icon

Terapia pre hraničnú poruchu osobnosti

k4mi
Včera o 11:02

Ahojte,
trošku sa tu rozpíšem; čím som staršia, tým sa mi celý psychický stav zhoršuje a posledných pár mesiacov to zašlo do extrémov.
Od 14 rokov som mala podozrenie na hraničnú poruchu osobnosti, čož však bolo nemožné potvrdiť kvôli veku - od tých 14 sa aj liečim, bola som hospitalizovaná (2x) a mala som asi 3 psychologičky, no žiadna z nich mi nesadla; posledná skúsenosť (3 roky naspäť) skončila hádkou...
Ako som už spomínala, ide to so mnou len dole vodou a ja už neviem, čo ďalej - nič ma nebaví, nemám ani jeden koníček, priateľov som nikdy veľmi nemala, ale teraz sa všetkému a všetkým zvládnem iba vyhýbať...
Študujem a brigádujem, no škola mi nič dobré neprináša a z práce asi zachvíľu odídem... žiadna motivácia pokračovať. A ani neviem, čo bude ďalej. Vízie? Žiadne.
Nechcela som byť veľmi konkrétna ohľadom mojej situácie, tak som len vydvihla to najdôležitejšie (je toho bohužiaľ o dosť viac).
Ak máte nejaké skúsenosti s dobrými psychologičkami/psychológmi, terapiou (alebo aj psychiatrom), atď., ktorí sa sústreďujú na HPO, budem rada, ak ich doporučíte - najlepšie asi na východe.
Ospravedlňujem sa za dlhý text, ďakujem za pomoc.

anonym_443239
Včera o 12:22

Vyskusaj portaly ksebe alebo hedepy, vies si tam najst psychologa podla zamerania bud v tvojej blizkosti alebo aj online. Myslim, ze je tam aj dotaznik, podla toho, co hladas ti ponulne tipy. Je uplne normalne, ze ti niekto nesadne alebo ze ti casom uz nema co ponuknut! To nie je vplyvom HPO. Ja som tiez vyskusala za 10 rokov viacerych (7), som AuDHD, teraz mam online uz rok a pol jedneho (je odo mna 500 km) a vyhovuje mi a vlastne mi vyhovuje aj ta forma, nemam stresy z ineho prostredia, dame si videohovor aj z postele a je to o dost flexibilnejsie casovo, ked potrebujes, dohodnem si termin aj v ten isty den.

anonym_04f4d0
Včera o 12:55

Pokial mozem poradit, daj sa diagnostikovat na autizmus a adhd a potom ries HPO.

anonym_140c16
Včera o 15:39

@k4mi ty si daka mudra a na toto si v 14 rokoch, v puberte , ako dosla? tvoji rodicia co na to? riesia to s tebou? alebo si len unudeny clovek? nic ta nebavi, nemas kamosou, nevidis v nicom zmysel, parada.

''Od 14 rokov som mala podozrenie na hraničnú poruchu osobnosti''

k4mi
autor
Včera o 18:53
@anonym_443239

Vyskusaj portaly ksebe alebo hedepy, vies si tam najst psychologa podla zamerania bud v tvojej blizkosti alebo aj online. Myslim, ze je tam aj dotaznik, podla toho, co hladas ti ponulne tipy. Je uplne normalne, ze ti niekto nesadne alebo ze ti casom uz nema co ponuknut! To nie je vplyvom HPO. Ja som tiez vyskusala za 10 rokov viacerych (7), som AuDHD, teraz mam online uz rok a pol jedneho (je odo mna 500 km) a vyhovuje mi a vlastne mi vyhovuje aj ta forma, nemam stresy z ineho prostredia, dame si videohovor aj z postele a je to o dost flexibilnejsie casovo, ked potrebujes, dohodnem si termin aj v ten isty den.

@anonym_443239 ďakujem pekne - hedepy som zaregistrovala, dnes som sa však do toho pozrela hlbšie, vyskúšam ešte aj ten druhý portál. Držím prsty

k4mi
autor
Včera o 18:56
@anonym_04f4d0

Pokial mozem poradit, daj sa diagnostikovat na autizmus a adhd a potom ries HPO.

