icon

Tetánia - vyšetrenia

11. aug 2021

Pred 2 m mi bola diagnostikovaná podľa symptómov a obvodná mi dala Magnosolv.Kedze sa mi nelepsi dnes som sa konečne dostala k neurologicke, ktorá povedala, že pôjdem na EMG, ale že ani nevidí dôvod, lebo je to jasná tetania mám pokračovať v brani magnézia.Pytala som sa na mineralogram vraj netreba, lebo sa uvidí len MG, CA v krvi a dôležité hodnoty sú medzibunkove.Na vyšetrenie štítnej žľazy povedala, že netreba
Otázka aké ste podstúpili vy vyšetrenia?mám si zvyknúť, že denne mravceni okolo pier, tlak v hlave budem mať stále?

Strana
z2
autor
17. aug 2021

@irusa a berieš AD?áno aj mne povedala nevšímať si to, cvičiť jogu, naučiť sa relaxovať a eliminovať stres🙂

irusa
17. aug 2021

Nie neberiem..ako píšem vyššie problém to nerieši len potláča. Snažím sa eliminovať ľudí, ktorí zo mňa vyciciavaju energiu a zaťažujú ma svojimi problémami

nikaeli
17. aug 2021

ja mám aj v ischemickom, aj v hyperventilačnom teste potvrdené duplety a triplety.. len čo mi napumpoval manžetu, stŕpli mi prsty a o pár sekúnd som už chytala kŕč, takže to vypol ani nie po minúte.. vyšetrenie začal klasickou metódou poklepkávaním kladivkom a už vtedy povedal, že som viac dráždivá.. mám pokračovať v užívaní Magnosolvu, na psychiatriu ma neposiela.. u mňa pretrváva arytmia, nepravidelný pulz, tep nad 100, pri ataku aj 160, sťažené dýchanie, brnenie v prstoch, bolesti nôh.. snažím sa to ustáť relaxáciou, dýchaním, prechádzkami v lese..

irusa
17. aug 2021

@nikaeli no ja mám úplne rovnaké príznaky ako ty

autor
17. aug 2021

@nikaeli ja to už nemám v takom štádiu, ale ten nočný atak ma úplne vydesil hlavne tí búšenie srdca a roztrasené nohy.Prvy x som dýchala do sáčku a celkom mi to pomohlo.Magnosolv beriem už mesiac verím, že aj tebe už bude lepšie.Mne povedala lekárka, že často sa to objaví, keď ľudia vypnú cez víkend, dovolenku...že aj migrény sa často vtedy objavujú,keď je relatívne kľud a telo nemusí byť stále v strese

mato7700
21. okt 2022

Čaute viete mi niekto poradiť ako sa zbavim tocenia hlavy z tetanie

simonasa18
17. apr 2025

Ahojte dievčatá chcem sa spýtať či ste mali niektorá diagnostikovanu tetaniu stym ze kŕče ste nemali vôbec? Pár krát s ami stal taky polokolapsovy stav sucho v ústach pocit na zvracanie a odpadnutie ale teda nikdy som nezvracala ani nedopadla. Posledne dva týždne sa to zhoršilo bola som u Dr ta ma objednala za dva týždne na krv a vravela niečo so štítnou.. včera som bola na krv u brata urológa ale ten vzal len vitamíny mineraly povedaz ze mam ukážkový krvný obraz všetko fajn dnes zas od rána zlý pocit strach nechutenstvo šla som na pohotovosť pan dr ze mam vyšší tlak aj tep čo som vždy mávala nízky a ze sa mu ani na dotyk nezdá ta štítna teplota 37.2 ale vraj môže byť aj stres a náročný týždeň ako mi je stále zle .. a že sa ťažko rozpozná tetania od nejakých iných panickych porúch.. jooj mam manžela dve deti školu brigádu všetko ma to baví cely život zdravá a teraz toto.. predpísal mi frontin a vraj sa mam pýtať na neurologa a na tu štítnu.. mali ste aj vy takéto panicke stavy z ďalšieho záchvatu alebo vôbec nejde o tetaniu

evicka530
22. apr 2025

@simonasa18 ozaj skús tu štítnu. Moja mamina mala zle nastavenu liečbu na štítnu žľazu a tie hormóny jej robili riadne zle. Mala kolapsove stavy, búšenie srdca, zle jej bolo...netvrdím, že to nemôže byť tetania, ale keď majú podozrenie na štítnu, tá kľudne môže robiť šarapatu. Btw test na tetaniu u neurológa trval pár minút.

Strana
z2