icon

Tlak v norme, pulz vysoký

7. júl 2022

Máte niekto podobný problém? Mám 24 rokov, proste na mňa príde stres, nikdy neviem z čoho keďže som v kľude (áno stresujem často keď niekam idem, buď k lekárovi alebo na nejakú spoločenskú akciu, ale tieto stavy ako vysoký pulz a búšenie prídu väčšinou keď som v úplnom kľude. Teraz to prišlo znova tak som si dal Magnosolv a už to klesá, ale nameral som si aj 92 pred tým ako som si dal magnézium. Moja lekárka ma poslala na ortopédiu kvôli chrbtici a taktiež aj na kardio (objednali ma až o 3 mesiace). Máte niekto niečo podobné? Kovid teraz nemám, už som ho prekonal začiatkom roka.

pininka1
7. júl 2022

Ano bezne, mam dokonca nizsi tlak a tep stale okolo 90 a to nestresujem vobec.

iwesska
7. júl 2022

92 nie je vysoky pulz,uplne zbytocne sa stresujes. Si podla popisu neurotik a u tych su taketo pulzy bezne.

beata_k
7. júl 2022

Aj ja tak mam. Tlak idealny a tep 100.

ildiko36
7. júl 2022

Ja mam niekdy až 120, par krat som mala holter a nic sa nezistilo.
Skus si dať zobrať krv na štítnu žľazu..
Ja mam krv v poriadku ale som si dala spravit sono a zistilo sa že mam cystu na štitnej zlaze.len to sleduju..pulzy niekdy vyskočia z nicoho nič aj na 140..

irusa
7. júl 2022

92 😁.... zažila som aj 260 a som tu 😁

ildiko36
7. júl 2022

@irusa pri 260 hrozí zastáva srdcu..nestíha precerpať krv a môžu sa tvoriť aj tromby ..neopuchaju ti nohy.
Daj si vysetriť krv na D dimer a sono krčových žíl.a gykemiu

siska53
7. júl 2022

Ano, aj ja take mavam.

slniecnica
7. júl 2022

Ja tep väčšinou 150 pri PP, aj pri stresoch, ale som si už zvykla. Zo začiatku som sa tiež bála, že už ma vystrie.

irusa
7. júl 2022

@ildiko36 volá sa to supraventikularnu tachykardia. Žila som s tým 17 rokov, nie je to životu nebezpečné. Bola som na ablaciu. Srdce vydrží aj 650 úderov

bebemonika
7. júl 2022

Psychika. Ja som mávala v kľude tep okolo 120. Takže podľa mňa ten tvoj je ešte ok.

ildiko36
7. júl 2022

@irusa to jedno kolko vydrží ale robia sa pri tom tromby lebo srdce nestíha precerpať krv....mam 2 vysoke skoli a učia to aspon tak na skole.v praxi co vydrži neviem ale aspon by som odporúčala pri vysokych pulzov je ..vagov manever za zniženie pulzov

autor
7. júl 2022

Ďakujem za vaše odpovede, ukludnili ste ma teraz. Keď som mal 10 rokov, mal som podobné stavy, mal som aj holter a každý rok som chodil na kardio ale nič mi nezistili

irusa
7. júl 2022

@ildiko36 no asi nie každý má rovnaké vedomosti. 17 rokov mi kardiologovia tvrdili,že to neohrozuje. Od 15 rokov som mala 2 záchvaty za mesiac, dve tehotenstva, pôrody prirodzene a nikto sa nad tým nikdy nepozastavil. Už keď som mala také stavy aj 5-6 krát do mesiaca ,tak v 32 rokov mi konečne odporučili ablaciu.dovtedy som si mala pomáhať menevrami aj počas tehotenstva....za tie roky som si zvykla. 17 rokov som sa trápila, ablacia trvala štyri hodiny a poisťovňu som stála až 400 e....

