Tmavý pásik na nechte
Ahojte, má alebo mal niekto z vás tmavý pásik na nechte? Mne sa vytvoril tesne po pôrode na palci pravej ruky. Zatiaľ je hnedocierny, tenký. Už som bola aj pri koznej, zatiaľ mám diagnózu D22.6 Melanocytový névus hornej končatiny vrátane pleca (to znamená nezhubny nádor - znamienko). Na kontrolu mám prísť o mesiac. Avšak ak by sa diali nejaké zmeny - nárast, farba, ... môže ísť o meligny melanóm a toho sa bojim ☹️ Zaujímalo by ma ak to tiež niekto mal (ináč je to dosť vzacne), či sa z toho vykľul melanóm alebo to ostalo pri znamienku, či ste si to dali aj v prípade znamienka odstrániť a ak išlo o rakovinu akú ste mali liecbu a či bola úspešná. Ďakujem
@gretka113 áno aj ja ti držím palce a ozvi sa ☺️
@lucicka009 dám vedieť a ďakujem.
@iwesska
@lucicka009 dievčatá zajtra ráno 8,00 mám kožnú.
@gretka113 pripájam sa, nech to nič nie je, len fľak 😉
@lucicka009
@alien2603
@iwesska dievčatá je to modrina.dala mi vodicku na rast nechtov a o 2 mesiace kontrola.štastná som ako blcha,lebo už ma len zlé napadalo.
@gretka113 super, a na tú hnedú farbu čo povedala? Aj mne dali kadečo na nechet a veru to nemizne...
@lucicka009 že pod nechtom má modrina práve takúto hnedú farbu.
@lucicka009 sama som zvedavá,čo bude o dva mesiace,lebo stále vo mne obava je.
@gretka113 aha, tak už len sledovať... Mňa jeden starší doktor v Ružomberku presviedčal, že mi to odrastla aj keď som mu povedala, že vôbec nie, trval na tom, že áno, že nechty rastú pomaly. No a samozrejme mám to už pol roka a je to také ako aj bolo. A nechty som si odvtedy strihala veeelakrat.
@lucicka009 ja som tiež veĺmi zvedavá,či bude po tých 2 mesiacoch nejaká zmena.
@gretka113 no to určite by malo byť vyššie a vyššie. A ak nie skús iného doktora. Ináč ja som sa na svoj pasik vtedy pýtala onkologa na stránke Liga proti rakovine, tam je poradňa, napísala som mu, že čo a ako a pridala fotku. Celkom mi rýchlo odpísali.
@lucicka009 pozriem to aj ja.
@gretka113 ako ja nie som žiadny doktor, ale sa mi tá farba nepáči... A viem, že s doktormi je to niekedy ťažké. Mne vždy každý doktor povedal niečo iné. Na ten nechet som mala 7 diagnóz 😁 a samozrejme jedna bola aj modrina, čo bola čistá blbosť. Dokonca aj Numularna dermatitida, chorá pečeň, nevus, možný melanóm atď.
@lucicka009 no napísala som aj ja na tu Ligu proti rakovine.
@lucicka009 Mne na ten flak dali tiez vsetky existujuce moznosti rovnako ako Google 😀. Moj muz sa cudoval, ze ako to je mozne, ze 2 kozne a nevedia s istotou povedat, ci sa jedna o zrazeninu, ci nie.
@iwesska presne tak! A potom ťa bude pán presviedčať, že to ti vôbec nerastú tie nechty, že je to na 100% modrina, aj keď viem, že si ich stále striham a pásik mám vždy od dola hore. A prosím ťa od leta, že by nechty nevyrastli 😁
@lucicka009 Ved to. Ved to som videla aj na tom nalakovanom prste. To nalakovane bolo od spodneho okraja asi 1cm vyssie - to bolo za cca 4 mesiace. Podla mna s rastom nechtov je to tak ako aj s chlpami. Niekomu rastu minimalne, ze sa moze holit kazde 2-3 tyzdne. Ja ked oholim nohy rano, vecer mozem zas 😅
@iwesska mne nárastu za týždeň. A každý hádam vie či mu to odrasta a či nie. A tiež mi dali vitamíny na zrýchlenie rastu a samozrejme, že pásik je stále rovnaký. To proste neodrastie a tak isto to nie je nedostatkom vitamínov, lebo ja ich mám dosť. Bola som aj na odberoch všetko ok, nič mi nechýba. Každý deň jem fakt, že veľa ovocia a zeleniny (som vegetarián) a ešte aj užívam z lekárne.
@lucicka009 baby lekari sami nevedia..a vitaminy a neviem co viem ze zajdem do ineho ale napr. ja som brala uz tolko vselicoho aj tie imunoglukaniy a neviem co...v konecneom dosledku viete co aj ta to je na nic..neverim tomu vidim ze to je vsetko len reklama a tahat peniaze ok mozno ozaj taky clovvek ze ked okolo neho prejde niekto ze hned chyti aj najmensi sopel ze to nieco pomoze ale normal clovek co ma akoze celkom ok imunitu tak uz mu to nepomoze ho ochranit do niecoho 'Vacsieho"..mz sme momentalne prvykrat vsetci na ATB a to muz ma ozaj ok imunitu ale preds alen som mu povedala ze nech aj on si dava tie imunoglukany..a vidim ze to je na nic.. viete co mi povedAL ze ked si prestal davat za jeden tak akuat to chytil..a ano naozaj prirodne itaminy, kvasena kapusta to je najvacsia bomba len skoda ze ako to deti prinutit jest..trochu som odbocila..no len chcem povedat k tomu ze tie pasiky su neni od vitaminov to je blbost to uz lekari barsco povedia lebo sami nevedia
@lucicka009 som uz pisala niekde mne dr povedala ze mi nebude strhavat necht ze to prejde a ze to mam mozno od chemikalii/ano je pravda bolo to v zime a ja som posadnuta umyvanim ruk v robote a stale nosim tie gely takze ok mozno ano ale proste nic neodrastlo a mam to stale..bola som u tej druhe ta povedala neviem uz ani co..jedine co ma zauimalo som sa je jnarovinu opztala ci je to to co si kazda hned myslime povedala ze nie..a ine ma nezaujima nech to je od barscoho
@angelinja presne, dôležité je len to, že to nie je rakovina ☺️

@lucicka009 nie,ten fľak ma len na jednom ale tu hnedu kožu mam trochu aj na druhom.