icon

Totálna výmena bedrového kĺbu

gretula1975
17. feb 2015

Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.

ingridgibova
18. apr 2024

@ingrid0105 dobrý deň prajem prepáčte že chcela by som sa opýtať aké kúpele ste si vybrali po výmene bedrového kĺbu ďakujem veľmi pekne

ingridgibova
18. apr 2024

.

marcink
18. apr 2024

@ingridgibova môj muž mal trenčianske kúpele a bol veľmi spokojný

ingridgibova
18. apr 2024

@marcink ďakujem veľmi pekne

kakakina
14. júl 2024

Baby ktoré ste rok a viac po výmene máte občas bolesť v slabinách.A ako riešite napríklad choroby ako angína ,beriete hneď antibiotiká .Ja som nabehla po 8 mesiacoch do prace,no kolegyňa to pochopila,že keď ja už robím ,ona nemusí.Je viac doma ako v práci.Momentalne som už tretí týždeň chorá,hrdlo,dutiny v robote sama,a dosť ma boli ten operovany klb.

zuzupes
2. aug 2024

@atikab môžem sa spýtať na tie otočrné fr barle? To sú tie klasické a len sa otočia, alebo dáke špeciálne

atikab
5. aug 2024

@zuzupes odfotila som ti to dnes v praci 🙂

zuzupes
13. aug 2024

@atikab super, ďakujem. Čiže keď mi v sept. Dr povie, že už len s jednou barlou, tak radšej takto? A môžem sa spýtať ešte jednu otázku? Dr mi povedal, že keď mám dáky špeciálny kĺb, že 3 mesiace od operácie mám dodržiavať vysoký sed, ležanie s vankúšom a podobne. Myslíš, že na rotoped môžem? Zabudla som sa ho spýtať. Operovaná som bola 7.6

zuzupes
13. aug 2024

@kakakina snáď si už ok. Ako di to vyriešila?

kakakina
13. aug 2024

@zuzupes ahoj.Ano už som ok,ešte som chytila Vertigo ,no už som ok.Kasel som mala 7 týždňov ,dúfam že to nebol čierny kašeľ .Vybrala som dvojo atb,no žiadne testy mi dr.nerobila.Trisku som oddýchla ,mala som týždeň dovolenku.

janin26
16. aug 2024

@kakakina ahoj, no ja veru občas mávam v jednej bolesť slabiny, asi raz za pol roka, ale také, ze krivam. Bola som aj na rontgen a všetko ok, tak neviem, možno to spôsobujú šľachy alebo vysunuté platničky, ale vždy sa bojím

olsan
17. aug 2024

@janin26 Ja to isté a častejšie, po dlhšej chôdzi a preťaženi cítim, že to nie je prirodzené, ale umelé. Som pol roka od oper., dr. nehovorim, myslím, že to tak má byť a je to určite lepšie ako pred operáciou. Mozno kúpele pomôžu 😍- chystám sa v októbri. Užívam tak ako je 🍀🥰😉

zuzupes
17. aug 2024

@kakakina tak super, že si už ok. Ale dlho to trvalo. A čo kĺb?

zuzupes
2. sep 2024

@kakakina tak hlavne, že si už ok.

zuzupes
2. sep 2024

@olsan kam ideš do kúpelov?

olsan
2. sep 2024

@zuzupes Trenčianske Teplice

macka111
4. sep 2024

@akumm dobrý deň prosím Vás ako ste potom pochodili s tým bedrovym kĺbom? Ďakujem

akumm
5. sep 2024

@macka111 Dobry den. Zatial ma sleduju a odkladaju to, pokial sa da. Mam 41 rokov.

zuzupes
9. sep 2024

@olsan super, tam chcem ísť aj ja. Ale ešte na tanier čaká druhá operácia, tak po nej. Napíš potom recenziu ako si sa mala a ako bolo 🙂

zuzupes
9. sep 2024

Prosím vás, po akej dobe po výmene bedra ste si napr strihali nechty, šnurovali topánky, ponožky, sadali do vane a podobne

olsan
9. sep 2024

@zuzupes Áno, napíšem.Bola som pred op. v Dudinciach a Turč. Tepliciach, tak teraz zmena a uvidim...všade bolo dobre 😍

olsan
9. sep 2024

@zuzupes ...po 6 týždňoch😍 vaňa, šnúrky až neskôr, a nechty chodím na pedikúru...to už sama na operovanej nohe ťažsie a tam hneď aj gellak dávam ;) Problém mám po polroku od operácie so vstávanim zo sedu :( drep uplne dole neurobím 😞 , hlavne, že bolesti nemám ...pred operáciou to už bolo nanič

kakakina
9. sep 2024

@zuzupes Ja som presne rok po.Nechty síce ostriham, no nie je to najľahšie, ponožku už obujem,vanu nemám, a drep nedam, ani z klaku nevstanem.Ale bolesti sú minimálne .Oproti obdobiu pred operáciou je to fajn.

olsan
9. sep 2024

@kakakina Presne tak aj ja Katka 😉, ponožky obujem- už mám spôsob 🙂 a ostatné to tak má byť... sme
šťastné bez bolesti , to je hlavné ;)

akumm
9. sep 2024

@olsan Moze sa ist viac krat do kupelov?

zuzupes
10. sep 2024

Ďakujem vám žienky, ja som sa bála, že som jediná, čo to nedá po 3 mesiacoch

zuzupes
10. sep 2024

@akumm svokor chodil, ale neviem, či si to neplatil

bibinka379
Autor odpoveď zmazal
bibinka379
25. okt 2024

Žienky tak ja som 7tyzdnov po výmene kĺbu, Dr mi povedal ze mam nemecké odhodiť, a učiť sa chodiť úplne bez nich,ze som mlada, ze to zvládnem, mam 39r tak neviem, no dal mi aj francúzske, tak chodím zatiaľ s nimi. Nemám odvahu ísť bez nich. Len ako som začala s francúzskymi tak sa mi urobila pod jazvou hrča 🤔 neviem či to je sval, či neaky tuk, mali ste niektorá také niečo?

olsan
25. okt 2024

@bibinka379 Ja som mala len francúzske ; po 6 týždňoch s jednou a potom pomaly bez. Neboj, budeš behať ako srnka 😉