icon

Tipy na čistenie zubnej protézy

17. mar 2025

Dobrý večer,v čom odporúčate máčať zubnú protézu? Áno mám kúpené tablety aj z drogérie,aj z lekárne,ale aj tak sa mi na bokoch a medzi zubami usádza (asi) kameň alebo neviem čo to je a zuby aj ostávajú nejaké žlté. Môže jej ublížiť ocot alebo niečo podobné? So zubnou pastou mi hneď na začiatku zakázali čistiť zubnú protézu.

viestta
17. mar 2025

skus ultrazvukovu cistiacu stanicu

tya12
17. mar 2025

Ako pani nižšie uviedla ultrazvukova čistička, alebo aj dať do vody trošku sódy bikarbóny a nechať trošku odstáť

saska.j
17. mar 2025

Preco vám zakázali čistiť so zubnou pastou? Ja mam protézu už dlhé roky a od začiatku používam pastu, predtým som zvykla používať raz za čas aj corega tablety,teraz už nepoužívam vôbec

aandrea9
17. mar 2025

S tou zubnou pastou kľudne ale s jemnou kefkou. Mamina používala corega tabs ale každý druhý deň, nielen občas. A tesaky boli krásne.

autor
17. mar 2025

@saska.j
Neviem presne prečo,ale vraj tým sa tá protéza ničí a derie. Svoje klasické (živé) zuby aj keď nerastú sa vraj obnovujú a tieto umelé nie. Ja mám protézu ešte len prvý rok. A spýtam sa,koľko tak má životnosť tá protéza? Lebo ja mám pocit už teraz,že niektoré tie zuby sa už derú 😅.

saska.j
18. mar 2025

Ja používam fakt od začiatku tu pastu a nič. Zuby si v pohode a to ju už mám 16 rokov. Ani zubár mi nič nehovoril ze by som nemala pastu pouzivat