Tik v oku a mravčenie v tvári. Čo to môže byť?
Ahojte, už piaty deň mám tik v pravom oku - konkrétne mi zašklbáva horné viečko v oblasti mihalníc, niekedy cítim aj akoby ťah (asi sa toto označuje ako spazmy?) tejto oblasti. V posledných dvoch dňoch sa k tomu pridalo aj mravčenie v tvári (prvá aj ľavá strana), také akoby šteklenie na rôznych miestach. Užívam Magnerot a B-komplex.
V súčasnosti mám nasadenú aj liečbu ATB Ciprofloxacin, ktorá trvá rovnaký čas ako tieto ťažkosti.
Ja som celkom hypochonder, tak sa bojím, či to nie je začiatok skklerozy multipl. alebo ochorenia ALS (moje 2 najväčšie strachy), pretože mám aj bolesti chrbta, krížov, stehien :(
Stretol sa s tým niekto? K lekárovi mám termín o 2 týždne ale veľmi sa bojím.
To je len myokymia
Zvys magnezium ci guajacuran a liec sa nic ti nieje
nemas a kopa zien si tymto istym presla-prechadza, mas benigne fascikulacie, stresujes, panika ta chyta, bojis sa choroby… magnezium ber vo velkych davkach, magnosolv, ak ti niekto vypise alebo pi magneziove šoty z lekarne - maju aj drmaxe, rychlo sa vstrebaju… budes mat tiky a zasklby pravdepodobne aj inde a mas asi aj tetaniu… ak sa to nezlepsi, mozno pomozu az antidepresiva… uplne ukazkovy priklad si a nie, urcite nemas niec hrozne, drz sa, viem cim prechadzas!
a negoogli, uvar si caj a odychuj!
fú, ďakujem vám žienky, ja viem, že som hrozná ale mne vždy idú tieto horzné scenáre, hlavne keď to trvá už tolko dní :( Sa mi tu od začiatku roka nahromadilo viacero ťažkostí aj zdravotných aj iných - tak možno toto je výsledok?
Magnézko ja užívam dlhodobo 2tbl denne (magnerot) ale teda zrejme zvýšim. Bčko som teraz len nasadila kvôli tomu.
A áno, @kyruska, počas týchto dní okrem pravého oka mi šklbalo aj lavé, aj obočie, aj v ruke, nohe všelikde, to si trafila...
Ďakujem za rady, vyskúšam
mne pomohla Milgamma, to sú vitamíny skupiny B

Tak ja kebyže si toto a všetko čo mi je beriem tak vážne, tak som mŕtva už dávno...
No ale toto mávam aj ja, daj si magnézium, mne to pomáha, tiež mi myká oko aj okolo úst a magnézium pomáha, aj vitamíny B skupiny. Tak žiaden strach ok? A to mám aj chrbticu už v kely, aj TIA som mala v lete aj kadečo iné...