icon

TOT páska na únik moču

6. júl 2022

Dobrý deň ….pred dvoma týždňami som mala operáciu TOT pásky ….chcem sa spýtať ak máte niektorá s tým skúsenosť či ste stále spinili mierne to zapácha a sem tam sa objaví aj krv ….bolesti skoro vôbec žiadne nemám ….len pred operáciou mi náhodne zistili na magnetickej že mám zhluk cýst na pravom vajecniku …kvôli tomu som ani menzes nedostala a záhadne pred operáciou som menzes dostala ….tak neviem či to mi robí problém alebo je niečo zle po operácii ….ďakujem za každú odpoved

aida5
20. júl 2024

@adkamal dakujeeem

adkamal
20. júl 2024

@aida5 ❤️

sovva
21. júl 2024

@adkamal zdravím, chcela by som sa spýtať, u vás je , zákrok 💯? Žiaden únik ani pri skákaní a pod. Splnil všetky očakávania?

adkamal
21. júl 2024

@sovva pri skákaní, dokonca aj na trampolíne😂 a športovaní, nemám žiadny únik moču, Dúfam, že to tak aj ostane. Stalo sa mi, že pri plnom mechúra a oddialovaní cikania mi kus cvrklo. Jediný postreh u mňa je , že musím viac potlačiť, aby v močovej rúre nič nezostalo …

22biba03
14. aug 2024

Ahoj...pls taka blbá otázka...ale tiež som po zavedení pásky 5dni..citim sa OK..trosku ešte špinim ale dosť mi vadí ten zápach.. Je to len niečo prechodné? Dúfam že to takto neostane 🥴🙈...vieš mi k tomu p o vešať viac ako to prebiehalo o teba pls?

adkamal
14. aug 2024

@22biba03 ahoj, mala som podobný problém. Vyriešila som to návštevou gynekológa a urobil mi stery. Mala som pooperačný zápal, tak mi nasadil čípky. Ja som necítila zápach, ale mala som zapálene miesto zašívania.

adkamal
14. aug 2024

@22biba03 a hlavne je to ešte čerstvé, takže daj tomu ešte čas, ak nemáš iný problém…držím palce a kľudne sa ešte pýtaj, ak budeš mať dáke otazky

tehulka2011
14. aug 2024

Ahojte, co Vam povedali lekari, je efekt tejto operacie "dozivotny", ze ju netreba opakovat? Samozrejme ak uz zena skoncila s tehotenstvami a porodmi.

22biba03
14. aug 2024

@tehulka2011 nie nieje to doživotne..keďže sa telo stále posúva/starne a tak..tak mi povedali ze ak by mi to malo pomôcť aj len na 5-6rokov...ze im to stačí ako také riešenie..a potom budeme hľadať ďalší spôsob ako tomu zabrániť

22biba03
14. aug 2024

@adkamal aha tak... No lebo ja posledné dva dni cítim zápach 🙈 hlavne teda keď sedím na WC a mam dole nohavičky a mam intímku..tak som normálne v šoku ze prečo to tak je...prví deň som si hovorila ze zrejme sa čistim ešte od zákroku...ale nedalo mi to a išla som googlit a nasla som tvoju spravu..
Takže asi ešte počkám a ak to neprejde tak behnm tiež ku gynekológovi..inak by som mala mat kontrolu po mesiaci...a to neviem ci ma budu opäť cievkovat 🤷‍♀️.. Lebo idem na urologogiu ako som išla aj pred zákrokom a ma cievkovali

adkamal
14. aug 2024

@22biba03 nebuď v strese, pri kontrole už necievkuju…robia vaginálne sono, či je všetko na správnom mieste…

22biba03
14. aug 2024

@adkamal naozaj?? Tak to si ma ukludnila 🙈 bože super... Som sa bála ze si tym musím znova prejsť..
No už len aby mi prešlo toto obdobie zápachu 🥴🥴 som s toho na nervy...strašne mi to vadí 😁🙉🙉 cítim sa veľmi zle preto

dominika_92
14. aug 2024

@adkamal môžem napísať správu??

adkamal
15. aug 2024
22biba03
15. aug 2024

Ahoj pls môžem.sa opýtať..ako si riesila ten zápach..som 6dni po zavedení a riešim ten istý problem zo zápachom. Neviem ci to je normálna reakcia na hojenie alebo treba ísť ku gynekológovi..iné bolesti alebo niečo nemám 🤷‍♀️.
Vedela by si mi poradiť pls?

