icon

TEP - totálna endoprotéza, výmena bedrového kĺbu

cacianka
11. okt 2022

Baby aké máte skúsenosti, postupy, pred aj po zákroku ?
Riešila som u neurologičky, lebo nemáme tu ortopéda, mala som MR a podľa výsledkov takýto verdikt. IV. stupeň

joesvk
11. okt 2022

@cacianka Keď ešte nemáš silné bolesti a vek minimálne 50 rokov,počkala by som ešte.Môžeš ísť potom neskôr kedykoľvek. Operácia netrvá dlho, robia to už dnes rutinne. Ale kĺb vydrží určitý čas, aby si nemusela počas života ísť na ďalšiu výmenu...Preto ak je to možné, treba čakať, kým sa dá.

nina004
11. okt 2022

@cacianka Veľa závisí od veku aj od životného štýlu. Tep vydrží cca 10-15rokov, ale videla som už pár ľudí ,čo ju mali aj cez 20 rokov, závisí od pacienta aj od materiálu ,ktorý použijú. Operácia je už bežná, rekonvalescencia závisí hlavne od kondície a veku, ale cca ±3 mesiace. Sú potom nejaké pohyby,ktoré sa s Tep neodporúča robiť,lebo je väčšie riziko vypadnutia kĺbu.

cacianka
autor
11. okt 2022

@joesvk 57 a bolesti hnusné, zhoršilo sa to rapídne posledné týždne , počas riešenia MR

cacianka
autor
11. okt 2022

Potrebujem riešiť v BA, kde odporúčate ?
Čakacie doby, cena, náklady ?
Operatér, personal ?

gemerka17
11. okt 2022

@cacianka nemáš veľmi čo riešiť, že by si nešla. Ak chceš v tom umrieť a vyhnúť sa reoperaci tak Brne majú material oxinium a ten vydrží 30 rokov. V bratislave kvôli covidu budeš čakať rok a viac.

nina004
11. okt 2022

@cacianka Tak to pri takých bolestiach nečakaj s operáciou. Štvrté štádium je už aj tak posledné a čakacie doby bývajú veľmi dlhé.

zulinka23
11. okt 2022

@cacianka V Bratislave z vlastnej skúsenosti odporúčam Clinicu Ortopedica. Len treba rátať s tým, že prevažne je operácia hradená z vlastného vrecka. Ale čakacie doby sú minimálne.

joesvk
11. okt 2022

Išla by som tam,kde máš najbližšie k bydlisku. Kvôli kontrolám aj prípadným komplikáciám, aby si mala blízko. A je to bežný zákrok, robia ho všade podľa šablóny. Teda výsledok závisí nie tak od miesta operacie,ale od množstva faktorov . Normálne by som sa zapísala do poradovníka a začala by som trochu chudnúť-vždy je dobre mať čo najnižšiu váhu, keď sú problémy s kĺbami.A počkala by som, kým na mňa príde rad. A keby sa to trochu ukľudnilo,ešte by som čakala dlhšie.Operujú aj 80 ročných, takže máš čas😉/nechcem zľahčovať tvoje trápenie,bol to pokus o odľahčenie temy/