icon

Tinnitus - čo viac môžem urobiť?

teri_tea
4. okt 2019

Dobry den,
idem si k Vam po radu, aj ked vacsinou si zachovam vnutorny pokoj, viac ako mesiac ma trapi sumenie v lavom uchu.
Viem ze to nieje pre usneho kdejako zaujimave ochorenie, skontrolovali mi v PP nemocnici ci nemam zapal stredneho ucha a Audiometriu, vsetko v poriadku, predpisali AERIUS a AVAMYS sprej.
mam dalej zistovat nejakeho odbornika na usi? Ine mesto?
Riesim alternativu akupunkturu, mam nasadenu liecbu cez husenicu cinsku, to dodrziavam.
Viete mi poradit nejakeho dobreho usneho?
Idem si dat urobit este snimku dutin, ktoru mi na ORL nespravili.
dakujem krasne za kazdnu odpoved, radu...

Strana
z2
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
miruslb
4. okt 2019

@evuska135 u môjho muža to isté

teri_tea
autor
4. okt 2019

@bambulienka25 jasne, ved ja som sa aj preto chcela poradit...
ze si posilnujem oblicky urcite nieje na skodu, tinnitus ma ale stale trapi a prajem si tak ako prisiel aby aj ustupil...

mims
4. okt 2019

Pripnnem sa, mám ho rok a pol od tehotenstva. Už som skúsila tebokane a betahistine, fyzioterapeuta, bola na magnetickej. Našli mi gliozu, ale to nemá vplyv. Bola som aj u angiologa, mám dosť tuku v cievach na svoj vek na tej strane ako mi sumi, ale našťastie rovnomerne rozložené. Ešte ma neurológ poslal na hematologiu. Už neviem čo ďalej, ja mám brutál silný šum.

bodka13
4. okt 2019

@evuska135 tak isto aj môj syn... príčina nezistena

bodka13
4. okt 2019

@mims synovi merali ten šum/pískanie v uchu, že v akých decibeloch ho vníma, užíval lieky a zoslabol, no nevymizol, naučil sa nesustredovat na pískanie v uchu

lyduska13
5. okt 2019

@teri_tea ahoj ja som mala pistanie v pravom uchu dva mesiace ma liecili na tinitus a pomohla mi jedine tak fyzioterapia.chodila som na reflexnu masaz chrbta a krcnej na parafin cvicenie na krcnu a elektro.....do dvoch tyzdnov sa mi znacne ulavilo a teraz je to 4ty rok co nie je po pistani ani stopa.

teri_tea
autor
5. okt 2019

Ajaj.. Ale nas je. Rada citam ze sa niekto dokazal z toho dostat, len treba pre to nieco spravit..

sahoalex
5. okt 2019

@teri_tea ja som hučanie mala asi rok, pochodila som kadejaké vyšetrenia a nič , vraj od krčnej chrbtice. Cvičila som poctivo každý deň jogu na krčnú chrbticu. Navštívila som jedného ľudového liečiteľa,ktorý mi hovoril o duchovnej medicíne, začala som to trošku študovať.hucanie v uchu = nechcem nikoho počúvať. Po roku hučanie prešlo.

teri_tea
autor
5. okt 2019

@sahoalex zacala si pocuvat?

ivana_25
17. apr 2022

Ahojte žienky, mám rovnaký problém ako vy, ako ste pokrocili? Zlepšilo sa vám to?

kofa77
17. apr 2022

Mne pomohla joga, poctivo cvicit kazdy den minimalne pol hodiny. Cize predpokladam, ze to bolo od chrbtice.

ma_rek
9. jún 2023

Ahojte, tak ja sa zatial trapim s tinnitusom 6 mesiacov a to hucanie az piskot 24/7 v obydvoch usiach niekedy neskutocne hlasno a do toho cvrcek solista hlavne v lavom uchu. Ako viem je to symptom problemu ktory je u kazdeho iny, cize musim skusat rozne metody riesenia a to infuzie ktore velmi nepomohli, vitaminy B12, A, B-komplex, E, Zinok, Magnezium ktore beriem kazdy den po dobu 6 mesiacov, dalej uprava stravy na vyvazenu, dalej pohyb u mna je to beh 4 az 5 krat do tyzdna, dalej minimalizovat stres (neprezivat ho priliz), dalej zvukova terapia a to biely alebo ruzovy sum ktory si pustam do sluchadiel denne na dobu 8 hodin (uz 3 mesiac) ktory si rano nastavim tak aby bol o nieco tychsi ako moj tinnitus co je velmi dolezite, nikdy nie hlasnejsii aby ho nemaskoval a to ma za nasledok ze po dlhodobom pocuvani vase podvedomie sa nauci ze ten zvuk je nepotrebny a ho vypne co ma za nasledok ze vase vedomie ho prestane postupne vnimat.... avsak dolezite je najst skutocny dovod vtedy by sa mal uspesne vyliecit nie len stisit. Ta zvukova terapia naozaj funguje znizilo mi to moj tinnitus na uroven ze ho prestavam registrovat (ostal uz len slaby sum a cvrcek sa zbalil a odisiel dufam ze navzdy) aj ked uz nemam sluchadla na usiach. Tiez idem na fyzio chrbtice a krku plus termoskrining ktory vie odhalit skryte zapaly (hlavne v oblasti zubov) v tele, dalej 4D vysetrenie krvi (subor 126 vysledkov z krvi) Statne zdravotne zariadenia ani neskusajte je to strata casu. Prajem vam vela stastia rychleho sa zbavenie tej hnusnej choroby...