22biba03
Autor odpoveď zmazal
adzy
14. nov 2024

Prosím Vás napísala by mi niektorá z Vás ktorá už to absolvovala ako to prebieha ,aké sú veľké stichy či treba potom ešte ísť na vybratie štich ?a či nemáte problémy potom zákroku?ja sa strašne toho bojím....keď som si prečítala, že niektoré mali bolesti dlhodobé alebo ,že ťa páska sa môže zle zrásť nebodaj prasknúť, termín mam teraz 28 a zamýšľam od strachu to odložiť asi potrebujem ešte nato čas alebo ja neviem necítim sa na ten zákrok ďakujem

simaleja
14. nov 2024

@adzy keď chceš kľudne mi nápis Sukromne a dám ti číslo a poviem všetko

adzy
14. nov 2024

@simaleja ďakujem píšem...

memeska79
15. nov 2024

@adzy ja som sa tiez dlhe roky bala a odkladala to. A je to super. Verim ze pojdes k dobremu lekarovi a pomoze ti a budes zit uplne iny zivot. Drzim palce🙏

adzy
15. nov 2024

@memeska79 ďakujem

22biba03
15. nov 2024

@adzy ahoj.. Zákrok trvá pol hodku..bolesti budeš mat uplne znesitelne..nič hrozne...stychy vypadávajú samé takže pohoda.. Po mesiaci budeš mať kontrolu.. Jediny problém je že nemôžeš nič dvíhať ťažké..co bolo pre mňa dosť ťažké nakoľko mám malé deti.
Ale teraz som rada ze som.to toho išla a konečne nemusím nosiť vložky 24/7 🥴..
Dokonca aj moja mama ide do toho tiež v decembri ma termín tak sa teší ze sa zbaví toho problému.
Držím palce a hlavne nič neodkladaj..a vrelo do toho..
Ak sa stane ze páska ti nesadne tak to už budeš riesit potom.

adzy
16. nov 2024

@22biba03 ďakujem áno asi pôjdem do toho lebo ja to mám to už hrozneeeee tiež sa bojím nič nedvíhať mám syna malého ešte a odložím ju operáciu ajtak lebo teraz som chorá a nestíham ani tie vyšetrenia si porobiť pred zákrokom, po novom roku pôjdem

sovva
17. nov 2024

@adzy mne predoperačné robili priamo v nemocnici za poplatok, ten deň. Tiež som mala termín ale skrz chorobu som ho zrušila, potom som dostala druhý termín ..a tak som sa rozhodla že si to zaplatím a nemusím nikde predtým chodiť a vymeskavat z práce.

dzejn71
17. nov 2024

@lundus ako teraz, s odstupom casu? Je to v poriadku, si spokojna? Ta bolest na jednej strane presla?

adzy
17. nov 2024

@sovva toje super nič také mi neponúkli unás

sovva
19. nov 2024

@adzy ja som bola v Ilave. Prišla som ráno, absolvovala predoperačné vyšetrenie . A potom okolo 11 má robili. Okolo 13 som volala aby prišli pre mňa. Za mňa to bolo fajn, síce tie prvé mali viac času na oddych kým ich pustili domov..ale zas vybavovať a nedostavit sa na zákrok...skrz chorobu zdalo sa mi to najlepšie riešenie.

adzy
20. nov 2024

@sovva noto je super lenže oni chcú odomna aj rengen pluc a toto všetko vtej nemocnici nebude asi no skúsim si tam zavolať lebo aj odber moču chcú a ja som z iného mesta

sovva
20. nov 2024

@adzy tak rengen pľúc mi nikto nerobil, moč som mala so sebou, krv a EKG mi robili tam.

adzy
21. nov 2024

@sovva volala som snimy včera, odložili mi operáciu na začiatku februára čo má mrzí aj lebo nestíham si urobiť vyšetrenia, mesiac už dopredu musím všetko si obehať si ja a to obvodnej na krv odtiaľ rengen pľúc ,anestéziológia,interné, moč v mojom meste na urológii akože je toho dosť...pýtala som sa či sa to nedá za poplatok v jeden deň všetko si unich obehať, že nie len interné
a anest.takto mi nepomôže to rovno začnem behať od januára už hneď po novom roku ...mám malé dieťa oto horšie ale už si nenechám tento termín ujsť som sa rozhodla ,že pôjdem dotoho lebo takto sa žiť nedá už som v koncoch a prať po sebe každý deň a umývať dlážky po sebe od moču už mám pokrk