icon

Tetánia a veľa stresu na rodičovskej

13. mar 2023

Ahojte,mám dg tetániu,som často psychicky vyčerpaná,keď je náročnejší den.Mávam také ako ťažko na hrudi,snažím sa predýchavať,nech sa ukľudním a tŕpnu mi nohy pri chodidlách,príp.aj ruky.Magnézium,cacium,železo a aj AD užívam.Je tu ešte niekto taký?Naozaj ldn eliminovať stres?Nid vždy to úplne ide..Mátd skúsenosť?

katarinka89
13. mar 2023

Veľa takých nás tu je....😵‍💫 bohužiaľ

katarinka89
13. mar 2023

A týždeň po kovide je to ešte horsie

zuzkaa1991
13. mar 2023

Mne tiez tetaniu urcili na jesen dovtedy som netusila co to je...našťastie AD neberiem teraz som vyskusala vcera prvýkrát depress ma to ukludnilo....menej stresu na RD?vela vela oddychovat ;) neviem ake stare dieta je

autor
13. mar 2023

@katarinka89 tiež som po nejakej viróze

autor
13. mar 2023

@zuzkaa1991 no špeciálne potreby u nás,tak také náročnejšie to často býva.Ja len min dávku Ad,práve kvôli týmto ťažkostiam

autor
13. mar 2023

@katarinka89 verím

zuzkaa1991
13. mar 2023

Aj ja mam dieta cele dni sama ;) poprípade ine povinnosti ale.ak som unavena tak nerieism nic max sa postsram o dieta a o bordel neriesim

autor
13. mar 2023

@zuzkaa1991 ano,aj ja viac menej,je to nutne

ivangeline
13. mar 2023

Oddat sa stresu. Vojst do studenej vody. Otuzovat sa. Zmysly. Vztahy. Nebat sa. Odvahu! ;)

katarinka89
13. mar 2023

@ivangeline kiežby to tak ľahko išlo ako ľahko sa to napíše....myslíš ze je lepšie precítiť ten stres, vyplácať sa, proste to zo seba vypustiť ako to ,,zakrývať,, resp. nevypustit? Ani sama neviem co je najlepšie a nedá sa vyhnúť stredovým situáciám

autor
13. mar 2023

@ivangeline skúsim to pridať,...skúsim

ivangeline
13. mar 2023

@katarinka89 Plavat v tom. Neviem to opisat ale my zeny to dokazeme,len akosi sme na to pozabudli... Vyznat sa v chaose.

danielahamar
13. mar 2023

Mne pomáhalo z toho napätia masáže, raz za mesiac. Ale je pravda, že po pôrode, čo je už 2roky ju držím na uzde, ale cítim, že niekedy telo dostáva na frak, ale to už viem rozoznať a ubrzdiť hlavne myseľ.

jana358
27. mar 2023

ahojte, rada by som s vami pozdieľala stránku, ktorú sme vytvorili ako priestor pre zdieľanie skúseností s tetániou - https://www.zivotstetaniou.sk/ - Život s tetániou. Tetánia trápi aj nás a má rôzne podoby a u každého iné prejavy. Ak by ste sa chceli podeliť o svoj príbehy, budeme veľmi radi. Pomôžeme si tak navzájom a hlavne aj ostatným, ktorí s tetániou nemajú také skúsenosti. Stránku postupne vytvárame, nie je dokonalá, ale chceme, aby spĺňala svoj účel. Ďakujem, Jana 🙂