icon

Tetánia

emiliam
4. mar 2017

Ahojte. Mate niekto, prosim vas skusenosti s tetaniou? Mam ju diagnostikovanu polroka a velmi mi obmedzuje a nici zivot...mam denne neprijemne priznaky ako tocenie hlavy, zavrate, strata rovnovahy, porucha koncentracie, bolesti hlavy, pocit na odpadnutie, nevolnosti, zvyseny tlak, velmi stazene a plytke dychanie, pichanie do ruk, poruchy spanku, navaly tepla, sucho v ustach, strach, panika, nervozita, hnacky....uz nevladzem dalej takto.priznaky sa mi striedaju denne, bojim sa ist dakde, lebo mi je zle...brala som aj mg do zily aj mesiac magnosolv...teraz uzivam denne sumive mg s obsahom 365 mg a aj s vit.b6 a este vecer mg patstovky ... pomaha len kratkodobo..ked je velmi zle tak diazepam.za kazdu jednu skusenost a radu dakujem, ako sa s tym da zit, co robit...

emiliam
autor
4. jan 2018

@kvetinka75 mas úplnú pravdu. Veď už ani nepijem nic. Mne nerobilo dobre ani,z kalistok...dakujem velmi pekne 🙂

kjanka86
25. jan 2018

@emiliam ahoj tak ako sa mas?'pomahaju ti tie lieky uz?

emiliam
autor
25. jan 2018

@kjanka86 ahoj dakujem za spytanie. Ano mam pocit ze je mi uz ovela lepsie. Naozaj sa to zlepsilo este mavam sem tam tocenie a zle dychanie ale nie uz v takom stupni ako predtym. Aj v kostole je mi uz lepsie v obchode...nie je to este 100 percent ale je zlepsenie. Beriem ich mesiac aj 10 dni. Tolerujem ich uz bez problemov. Dufam ze o dalsi mesiac bude este lepsie. Potom mam koncom februara kontrolu. Este musim vyskusat chodit na dlhsie vzdialenosti sama s detmi lebo teraz sme boli vacsinou doma synovi vyberali nosne mandle a predtym boli deti chore tak sme doma. Tak uvidim ako mi vsetko pojde 😊 ale dom rada ze som sa nato dala ☺ a ty sa ako mas?

kjanka86
25. jan 2018

Super tak som rada ze ti pomohli.. a myslim ze to bude este lepsie ;) ja sa mam fajn dakujem 🙂

emiliam
autor
13. mar 2018

@kjanka86 eliska13 ahojte dievcata ozyvam sa po dlhsej dobe. Ako sa mate? Ako zvladate uzkost? Ja uzivam ten escitil 1x denne uz treti mesisc. Citim sa omnoho lepsie ale este to niekedy sa mi chce vracat. Mate skusenodti s kavou? Sa mi zda aj obycajne lstte mi nerobi dobre je to mpzne?

kjanka86
13. mar 2018

@emiliam ahoj no ja sa mam fajn a ano trvalo to zo zaciatku kym uplne som bola v pohode.. tiez som si vtedy davala castejsie neurol.. a kava samozrejme ti zvysuje uzkosti.. takisto aj cigarety, cola alkohol.. skus pit bezkofeinovu

emiliam
autor
13. mar 2018

@kjanka86 ano presne aj ja si musim sem tam este pridat helex, aby bolo ok. Ale som velmi rada, ze som,zacala a liecbou. Alkohol a cigarety to,vobec iba kavu som naucena,zeaspon 3v1 alebo late, lenze ani to,neviem.

emiliam
autor
13. mar 2018

@kjanka86 asi najlepsie ta bezkofeinova. A este som si vsimla, ze 2-3 den pred menstruciou a pocas ovulacie mi byva horsie, musim si dat helex, neviem ci je to,mozne, ze z toho.

ivka185
13. mar 2018

@emiliam Ahoj ja beriem ad uz dlho a kavu pijem normalne necitim zeby to nieco so mnou robilo. Niektore zeny tu pisu ze sa im pred menstruaciou zhorsi stav.

