icon

Točenie hlavy pri ležaní

15. jún 2025

Ahojte
Včera sa mi stala taka vec. Keď som si ľahla začala sa mi točiť hlava ale že neskutočne. Sadla som si na postel do par sekund to prešlo ale bolo mi zle akoby od žalúdka a na vracanie. Striedalo sa u mna to ze raz mi bolo horuco raz zima. Skúšala som si zas ľahnúť a ked som lahla na pravy bok zas kolotoceeeeee. Az take ze som sa zameriala na zaves na ktorom bol vzor a mne zrak uplne siel do druhej strany. Musela som si zas sadnúť. Ľahnutie na pravy bok neprichadzalo do uvahy. Je pravda ze mam uz asi týždeň problém s krčnou chrbticou a boli ma hlavne pre to ze obcas zaspim s gumičkou vo vlasoch pri krku a potom ma rano boli krk. Dnes sa mi hlava netočí ale som taka slaba citim troska ze mi je nevolno ale nič hrozné. A ked zavriem oči mam pocit akoby boli doslova horúce. Snad to zajtra bude lepšie, ale toto neprajem nikomu zažiť také točenie sa kks brutal nepríjemné a nikdy sa mi to nestalo.
Mali ste niečo podobne? Možné to byť krčna chrbtica? Tehotna niesom 😁

hytal
15. jún 2025

Tieto pocity poznám, robí ich krčná chrbtica. Treba navštíviť neurológa, nech ti urobí vyšetrenia, prípadne obvodný lekár RTG chrbtice.

lukbe
15. jún 2025

Tieto cviky skús, mne pomohli, už nemusím na závraty lieky. https://www.fnmotol.cz/wp-content/uploads/poruc...

autor
15. jún 2025
@lukbe

Tieto cviky skús, mne pomohli, už nemusím na závraty lieky. https://www.fnmotol.cz/wp-content/uploads/poruc...

@lukbe dakujem pekne pozriem sa na to ❤️

autor
15. jún 2025
@hytal

Tieto pocity poznám, robí ich krčná chrbtica. Treba navštíviť neurológa, nech ti urobí vyšetrenia, prípadne obvodný lekár RTG chrbtice.

@hytal no uz iba to mi chybalo. Ale mas to tak len s tocenim hlavy? Alebo aj to co opisujem ze pocit na vracanie slabosť...

kiki68
15. jún 2025

Nemas to od tepla/ slnka? Lebo ja som taketo mavala z tepla, Mne stacilo 10 min na zastavke busu a tocaky a taketo stavy cely den. Mozno magnezko by som doplnila, draslik, to sa odporuca na tieto tocaky.

anna777115
15. jún 2025

Ja, mám takéto stavy z hormonálnej nerovnováhy. Nebetieš nejaké hormóny, alebo niečo v nerovnováhe.

monika_mt
15. jún 2025

To bude pravdepodobne vertigo, precitajte si o tom na nete...aj ja to zvyknem mat.

hytal
15. jún 2025

Točenie hlavy čiastočne zvládam pomocou ortopedického vankúša, horší je ten pocit na zvracanie.

bielasovicka
15. jún 2025

Vertigo alebo chrbtica

sense
15. jún 2025

Vertigo, môže to trvať aj niekoľko týždňov, vyskúšaj cvičenie Epleyho manévre, horšie je ten pocit na vracanie

autor
15. jún 2025
@kiki68

Nemas to od tepla/ slnka? Lebo ja som taketo mavala z tepla, Mne stacilo 10 min na zastavke busu a tocaky a taketo stavy cely den. Mozno magnezko by som doplnila, draslik, to sa odporuca na tieto tocaky.

@kiki68 manzel mi kupil magnerot aj skrz tu krčnú lebo aj sval ako trapezy mam bolave

autor
15. jún 2025
@monika_mt

To bude pravdepodobne vertigo, precitajte si o tom na nete...aj ja to zvyknem mat.

@sense
@monika_mt pozerala som sa uz aj na to ani som nevedela ze nieco take existuje...

autor
15. jún 2025
@kiki68

@kiki68 tak taketo niečo som este nemala ale snazim sa nechodit na obed hlavne na tu pekotu vonku a nakolko mam aj 2 r dcerku tak chodime skor skoro rano alebo ku veceru vonku

sense
15. jún 2025

Ani ja nie kým som nemala z ničoho nič príznaky ako ty opisujes, rovnako ak pri zakloneni hlavy. Tak som šla k lekárovi ,ten spravil jeden hmat, hodilo má.na posteľ čo sa všetko so mnou zaútočilo, a kázal mi toto cvičiť, plus dostala som lieky na nevoľnosti....prvých pár krát bolo to cvičenie neznesiteľné nakoľko som bola ako opitá, ale potom bolo už lepšie
Keď som stála alebo chodila, to bolo ešte fajn najhoršie to bolo keď som ležala a chcela sa otočiť na jednu alebo druhú stranu a pri vstávanie, keď sa mi to podarilo už bolo fajn, až na pocit nevoľnosti

mousegirl
15. jún 2025

Jedna sa tzv benigne paroxysmalne polohové vertigo. Magnezium nepomôže a krcna chrbtica s tým nemá nič spoločne. Vygoogli si polohové cvičenia, je to jediná efektívna liečba

beckynka89
15. jún 2025

Aj ja mám s týmto problém. Ja som už aj zvracala z toho, je to velmi nepríjemné. Ale mne to väčšinou prejde samé. Pomáha spávať s vyvýšenou hlavou alebo v polosede. A moc sa neprehadzovať zo strany na stranu. A súhlasím.ze to môže byť z hormonálnej nerovnováhy. Mam to od kedy som brala antiku.