ildiko36
7. júl 2022

@irusa ale si predsa musela na ablaciu..mas pravdu nie kazdý lekar rovnako rozmýšla.
Ja nie som lekar ja sa rozhodovať o tom nemôžem kto to ma podstúpiť a kto nie

irusa
7. júl 2022

@ildiko36 to som vymenila troch kardiológovi a troch internistov,kým som dostala papier na konzultáciu do VUSCH

ildiko36
7. júl 2022

@irusa to ti verim, ja som zo svojou dcerou tiež vymeila zopar lekarov kym ju dali na chemoterapiu o co som ja žiadala lekarov aby som dcere zachranila zrak..

irusa
7. júl 2022

@ildiko36 tak k tomu sa už ani nevyjadrujem....to mi je ľúto,že tiež máš takú skúsenosť

ildiko36
7. júl 2022

@irusa velmi zlu skúsenosť všade zo všetkým lekarom ..
Jedine F3 kosice co mi pomohli..oni by zaslúžili nobelovu cenu

iwesska
7. júl 2022

@ildiko36 Mne niekolko lekarov,aj kardiologovia povedali,ze sinusovy rytmus nie je nebezpecny,mozes mat aj 200/min...Jediny problem je,ze to vycerpava srdce a moze casom zlyhat. Nebezpecne je,ked pri vysokom pulze zacne fibrilacia komor,vtedy vznikaju tromby.

ildiko36
7. júl 2022

@iwesska presne, mne to memusiš vysvetlit😌skor by mala byť informacia pre tych ktorý maju vyskoke pulzy...

autor
7. júl 2022

Ja nemávam ten vyšší pulz celý deň, len vtedy keď dostanem tie stavy. Hneď ma prepadne panika a tým si to ešte zhorším.. Cez deň mám väčšinou medzi 70-80 tep

autor
7. júl 2022

A ten Magnosolv je na predpis, takže neviem kde by som ho mohol zohnať, teraz ho mala babka na predpis ale už sa minul, a fakt mi to pomáhalo

autor
9. júl 2022

@ildiko36 Ahoj, no včera večer som mal hrozné búšenie srdca, bol som v meste a trvalo to asi hodinu vkuse.. Ten istý rytmus, ani sa to nezrychlovalo ani nespomalovalo. Keď som prišiel domov museli sme volať sanitku, lebo som si nameral pulz 145. Prišli do desiatich minút, spravili EKG a pichli mi 2x niečo po 5tich gramoch do žily. Hneď prišla úľava a pulz klesol na 70. Podľa ekg povedali že mám miernu sínusovú tachykardiu, a že v pondelok mám ísť doktorke spraviť si všetky odbery, myslia si že to je štítnou žlazou. Dnes mi bolo fajn, mal som pulz pod 90 celý čas, len teraz mi znova prišiel taký tlak na hrudníku 🤦🏻‍♂️ Pulz mam stále pod 70 ale ten tlak ma vždy znervózni, zistili by mi včera z toho aj ekg niečo vážnejšie, ak by som náhodou mal alebo na ďalší deň to môže byť úplne inak?

ildiko36
10. júl 2022

Tiez si myslim že to bude štitna žlaza, vtedy byva ta synusiva tachykardia, ale to sa da zistiť jedine keď mas to búšenie srdca a sa to zachytí s ekg..
Ja to mávam tiež a uz som mala pár krat aj holter, no prave vtedy mi nebolo nikdy zle🤣..ale ja som si spravila potom v robote ekg ked mi prislo zle..takze som to mala zachytene.
Krv som mala v poriadku uz to vyše 25r sleduju ale mi to nedalo pokoja.Sama som si zaplatila sono a bumm..štítna žľaza dobre funguje len mam 2x 2cm cystu na štitnej..Zatial to len sledujem, ci ne rastie, ale niekdy z ničoho nič tiez vyskočy pulz, stači že si idem učesať vlasy a zodvihnem ruky, vtedy si sadnem a urobym si vagový manéver..potom to prejde.Endokrinolog tiez nedal nič len to mam sledovať

iwesska
10. júl 2022

Podla mna to stitna nebude. Ako mi hovorila Dr.,stitna ked zle pracuje,tak stale,takze ten zvyseny pulz je stale,aj v klude nad 100 a pod. Toto skor bude panicka porucha,alebo arytmia,ktoru moze vyvolat cokolvek od nervov,tepla,hormonov,unavy,menej zeleza - vlastna skuaenost.