR/
Ja tiež odporučam razovú vlnu, tá mi velmi pomohla v tej najhoršej fáze. Nechcem strašiť, ale tenisový lakeť može bolieť aj pol roka, čo bol aj moj prípad.
@bjetuska Ja mám dlhodobo (rok,dva..)problém s ramenom. Bolesť trhavá,bodavá, najmä v klude večer a v noci.Pocit akoby som mala zaležanú,nevládzem ňou robiť bežné veci ako kedysi. Ja si len natieram a keď je veľmi zle beriem lieky na bolesť aj na uvoľnenie svalov.Zatiaľ som nikdy neriešila ,pretože mám iné problémy čo som riešila aj mám riešiť.Ale bolí ma aj krčná tak určite je to s toho.
Ďakujem za odpovede, skúsim tu razovu vlnu, ale odporúčajú až po skončení rehabilitácii. Mne maste nijako nepomáhajú a lieky do seba dávať každý deň je mi tiež proti srsti.
Ďakujem za odpovede, skúsim tu razovu vlnu, ale odporúčajú až po skončení rehabilitácii. Mne maste nijako nepomáhajú a lieky do seba dávať každý deň je mi tiež proti srsti.
@bjetuska ahoj, mna boleli lakte od krcnej,vysunuta platnicka, pomohol mi ozon+plazma+ kolagen do tej platnicky,ruky prestali trpnut a lakte prestali boliet...tlak v hlave a migreny mi to neodstranilo😥

@bjetuska razová vlna, to mi na tenisový lakeť pomohlo.