autor
15. jún 2025
@sense

Ani ja nie kým som nemala z ničoho nič príznaky ako ty opisujes, rovnako ak pri zakloneni hlavy. Tak som šla k lekárovi ,ten spravil jeden hmat, hodilo má.na posteľ čo sa všetko so mnou zaútočilo, a kázal mi toto cvičiť, plus dostala som lieky na nevoľnosti....prvých pár krát bolo to cvičenie neznesiteľné nakoľko som bola ako opitá, ale potom bolo už lepšie
Keď som stála alebo chodila, to bolo ešte fajn najhoršie to bolo keď som ležala a chcela sa otočiť na jednu alebo druhú stranu a pri vstávanie, keď sa mi to podarilo už bolo fajn, až na pocit nevoľnosti

@sense och. A to si bola pri obvodnom? Alebo ta niekde poslal? Ja tuto noc na pravy bok ani nelaham 😁

autor
15. jún 2025
@mousegirl

Jedna sa tzv benigne paroxysmalne polohové vertigo. Magnezium nepomôže a krcna chrbtica s tým nemá nič spoločne. Vygoogli si polohové cvičenia, je to jediná efektívna liečba

@mousegirl to magnezium myslim na svalstvo nakolko mam bolave trapezy

autor
15. jún 2025
@beckynka89

Aj ja mám s týmto problém. Ja som už aj zvracala z toho, je to velmi nepríjemné. Ale mne to väčšinou prejde samé. Pomáha spávať s vyvýšenou hlavou alebo v polosede. A moc sa neprehadzovať zo strany na stranu. A súhlasím.ze to môže byť z hormonálnej nerovnováhy. Mam to od kedy som brala antiku.

@beckynka89 tak ja som antiku nebrala nikdy... Praveze spavam mam velky vankus a malý vankúš ale niekedy si spravim taky drdol a dam si ho do gumicky no a ako spim tak mi to tlaci na krk 😑 cize ak je to krcna tak si za to sama mozem

sense
16. jún 2025

Ja som bola u obvodného, prišiel na to aj sám, čo to môže byť na základe opisanych priznakov. Povedal len, že niečo skúsi, nemám sa zľaknúť ak by sa mi zatočila hlava, najprv spravil manéver na ľavú stranu tam všetko v pohode, potom na druhú a v Tom uchu to v poriadku nebolo. Ale mama mala zákaznícku, ktorá pochopila aj ušného aj neurológa a neprišli na nič, až potom na jednej klinike jej prisli na to že má vertigo

20erika07
16. jún 2025

Centrum rovnováhy. Ja som to mala zo zápalu v uchu ,o ktorom som nevedela. Ale to bol uz taký stav ,ze ma zlozilo a prišla pre mňa záchranka, nemohla som oči otvoriť ani sa posadiť a iba na jednej strane ležať. Ked ma posadili ,zvracala som 6x za sebou. Rotačné vertigo ,fuj. Odviezli ma na neuro a tam hneď z príchodu dr ked ma videla a dala mi 2 otázky, povedala ,ze to je z ucha , a previezli ma do inej nemocky na orl. Ja som myslela, ze som dostala porážku, ze končím. Hnusny stav.

autor
19. jún 2025
@20erika07

Centrum rovnováhy. Ja som to mala zo zápalu v uchu ,o ktorom som nevedela. Ale to bol uz taký stav ,ze ma zlozilo a prišla pre mňa záchranka, nemohla som oči otvoriť ani sa posadiť a iba na jednej strane ležať. Ked ma posadili ,zvracala som 6x za sebou. Rotačné vertigo ,fuj. Odviezli ma na neuro a tam hneď z príchodu dr ked ma videla a dala mi 2 otázky, povedala ,ze to je z ucha , a previezli ma do inej nemocky na orl. Ja som myslela, ze som dostala porážku, ze končím. Hnusny stav.

@sense
@20erika07 tak to su zazitky kks skoda ze neprijemne...
Mne sa odvtedy hlava netocila, ale krcna boli stale aj svalstvo na tej strane co som na nej nemohla lezat lebo sa mi tocila hlava. A mam pocit, akoby som nedokazala dobre zaoatrit zrak a v hlave mam pocit (v cele) ze mam mierny tlak 😑