Tlak v prsiach

17. nov 2021

Ahojte. Posledne týždne cítim v prsiach taky tlak, také stipnutie alebo ako to nazvať ako keby sa mi nalievali prsia, keď som kojila tak také rezanie som občas cítila a to občas cítim aj teraz a o pár sekúnd mi z bradavky vyteká biela tekutina ako mlieko. Kojila som prvé dieťa v roku 2018 od januára do februára a druhe dieťa v roku 2019 od oktobra do februára a od vtedy som nekojila. Tehotná nie som. Co to môže spôsobovať?
Tazko to pripísať ako to cítim, neviem ci to moja kojace maminy niekedy tak mali ale ja áno, take reznutie v bradavke a vtedy sa mu spustalo mlieko že mi tieklo ako fontána..
Mali ste to niektorá? Co to môže byť dakujem za odpovede.

danik1505
17. nov 2021

Nejdem strašiť, ale výtok z bradavky nie je dobré znamenie..

tomika
17. nov 2021

Podobné pocity som mala, bez výtoku, išla som k dr,poslali na sono, mamo, zistili cysty. Zatiaľ sledujú. Určite choď k doktorovi.

choco6
17. nov 2021

Mne mlieko obcas este pri stlaceni vyslo aj rok po kojeni. Teraz mi sa mi tiez objavila kvapka, bola som na usg aj mi bral lekar krv na prolaktin, vsetko ok. Cize zrejme len nejaka hormonalna nerovnovaha kedze som dostala aj ms o tyzden skôr 🤷‍♀️ ale urcite k lekarovi 👍

autor
17. nov 2021

@tomika ja som bola na sono na kontrole v máji aj sono prsníkov mi robila a bolo všetko ok, vtedy som mala aj obdobie nepravidelnej menštruácie. Je pravda ze mi nasadila duphaston ale ja som ho neuzivala a menštruácia sa mi ako tak napravila sama v apríl máj jun júl august mi prišla 27 - 28 trvala 7 dní. V septembri mi už znovu meskal a došla až, v oktorobri 5.10. A tento mesiac som ju mala 7.11. S tým ze mam trosku kúsky z krvi ale to je podľa mňa akože celkom ešte rok.. A medzi tým sa mi toto stalo

tomika
17. nov 2021

Podľa mňa by si mala ísť zas k doktorovi. Radšej zbytočne, ako neskoro.

luccija
17. nov 2021

Podľa mňa máš niečo s hormónmi ...vysoký prolaktin..

hebba25
17. nov 2021

Áno, môže to byť zvýšený prolaktin, ten spôsobuje výtok z bradavky mimo dojčenia a aj poruchy menštruačného cyklu. Povedz to obvodnému a ten ti dá výmenný lístok na endokrinológiu. Urobia ti hormonálny profil.