Tetánia
Ahojte. Mate niekto, prosim vas skusenosti s tetaniou? Mam ju diagnostikovanu polroka a velmi mi obmedzuje a nici zivot...mam denne neprijemne priznaky ako tocenie hlavy, zavrate, strata rovnovahy, porucha koncentracie, bolesti hlavy, pocit na odpadnutie, nevolnosti, zvyseny tlak, velmi stazene a plytke dychanie, pichanie do ruk, poruchy spanku, navaly tepla, sucho v ustach, strach, panika, nervozita, hnacky....uz nevladzem dalej takto.priznaky sa mi striedaju denne, bojim sa ist dakde, lebo mi je zle...brala som aj mg do zily aj mesiac magnosolv...teraz uzivam denne sumive mg s obsahom 365 mg a aj s vit.b6 a este vecer mg patstovky ... pomaha len kratkodobo..ked je velmi zle tak diazepam.za kazdu jednu skusenost a radu dakujem, ako sa s tym da zit, co robit...
Mne ani medovka nepomáha...beriem magnezko každý deň 2 tablety denne (magnerot)...a žiadne zlepšenie...beriem aj antidepresiva...ale to už som ich vysadila lebo nevidím zmysel ich brat...ci ich beriem alebo nie som na tom istom...
@zara282 beriem Timonil a ziadna zmena... Tiez ma lekari posielaju na AD, ale ja ich brat urcite nebudem
Dobrý deň viem mi niekto poradiť ako sa zbavim tocenia hlavy ak mam tetaniu
Poradil by mi niekto ako sa zbavim tocenia hlavy ked mam tetaniu
@emiliam lexaurin si nedavajte po tyzdni je návykový skuste skor prirodu prechadzky oddych ,cas sama pre seba ,ja mam magnosolv brať nie naraz ale dat do 2lit.vody a pit pocas celeho dna.,milgamu pravidelne....
@lailaveve Dobrý deň chem sa Vás spýtať či ste mali tiež celodenne tocenie hlavy . Vopred dakujem
@pavolpompa samozrejme chodila /chodím ako opitá
@lucinda010 ešte stále to mate to tocenie ? Najprv som cítil na hlave taky tupy tlak ,pichanie sem tam,mravcenie potom to prestalo a nastalo 9 dní tocenie hlavy v kuse celé dni . Mam strach z čoho to môže byť. Pociťujem úzkosť a strach .posledne tri dni som dostal aj hnačku. Mali ste tiež problémy s hlavou alebo len to tocenie. Vopred vám ďakujem za odpoved
@pavolpompa dobry vecer,hlava sa mi toci velmi casto...
@pavolpompa vam diagnostikovali tetaniu?...ja mavam dennodenne migreny ak neberiem stale magnezium....a v stresovych obdobiach mi opat zacinaju tuhnut a boliet svaly sänky(okrem ineho)a mam taku palivu tahavu otravnu bolest na hlave tahajucu od krku cez zahlavie az na temenu hlavy z oboch stran krc.chrbtice...akoby tske 2 rovnobezky iduce od krku az na temeno...to viem ze je vsetko z tetanie a ked sa mi zacnu rozne priznaky zhorsivat(aj napr.samovolne,podvedome zatvaranie paste)tak hned zvysujrm magnezium...
@lailaveve ja mam len mravcenie a puluzuju e pichanie v hlave ale nie cely deň len sem tam a niekedy sa mi zatočí hlava ako pocit straty rovnováhy a práve z toho mam strach neviem ci to je zo psychiky .. dnes mam ísť po vysledky z ct dúfam že mi nič nenašli a ztoho mam ešte väčší strach . Preto že pred 6 rokmi mi diagnostikovali karcinómocov3ho mechúra ale z toho sim už von ..
@pavolpompa zatiaľ mi nediagnostikovali tetaniu ale požiadam o to
Takže výsledky z CT vyšli na sinusitidu čomu sa mi nechce až tak veriť. Ale z jednej strany som rad ze to nie je nador. A posielajú ma naspet na ORL kde som bol prvý krát a nič takého to tam nenašli...
@pavolpompa dobrý večer, počkajte si na potvrdenie/nepotvrdenie tetánie, máte dostatočný prijem tekutín, merali ste si tlak?nemáte problémy s chrbticou?napr.aj s krčnou?aj ztoho sa vám môže kľudne točievať, samozrejme mne sa krúti celý svet niekedy je to lepšie niekedy horšie.....
@mato7700 to by som chcela vedieť aj ja....
Áno požiadam o ten test ale najprv som zvedavý fakt co mi povedia na ORL pretože že som nejavil nijake znamky toho že ma boleli uši alebo niečo s nosom .. dali mi Amoxicilin 500mg a ihneď hlava prestala aj popichávať aj točenie prestalo .. teraz ma zas popichavaju predlaktia,zápästia nohy ako keby to prešlo z hlavy na telo..a tlak v chrbtici pocítim len vtedy keď stojím rovno a skloním hlavu dole.. už fakt nechápem čo sa to deje ale neverím ze je to sinusitida..a ten test na teraniu sa robí ako z krvi? Ešte dobre ze som vás našiel túto skupinu,bohu vďaka a ďakujem Vám za info
@pavolpompa nie test na tetaniu sa robipomocou Emg vysetreniakde vas napoja napristeoj a sledujú slavovu činnosť
@pavolpompa kľudne ste točenie mohli mať aj z nadchy kedy mate nosne krcne dutiny upchaté
@lucinda010 nie .. nemal som nádchu,teplotu alebo bolest uši proste nič. Jedine co som zbadal za prvú primárnu bolest keď som silno polykal vodu tak ma zápichlo vzadu za uchom vystrelujuca do stredu mozgu,ale len keď som polykal vodu a po dvoch hodinách to prestalo ..potom nastala taka tenzna tlaková bolest hlavy 4,,,5 dní a potom nastalo 9 dní tocenie hlavy tu už bez bolesti.. preto som mal obavy ze ci neide náhodou o nádor.. pretože prvý krát povedali ze je to vertigo ale ja tomu neverím pretože to trvá od pár sekúnd do minút a nie vkuse bez prestávky 9 dní. CT výsledky vyšli na sinisitidu čomu tiež nechcem až tak veriť lebo žiadny symptóm som nejavíl. Nasadili mi amoxicilin 500 mg ten ihneď pomohol ..ale teraz pociťujem pichanie kostí rúk, nôh vždycky na inom mieste . Už sám nechapem co to je
@ivanaa346 no mne pribudol aj svalovy nepokoj dolných končatín a je to dosť nepríjemné 🙄
@lucinda010 A stále sa vám ťažko dýcha ?