Totálna výmena bedrového kĺbu
Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.
@fg1984 a ty robiš na kramaroch či?
@latvia úrazové aj neurazové, totálky aj CKPčky..🙂
@slavuska30 ale kdeže, len mna môj ortopéd poslal na op. do ružinova, kde ma sestrička dva krát vyhodila, že patrím do petržalky kvôli rajonizácii asi môj ortopéd o tom nevedel, ja som vedela že na antolskej majú len traumatologiu -úrazové ale ked som tam prišla v 2009 tak tam už mali pracovisko 4 roky, ked som ležala na rehabku. tak tam boli dve baby z Kramárov po op. chrbtice a tie mi to hovorili
@fg1984 aha jasne 🙂 a bola si spokojná na oddelení so starostlivosťou?
@slavuska30
@slavuska30 ja áno, len neviem či ony somnou
@gretula1975 Mojmu otcovi menili bedrovy klb minuly rok na Antolskej v Ba. Spinalne, bol celu dobu pri vedomi. Pocul vsetky nastroje.😀 Necitil samozrejme nic, ale potom bol prve dni vo velkych bolestiach. Prvy den po operacii urobil len jeden krok a tak postupne... Pooperacany priebeh bol bez komplikacii, za tyzden isiel domov uplne bez bolesti. Kvoli tej pooperacnej bolesti lutoval, ze si to dal robit, ale kym isiel domov tak zmenil nazor a lutoval, ze si to nedal urobit skorej. 😉Potom doma pomaly zacal chodit a bicyklovat. Na lieceni nebol a za mesiac uz normalne soferoval a pracoval. Za par mesiacov ide menit zase koleno. Uz sa neboji, pristup lekarov si velmi pochvalov.
@fg1984 😀 to mi je jasne, kde ju zoperuju, len zlomenina krcka nie je len jedna, je to niekolko typov, podla miesta zlomu, niektore sa riesia klincami, srubami a niekotre sa riesia tzv. CKPckou, co sa sice podoba na totalnu endoprotezu bedroveho klbu, ale nie je to to iste, tam neriesia klbnu jamku v bedrovom klbe. pri koxartroze bedra je poskodena aj jamka, tam navrtavaju klbnu jamku, traumosi pri zlomenom krcku stehnovej kosti toto nerobia
@slavuska30 posielali ma na psychiatriu kvôli veľkej potrebe, že som pindala, že sa hambía aj injekciám, že nemusím, nenávidím
@fg1984 🙂
@fg1984 inekcie nemám rada ani ja..zvlašť neznašam inekcie do zadku, brrrr
@slavuska30
za tuuto odpoved dakujem.bola som teraz v nemocnici na preliecenie ale na ortopedii a bola tam babka ktorej robili TEP a presne ako pises ten trojuholnik a tak.a cely cas som sa nevedela vinadiivaat ako to bsetko zvlaadala ma 75rokov.na druhy den ju postavili na barle.
@gretula1975 neni zač 🙂
@slavuska30 čiže do svalu? ja ako 5 ročná som skoro zbúrala polikliniku, musím sa priznať, že tých pich- pichov som možno za celý život mala 30 a to prehánam a vedela by som vraždiť, ked mi idú dávať, do žili nevadí, do prsta vadí, wc na posteli vadí, som vadná
Ani som neverila ze tolkeee zareagujete dakujem
@fg1984 hahah..nie nie si vadna..je to uplne normálna vec..veľa ľudí s tým má dosť veľký problém, stracaš intimitu, v leže sa ťažko nieen čurá 🙂 hahah.
..ano do svalu..brr...ked nejde o život, tak si do svalu nenechám pichnut nič..jednoducho strach nepusti 🙂)
@slavuska30
@slavuska30 ale sestričky ma odporúčali kvôli tým maličkostiam na psychiatriu, je mi trapné ka..ť, a príde sanitár a teraz zavri oči a podaj vlhčené utierky, ozaj na psych. a ked ma chceli vytočiť tak , že to je prirodzené a mne je to trapné aj tam patrím lebo je to prirodzené, no kozy
@fg1984 ale to je blbosť, žiadna psychiatria..to je trápne každemu to chápem..my to riešime tak, že ked mame mlade kočky alebo príliš hanblivé, tak misy a hyginey robime my alebo sanitárky, aby to nebola taka trapošina 🙂 inak bene to robia chlapci..ale to sa vieme vždy nejako dohodnut a vysvetlit si to navzajom vseci 🙂
@slavuska30 ale, ked som tam bola, op. piatok a službu mal sanitár tak čo? ked musíš tak musíš, mám skúsenosť, ked som mala 12 rokov som ich vedela oklamať na Hlbokej / bola stolica "áno" / pýtali sa len večer ale po 8 dnoch doma natrhnutá r.ť, už vtedy som bola hanblivá? prečo?, ked nebude príde klystír mna len zastrašovali
@fg1984 tak ani sestrickam by ruky neupadli keby ti dali misu..ale inak jasne..ked musiš, tak si nenavyberaš 🙂..ta stolica je problem po OP..potom je dobre dat Duphalac sirup, ten neprehaňa.ale zmäkčuje stolicu a lahšie to ide 🙂)

@slavuska30 totalne endoprotezy kolennych klbov neurazoveho charakteru? 😕