Tetánia - sťažené dýchanie a búšenie srdca

paaaaj544
8. máj 2021

Ahojte ste tu nekto tetanik/čka môže byť sťažené dýchanie búšenie srdca trasenie strach že zomriem z toho? pondelok sa objednám na psychologiu pomohla vam psychológia? A mám hrču v hrdle neviem či je to z toho pijem magne b6 nepomaha mi to moc mam 15 a furt sa niekoho pýtam či sa mi niečo nemôže stať že ci nezomriem a pred 2-3 dnami mi trhali zub môžem mat z toho sťažené prehltanie? Za každú odpoveď ďakujem :C

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kisskiss
8. máj 2021

@paaaaj544 dokúp si aj Calcium + D3 vitamín a ber ho s odstupom cca 2 hodin od magnézia. Tetánia nemusí byť len z nedostatku horčíka, ale aj vápnika - hypokalcémia. Keď už máš také stavy, magnézium si dávaj radšej v citrátovej alebo chelátovej forme - oveľa lepšie sa vstrebávajú. Ináč neboj sa, máš podráždený nervový systém, z toho máš tie pocity, ale tetania nie je život ohrozujúca. No a tie pocity a stavy ti znásobuje z toho celého vyplývajúca úzkosť. Zrýchlené a príliš hlboké dýchanie tiež zhoršuje atak, skús si upokojiť dych 4 sekundy nádych, 8 sekúnd výdych.. mávala som hrozné ataky a tieto veci mi pomohli 🙂 keď máš pocit, že potrebuješ psychológa, tak skús aj to. Ale ten skôr vie niečo spraviť s tou úzkosťou, s tetániou ti pomôže to vyrovnanie hladiny minerálov, relax, dostatok kvalitného spánku, dobrá pravidelná strava. Ale v konečnom dôsledku aj zbavenie sa tej úzkosti bude mať určite dobrý vplyv.

jozefvt
8. sep 2021

@paaaaj544 Pozdravujem. Ja som tetanik..asi 6 rokov dozadu som maval silne zachvaty s hyperventilaciou predtym som netusil ze mam tetaniu. No lekar mi poradil uzivat horcik vo vysokych davkach a ked sa zachvat blizi vediet to kontrolovat musim priznat ze po nejakom case uxivania horciku tieto zachvaty sa pomaly zmiernovali a postupne sa vytratili ak sa vratili ozaj len uplne take ze som citil busenie srdca ale vedel som si to potlacit. Zacal som cvicit upravil stravu.vela casu som travil v prirode kde je klud pokoj..relax a hlavne nebrat problemy prilis vazne. .. nic co sa zda byt neriesitelne sa neda vyriesit.. a sumive magnezium vobec neodporucam je strasne slabe a tazko sa vstrebava. UZIVAJTE TABLETY S VYSOKYM OBSAHOM HORCIKA JA UZIVAM DVE KAZDE RANO A PRI STRESOVOM OBDOBI AJ DVE VECER.

zara282
31. júl 2022

@jozefvt mozes sa opýtať aké magnezko beriete?