@anonym_04f4d0 môžem sa aj spýtať, prečo? Pretože úprimne toto s autizmom (skúsiť si dať spraviť vyšetrenia a pod.) mi beží v hlave dlhšie, tak či tam je nejaká spojitosť... a ďakujem

k4mi
autor
Včera o 19:06
@anonym_140c16

@k4mi ty si daka mudra a na toto si v 14 rokoch, v puberte , ako dosla? tvoji rodicia co na to? riesia to s tebou? alebo si len unudeny clovek? nic ta nebavi, nemas kamosou, nevidis v nicom zmysel, parada.

''Od 14 rokov som mala podozrenie na hraničnú poruchu osobnosti''

@anonym_140c16 štrnásť už dlho nemám, vtedy to bolo prvýkrát povedané lekármi, konkrétne mojej mame a mne. Neviem, či si kvôli amoku nedočítala celý príspevok, ale naschvál som to napísala tak, aby to neznelo, že som na to prišla sama. A naozaj musíš rýpať (anonymne...) do človeka, ktorý si len prišiel vypýtať radu? "Paráda" potom...

anonym_140c16
Včera o 19:42
@k4mi

@anonym_140c16 štrnásť už dlho nemám, vtedy to bolo prvýkrát povedané lekármi, konkrétne mojej mame a mne. Neviem, či si kvôli amoku nedočítala celý príspevok, ale naschvál som to napísala tak, aby to neznelo, že som na to prišla sama. A naozaj musíš rýpať (anonymne...) do človeka, ktorý si len prišiel vypýtať radu? "Paráda" potom...

@k4mi tak neviem, v 14 rokoch mat takuto diagnozu. ked kazdym zmietaju hormony a pomaly clovek ani nevie, ktore pohlavie miluje...no tak je smutne ze ti za tie roky nevedeli nastavit liecbu. lekari by mali radit, na to, najst dobreho lekara v dnesnej dobe, to je snad hotovy zazrak, toboz dobreho psychologa ci psychiatra. hlavne ked ti ide 24 rocna dostudovana prednasat o zivote. skusala si mozno starsie rocniky lekarov?

k4mi
autor
Včera o 20:17
@anonym_140c16

@k4mi tak neviem, v 14 rokoch mat takuto diagnozu. ked kazdym zmietaju hormony a pomaly clovek ani nevie, ktore pohlavie miluje...no tak je smutne ze ti za tie roky nevedeli nastavit liecbu. lekari by mali radit, na to, najst dobreho lekara v dnesnej dobe, to je snad hotovy zazrak, toboz dobreho psychologa ci psychiatra. hlavne ked ti ide 24 rocna dostudovana prednasat o zivote. skusala si mozno starsie rocniky lekarov?

@anonym_140c16 Žiaľ, bolo len podozrenie - písala som, že kvôli veku to je nemožné (myslím, že v Nemecku jedine sa to dá od 12). K lekárom - chodila som do nemocnice na kontroly a tam sa psychiatri striedali v podstate každú návštevu. Tak som prešla na súkromnú kliniku, budú to už také 3 roky, ale úprimne... nemyslím si, že ma počúva. Aj preto som skúsila napísať sem, či niekto nemá fajn skúsenosti, nech si zasa nenarazím nos... A s tými psychológmi a podobne? Asi tak, no, mrzí ma to.

anonym_140c16
Včera o 21:08
@k4mi

@anonym_140c16 Žiaľ, bolo len podozrenie - písala som, že kvôli veku to je nemožné (myslím, že v Nemecku jedine sa to dá od 12). K lekárom - chodila som do nemocnice na kontroly a tam sa psychiatri striedali v podstate každú návštevu. Tak som prešla na súkromnú kliniku, budú to už také 3 roky, ale úprimne... nemyslím si, že ma počúva. Aj preto som skúsila napísať sem, či niekto nemá fajn skúsenosti, nech si zasa nenarazím nos... A s tými psychológmi a podobne? Asi tak, no, mrzí ma to.

@k4mi tiez mam skusenost ze ma len pocuvali a nic nepovedali, len ma sledovali. totalne o nicom. hlavne som mala dve mladuchy co nevedia co je zivot a taka mi ide radit a poucat ma , ako mam zit.