icon

Tenisový lakeť - skúsenosti s jeho liečbou

takyna
21. jan 2014

Ahojte 🙂, som účtovníčka a začal sa mi robiť "teniskový lakeť" ☹ , tŕpne mi celá lavá ruka, prsty, boli ma lakeť ako divý, je to nepríjemne, neviem čo robiť ako to liečiť...
nemáte skusenosti?, dakujem za kazdu dobru radu 🙂

nika82
25. jún 2018

@lenusiatko praca s brenenami

lenusiatko
25. jún 2018

@nika82
To je neprijemne, verim, ze po operacii je uz pokoj a najma clovek je rozumnejsi a sa neprecenuje.

nika82
25. jún 2018

@lenusiatko ano pokoj je

enia74
12. júl 2018

tiež mam problem s tenisovym laktom. Prisla som k nemu tak, ze som si presilila ruku pri vytrhavani vysokej buriny. Obvodna mi dala lieky, kremy.. nepomohlo, na jesen som isla k otopedovi - injekcia. Pomohlo, no v zime som ruku moc nepotrebovala. Na jar ked som zacala znova robit v zahrade sa mi bolesti vratili. Zas ortopedovi - lieky a naplaste a ked nepomoze tak injekcia. :/ a potom operacia. (kedze byvam sama, mam 2 psov, hydinu, zahradu - nevedela som si predstavit byt tak dlho uplne nepouzitelna - to az najkrajnejsi pripad a v zimnom case) uz som zacala patrat aj po iných moznostiach preto som sa doklikala aj sem.
Moj sused (pracujuci na druzstve) mal ten isty problem, a jedna pani mu poradila 4 vpichy osou. Urobil to raz, po 2tyzdnoch zopakoval a mal pokoj. tak som to s tou osou skusila aj ja, mala som 4 vpichy ale asi nepustila jed, ziadna reakcia :( dost to bolelo, tak som si chcela ist kupit sprej zmrazovaci. A narazila som na kremy s vcelim jedom. Trochu som si o tom viac citala tak chcem skusit este tuto metodu. Okrem toho som skusala aj list z kapusty - mozem povedat ze bolest ustupila super, ale vo vnutri klbu stale citim bolest. No moja chyba je ze tej ruke nedam pokoj a klud.. ale vzdy treba doma nieco porobit, pomaha mi aj orteza pri robote.

kleopatrahc
18. nov 2018

4

chulieta
19. nov 2018

Skuste rebox therapy.

dancul2104
20. nov 2018

Rok a pol po RTG ožiaroch a ruka funguje ako má...
Zateplená fasáda vlastnými rukami+sieťka lepidlo 2x a aj ťahanie omietky s majstrami, samozrejme k tomu aj rôzne práce a betónovačky okolo chalúpky a ruka drží...
Jednoznačne ide to aj bez operácie...

240572
11. sep 2019

@nika82 ahoj kde ťa operovali?

240572
11. sep 2019

@beluk ahoj môžem sa spytať kde ťa operovali? Hľadam si dobrú nemocnicu kde mi to neposeru. dik

240572
11. sep 2019

@nika82 ako sa bola ten ortoped prosím ťa?

nika82
11. sep 2019

@240572 operoval ma v Piešťanoch, ale on sa už presťahoval a operuje v Poprade

nika82
11. sep 2019

@240572 Vlkolinsky

beluk
11. sep 2019

@240572 mňa v Galante doktor ksayser

slniecko174
30. sep 2019

@beluk
@nika82 dobry den, prosim vas, viem ze je tema uz starsia, len sa chcem opytat ako sa u vas prejavovali priznaky tenisoveho lakta? u mna to zacalo pred 4 mesiacmi, kedy som mala otrasne neznesitelne bolesti od lakta dole, chodila som na injekcie, uzivala lieky. Bola na neurologii, kde mi povedali, ze mam velmi pretazene lakte, vylucili karpalny tunel a odoslali na ortopediu. Tam cakam, termin uz mam. Len mna v laktoch z vonkajsiej strany stale picha, boli. Bolest prechadza az dole do zapastia a mam aj pocit ze to zapastie nie je take uvolnene ako bezne,akoby som tam mala nejaky blok.Taktiez ma bolia vsetky klbiky v prstoch. Myslite ze sa moze jednat o tenisovy laket? Dakujem!

