icon

Tlaky na hrudi po pôrode

5. jún 2025

Ahojte som po pôrode 4 dní a od prvého dňa mám pocit že sa mi ťažšie dýcha teraz mám také tlaky na hrudi ale dá sa to zvládať není to zle len ci to môže byť z toho ako som dýchala pri pôrode? Mne zobrali iba krv a urobili EKG a je to v poriadku ale tlaky alebo takú hrču mám stále na hrudi. 🤷‍♀️

zmrzlinka2021
5. jún 2025

To poznám, psychika. Teraz sa to volá aj tetania.

michaella24
5. jún 2025

Ahoj, ja som to tiež mala. Na druhý deň po pôrode ako ma chceli postaviť, tak sa mi neskutočne zle dýchalo, akoby mi "spadli pľúca". Tiež mi robili EKG, počúvali... Na nič neprišli. Myslím, že sestrička mi potom povedala, že to bolo asi z toho ako sa uvoľnil tlak z bruška na orgány a všetko si zase hľadá miesto. Prešlo to. A teda, mám úzkostnú poruchu, ale nemyslím si, že v tej chvíli to súviselo.

koniarova
5. jún 2025

Psychika.

autor
5. jún 2025
@zmrzlinka2021

To poznám, psychika. Teraz sa to volá aj tetania.

@koniarova
to naozaj? Takú hrču v trubici a zle sa mi prehĺta. Je fakt že som ľahký pôrod nemala a ťažko sa z toho dostávam ale žeby to bolo až také?
@zmrzlinka2021

koniarova
5. jún 2025

Ja som tak mala. Tiež ťažký pôrod. Potom všetko nové. Dojčiť mi nešlo. Bolesti po pôrode. U mňa to trvalo veľmi dlho.

autor
5. jún 2025
@koniarova

Ja som tak mala. Tiež ťažký pôrod. Potom všetko nové. Dojčiť mi nešlo. Bolesti po pôrode. U mňa to trvalo veľmi dlho.

@koniarova ani mne sa nič nedá ani kojit a bolesti mám riadne už som unavená nevládzem ani z postele vstať a ešte mám stres zo zajtra z ultrazvuku a z toho či pôjdeme domov
Ale dali mi železo len ja som zo železa mala vždy zápchu tak sa bojím či to zjesť či nie

koniarova
5. jún 2025

Držím ti veľmi palce. Zo začiatku je to ťažké. Postupne sa zabehnete a nájdete režim. Bude to ľahšie.

taktotedanie
5. jún 2025

Psychika
Nech ti daju nieco na ukludnenie

katuska147852
5. jún 2025

Tiež som to mala. Robili mi odbery aj EKG. Všetko bolo v poriadku. Mne sa zle dýchalo iba keď som sedela a chodila. Pri ležaní nie. Dva dni po klasickom pôrode som sa nevládala postaviť z postele. Muž ma podopieral aj na záchod. Potom som si povedala, že to musím rozchodiť, tak som chodila spočiatku len pár krokov okolo postele, sadla si, keď bolo zle ľahla, na ďalšíkrát pridala o jeden alebo dva kroky viac. Musela som sa premôcť, lebo by som nevedela ani odísť po svojich z pôrodnice domov. Trvalo viac ako deň, možno aj deň a pol kým som to ako tak rozchodila. Z pôrodnice som odchádzala do auta ozaj pomalým tempom. Úplne som to prestala cítiť ani neviem kedy. Veď preto obdobie 600nedelia trvá dostatočne toľko, aby sa žena zotavila. Je to veľký zásah pre telo ženy. Je dôležité, aby ste mali v rodine podporu a vedeli Vám výpomôcť po návrate z pôrodnice.
Mne na tú dýchavičnosť zvažovali aj transfúziu krvi. To som veľmi nechcela a aj preto som samú seba nútila, aby som to rozchodila. Nakoniec to skončilo len pri železe, na ktoré tiež nemám dobré spomienky. Brala som ho už v tehotenstve a spôsobilo mi veľké problémy so zápchami, ktoré mi zarobili na hemoroidy. Držím Vám palce a prajem veľa síl k zotaveniu 🙂

domak2
5. jún 2025

Neviem prečo by to mala byť psychika 4 dni po ťažkom pôrode. Kľudne si si mohla niečo presilit, natiahnut, niečo sa posunulo a teraz sa to hojí tak to boli.

knmmch
7. jún 2025

tlak na hrudi a EKG v poriadku môže byť z úzkosti..