emiliam
autor
13. mar 2018

@ivka185 dakujem ti za reakciu. No ja som mala s kofeinom cely zivot este pred uzkostou, zvysuje sa mi z neho tlak. Ja som uz odsledovala normalne ze pred menstruaciou a v den ovulacie sa mi vyrazne zhorsi. Neviem ci to robia hormony. Ale byva mi vtedy dost blbo

kjanka86
13. mar 2018

@emiliam ano aj mne byva horsie pred mens a ovul.. bohuzial hormony robia svoje

mirkaaa80
18. mar 2018

@emiliam ano, urcite tie stavy sivisia s hormonami, ja pred ms mam brutalne tocenie hlavy a v poslednej dobe mam tie iste stavy aj pocas ovulky.😔

emiliam
autor
18. mar 2018

@mirkaaa80 jej, dakujem za reakciu. Aspon viem, ze to nemam len ja. Ano presne aj to mam aj pocas ovul. Sranda tieto hormony, co to dokaze. Asi sa stym neda nic robit.

lady88
19. máj 2018

Tetania ci Agorafobia a tazke depresie.. - 10 rokov som s nimi "zila"|... ALE - Ti co nou trpite - ziadny lekar, psycholog, lieky Vam NEPOMOZU - oni ju len potlacia.. Agorafobia nevznikla vo Vasej dusi ci v hlave.. vznikla vo VASOM TELE.. Ked lekari nevedia urcit z coho to vznika, pripisuju to psychike... Presla som si peklom, nechapala preco nemozem zit ako ostatni ludia.. Stale mi chceli davat ANTIDEPRESIVA.. Az... pred cca rokom som objavila cez znameho CUTLEROV PROTOKOL a Wilkingov Protocol ... Najprv som tomu neverila ako ma to moze zbavit depresii ci uzkosti panickych zachvatov.. Dnes je to 9 mesiac co robim protokol a ... Sice nastal herx a som v DUMP faze... dakujem za objavenie zivota, najdenie seba samej a zbavenia sa depresii... Ak mate zaujem ziskat svoj ZIVOT spat tak neberte antidepresiva nenavstevujte psychologov ( to mozte hadzat peniaze z okna-rovnaky efekt) Pochopte, ze vsetko co citite , Vam sposobuje TELO , telo ktore sa potrebuje uzdravit ... Zacnite detox kovov a zbavte sa parazitov... Ja mam pocit, ze som sa po 31 rokoch narodila.. moje tazke depresie su prec... Zacinam zit ZIVOT ktory mi bol odopreny.. Tak zacnite googlit a najde si potrebne info, keby to tu zacnem rozpisovat tak je to na cely den.. Ak neviete po anglicky, pouzite translator... Je to uplne jednoduche... zbavenie sa amalgamov-ak ich mate, Doplnanie vitaminov a mineralov, ALA atd... V ZDRAVOM TELE ZDRAVY DUCH !

stulrajterova
20. máj 2018

@lady88 a viac by ste mi nemohli do správy? nemám to až v ťažkom štádiu - môj muž hovorí že som precitlivelá a veľmi si veci pripúštam k telu, brala som na to len magnézium asi mesiac, prešlo to ...niekedy osm vyčerpanejšia, ale.....naučila som sa ja povedať NIE, a nemám čas a viac relaxujem, to bol zjavne základ toho aby sa to moje telo a všetko začalo dávať k pozitívnejšiemu 🙂

lady88
20. máj 2018

@stulrajterova OZvem sa Vam neskor, teraz pracujem.. a muza nepocuvajte a ano ste precitlivena, to ma svoj ale dovod... Ja som bola agresivna precitlivena nonstop podrazdena atd.... a brat len magnezium nestaci, telo potrebujem vitaminy a mineraly atd .. vysvetlim neskor