nika82
30. sep 2019

@slniecko174 bolesti lakta, celkovo aj pri pohybe aj som bola aj na mri a potvrdili ho aj tam

slniecko174
30. sep 2019

@nika82 dakujem a bolelo vas aj zapastie?

nika82
30. sep 2019

@slniecko174 ani nie najviac laket

240572
1. okt 2019

@slniecko174 Ahoj. Áno presne si to pomenovala a popísala presne takto sa prejavuje tenisový lakeť! Bolesť z vrchnej časti tá kosť bolí az filu celá tuka a klbiky na prstoch..,ja som brala ibstreky,rázové vlny a nepomohlo teraz som bola na ožarovaní tak čakám či bolesť ustúpi to trvá cca do 2 mesiacov a keď nie tak posledná možnosť je ...operácia😥

nika82
1. okt 2019

@240572 tak mne dal jeden obstrek, za tyzden kontrola bolesti nepolavili navrhol mi lieky za 200e co som odmietla, hned ma objednaval na operaciu a uz mam 10r pokoj

ibrunova
1. okt 2019

@slniecko174 ja mám tenisový a veru ma bolelo aj zápästie, asi z toho, že som inak namáhala svaly, keď ma lakeť vyslovene bolel.

slniecko174
2. okt 2019

@240572
@ibrunova
@nika82 och baby ani ma nestraste ☹ sa bojim, na ortopediu idem buducu stredu, bolesti mam uz 3 mesiace. Vsetko zacala najprv uplne otrasnou bolestou ruky od lakta dole, bolelo to non stop, nespala som den noc, uzivala som injekcie a lieky, ze vraj od krcnej chrbtice,ale rontgen krcnej chrbtice mam ok. Obvodna doktorka si mysli, ze platnicka, ze ta aj tak sa neukaze na rontgene. Bola som na neurologii, tam mi tym vysetrenim vylucili karpalny tunel. A odoslali ma na ortopediu. Rychlo sa zbavili zodpovednosti. Najhorsie to mam, ked telefonujem, nemozem mat tak ruku pri uchu, alebo ked nesiem tasky, drzim dcery za ruku, alebo ked pracujem na notbuku ☹ No pracujem pri pultoch salamy a tam mam stale ten isty pohyb ako obsluhujem a stale ruku v chlade, tak to pripisujem tomu.

ibrunova
2. okt 2019

@slniecko174 mne veľmi pomohol obstrek, ale je mi jasné, že sa to ešte vráti...

nika82
2. okt 2019

@slniecko174 robili ti aj EMG ?

slniecko174
2. okt 2019

@nika82 ano, tam vylucili karpalny tunel, zistili tetaniu, ze mam vysoku drazdivost

nika82
2. okt 2019

@slniecko174 mne emg tiez vylucilo tenis laket, no napriek tomu operoval

slniecko174
2. okt 2019

@nika82 ja som ale bola na emg karpalneho tunela, ci je to to iste? alebo ine?

elly111
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
24. mar 2021

@elly111 kdee? dakujem dopredu

obonova7
2. máj 2022

Ja sa trápim s tenisovým lakťom už 8mesiacov a nič my už nepomáha najprv my môj ORTOPED dával obstreky prvý my dal tri mesiace pokoj potom druhý a tam už to zabralo na mesiac asi a na posledný my dal tak dva týždne pokoj a potom sommala razovú vlnu ta nezabrala vôbec bolesti také ze koniec potom ze operovat teraz som bola znovu ze už neviem vydržať povedal my ze to neni na operáciu tak my kázal urobiť MRI a teraz pôjdem za ním s výsledkami tak uvidím ze čo vlastne ďalej

raportka
15. mar 2023

@zuzanocka prosím Vás ,ako sa dostanem k tomu videu ...keď to otvorím,neviem sa v Tom orientovať ...