angela22
8. feb 2024

@ma_rek ahoj pomohlo ti to čo ti zistili z čoho to je ?

shtifka
19. apr 2024

@lyduska13 dobry den, stale mate pokoj od tinnitusu? Vdaka fyzio?

ma_rek
19. apr 2024

dobry den, moj tinitus sa skoro uplne stratil a ma to viac dovodov hlavny je ze je to velmi prepojene na psychicke vnimanie, cize si treba uvedom zasadnu vec a to nebat sa toho, naopak meditovat s tym zvukom doslova sa mu prihovarat ako k niecomu co tu teraz je a potom odide... vtedy sa zapnu procesy aj v podvedomi a vase podvedomie zacne ten zvuk ignorovat prestane ho vnimat ako hrozbu co ma za nasledok jeho uplne stisenie vo vasom vedomi cize vo vasom zivote. Ja ho uz vnimam a aj to len niekedy ked sa velmi nahnevam alebo rano ked sa budim ci ked idem spat kedze je vtedy ticho a aj to len na chvilku kedze mi to uz vobec nevadi a podvedomie to hned zase vypne. Je to narocne opisat kazdy si musi najst cestu ale urcite ten ruzovy alebo bieli zvuk / sum pomaha zacat vnimat tinitus ako nieco co nie je hrozba.... chluchadla uz nepotrebujem 🙂)

ma_rek
19. apr 2024

@shtifka - dobry den, fyzio je jedna z veci co tiez pomaha ale toto je podla mna rozhodujuce - moj tinitus sa skoro uplne stratil a ma to viac dovodov hlavny je ze je to velmi prepojene na psychicke vnimanie, cize si treba uvedom zasadnu vec a to nebat sa toho, naopak meditovat s tym zvukom doslova sa mu prihovarat ako k niecomu co tu teraz je a potom odide... vtedy sa zapnu procesy aj v podvedomi a vase podvedomie zacne ten zvuk ignorovat prestane ho vnimat ako hrozbu co ma za nasledok jeho uplne stisenie vo vasom vedomi cize vo vasom zivote. Ja ho uz vnimam a aj to len niekedy ked sa velmi nahnevam alebo rano ked sa budim ci ked idem spat kedze je vtedy ticho a aj to len na chvilku kedze mi to uz vobec nevadi a podvedomie to hned zase vypne. Je to narocne opisat kazdy si musi najst cestu ale urcite ten ruzovy alebo bieli zvuk / sum pomaha zacat vnimat tinitus ako nieco co nie je hrozba.... chluchadla uz nepotrebujem 🙂)

ma_rek
19. apr 2024

@angela22 - dobry den, tinitus je stale viac menej zahada hoc tym trpi kazdy 4 clovek niekedy pocas svojho zivota.... je to skor psychickeho charakteru a z casti aj patologia / vek. Co naozaj pomaha je - moj tinitus sa skoro uplne stratil a ma to viac dovodov hlavny je ze je to velmi prepojene na psychicke vnimanie, cize si treba uvedom zasadnu vec a to nebat sa toho, naopak meditovat s tym zvukom doslova sa mu prihovarat ako k niecomu co tu teraz je a potom odide... vtedy sa zapnu procesy aj v podvedomi a vase podvedomie zacne ten zvuk ignorovat prestane ho vnimat ako hrozbu co ma za nasledok jeho uplne stisenie vo vasom vedomi cize vo vasom zivote. Ja ho uz vnimam a aj to len niekedy ked sa velmi nahnevam alebo rano ked sa budim ci ked idem spat kedze je vtedy ticho a aj to len na chvilku kedze mi to uz vobec nevadi a podvedomie to hned zase vypne. Je to narocne opisat kazdy si musi najst cestu ale urcite ten ruzovy alebo bieli zvuk / sum pomaha zacat vnimat tinitus ako nieco co nie je hrozba.... chluchadla uz nepotrebujem 🙂)

angela22
26. máj 2024

@ma_rek Dobrý večer som rada že sa máte dobre ,mne to nejako neprechádza mám to stále ale zvykám si, no ráda by som sa toho zbavila navždy .

ma_rek
27. máj 2024

a preve to zvykanie si je cesta stisit ten tinitus az tak ze nam prestane vadit... 😉

angela22
3. jún 2024

@ma_rek môže byť

Strana
z2