pasikavamacka
28. máj 2018

@lady88 mate pravdu, nieco podobne som pisala uz aj ja, ze pri takychto prejavoch je chore telo a prosi o pomoc, ale vsetci to hadzu len na psychiku a dopuju ludi antidepresivami. zial pravda je taka, ze 99% ludi tu nechce pocut, ze za tym moze byt choroba tela a uveria radsej tej verzii o psychike a budu sa ladovat oblbovakmi. tazky kovy su jednym z moznosti, preco ludia maju chornicku tetaniu. u mna to bol dovod iny- chronicka infekcie- borelioza, EBV, plucne mykoplazmy. tie su vsak uzko prepojene aj na tazke kovy, kedze tie su ich potravou. ja som podrobny detox od tazkych kovov nerobila (brala som na ne Jolais kvapky a chlorellu, ale nic hlbsie) ja som sa bala toho, lebo detox musi prebiehat po podrobnom prestudovani literatury, inak si clovek moze aj poskodit. ja som sa sustredila na vyliecenie mojich infekcii. 2 roky som sa liecila a teraz som uz zdrava. Ziadnu tetaniu a ine pseduodiagnozy nemam.

pasikavamacka
28. máj 2018

dalsou moznostou su aj plesne - mold ilness, ktora moze sposobit podobne priznaky ako tetania

majka2211993
30. máj 2018

Ahojte je tu niekto kto sa lieči na tetaniu?? Neviete či timonil ovplyvňuje antiku? A ak áno ako ste zvládali tehotenstvo?

miriamka
Autor odpoveď zmazal
sabinka277
19. júl 2018

@majka2211993 no mne ovplyvnil tak ze za 2 týždne rodim :D

sabinka277
19. júl 2018

@majka2211993 a tehotenstvo? Ani náznak tetánia za celých 9 mesiacov..

majka2211993
19. júl 2018

@sabinka277 tak bohuzial mne to nijak neovplyvnilo aaale vysadila som antiku a vcera a dnes sme sa po snažili taaaaak 😍 ak pan boh dá o par tyzdnov sem napisem ci ano alebo nie 😍😂😍😍

stulrajterova
26. júl 2018

@pasikavamacka môžete mi poslať viac do správy pls?

pasikavamacka
30. júl 2018

@stulrajterova mozte mi napisat spravu, ze co vas konkretne zaujima.

katemm
31. júl 2018

@pasikavamacka tiez mam tetaniu a odolavam zatial ad.Beriem len magnosolv.Trva to uz rok a styri mesiace.Ak mi mozes napisat do spravy co ti vsetko pomohlo ,bola by som vdacna.Beriem chlorelu,vitamin C,K 12 a čistiaci bylinkovy caj.

milagrosss20
31. júl 2018

@lady88
@pasikavamacka mozem vas poprosít viac info....ďakujem

pasikavamacka
2. aug 2018

@katemm
@milagrosss20
treba odlisovat ci tetanicky zachvat u vas sposobuje zjavny stres, nejaky velky sok- v tom pripade je mozne, ze ide naozaj o tetaniu.
ak vsak zachvat pride bez zjavneho dovodu, bez nejakeho vonkajsieho stresu, vtedy treba patrat po pricine. Ja som bola tento pripad, nemala som vyrazny stres a predsa ma lekari presviedcali, ze mam tetaniu. Hladala som dalej, kedze som mala aj ine cudne priznaky, isla som za sukromnou lekarkou ktora sa specializuje na infekcie- Mudr. Durovska. robi citlive testy, ktore posiela do Nemecka a tie testy mi ukazali infekcie, ktore bezni lekari prehliadali. Liecenim tych infekcii odisla aj tetania.
Takze patrajte po pricine, co to u vas sposobuje. Ked to je napr. vazna rodinna situacia doma, umierajuci clovek, tyrajuci partner, chapem, ze sa moze objavit tetania zo stresu. Ked nie je ziadny velky stres, tak bude pricina vo vnutri tela.

milagrosss20
2. aug 2018

@pasikavamacka samozrejme.. Ja to mavam po stresoch. Po vypeti neakom obdobi.... A tak to pride.

kvetinka75
2. aug 2018

@pasikavamacka aj u mňa si mysleli že mám tetániu a nepotvrdila sa, všetko to bolo zo stresu. Vlastne po stresoch, prišlo dobré obdobie a vtedy sa to všetko prejavuje.