icon

Totálna výmena bedrového kĺbu

gretula1975
17. feb 2015

Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.

ektherese8
10. dec 2017

@sawa ja mám obe deti pred výmenou kĺbu brala som ale celé druhé tehotenstvo artro stop a vitamíny, bosweliu a kurkumin lebo prvé tehotenstvo ku koncu som sa absolútne nemohla pohnúť bola som v nemocnici a držala som sa stien pri každom kroku.ale chalanom to vôbec neuškodilo odobrili mi to aj gynekológ aj ortopéd a ešte som chodila na kolagénové injekcie bola to záťaž a pribrala som pri oboch 15kg

sawa
11. dec 2017

Kocky nema niektora z Vas v rodine alebo znamych niekoho, kto bol za posledny rok, dva na vymene bedroveho klbu v zilinskej nemocnici u doktora Durmisa ?

yvkay
11. dec 2017

@sse moja,to mi je velmi luto,ze mas az taketo zdrav.problemy,mna bolela noha skoro cely zivot,a pri tom som netrpela reumou,mozno nejaky zapal som mala ale nie od detstva ako ty,snad operaciu druheho klbu potrebovat nebudes.a mne lekar tiez hovoril pred operaciou ze budem mat obrovske bolesti panvy a krizov,lebo sa mi bude vyrovnavat ta zosikmena panva,tak ja dufam a verim ze to zvladneme oba a ze ta operacia za nieco stala.prajem uz len vela vela zdravicka a chodzu bez bolesti a dufam ze coskoro aj bez krivania.

sse
11. dec 2017

@yvkay dakujem si zlata 😘

yvkay
11. dec 2017
sticker
yvkay
11. dec 2017

😘

yvkay
20. dec 2017

@sse ahoj.dnes som bola po roku na kontrole u ortopeda a klb mam ok ale v kolene na opacnej nohe mi zistil ze mam tam vodu tak mi ju dnes tahal a pichol mi aj injekciu do kolena a hned som citila ulavu.Ze koleno mam ok(nastastie) a o 6t.mam kontrolu.

yvkay
20. dec 2017

@sse po roku od operacie TEP.

sse
21. dec 2017

@yvkay juj to koleno ma mrzi, ale aspon sa citis lepsie. Pekne sviatky prajem.😉

yvkay
21. dec 2017

Ano uz je to lepsie 👍 oproti tomu qko to bolelo a dufqm ze uz sa to nevrqti.
Aj Tebe a tvojej rodinke krasne sviatky.

majusik26
8. aug 2018

@zara0201 a kde ju operovali

zara0201
8. aug 2018

@majusik26 ruzomberok

yvkay
6. okt 2018

@sse ahoj.ako sa mas? mna asi caka operacia kolena, uz mam za sebou rehabky, liecba liekmi, ored mesiacom mi musel 2x uz vodu z neho vytahnut, teraz mi pichol druhy krat injekciu do kolena, tu druhu nohu mam ok ale koleno asi uz iba operacia pomoze.
a ty ako? uz sa ti chodi lepsie? mozes napisat aj sukromnu spravu.

dulazh
6. okt 2018

@fotoarch Ahoj,mozem napisat ip?

julisk
5. jan 2019

@sawa Ahoj, uz si po operacii? Dakujem

joseph321
Odpoveď bola odstránená
sawa
8. mar 2019

Pan Stupavsky, nechcem byt skepticka, ale pri koxartroze 3,4 stupna uz ziadne lieky nepomozu, chrupavka nie je nieco, co Vam dorastie ako necht. Ked ju tam raz uz nemate a trie Vam hola kost o kost, tak Vam ziadne prirodne produkty nepomozu.

Ostatni, ak mate problemy a caka Vas TEP, tak mi kludne napiste, ja som uz rok po 🙂

pekny den

sawa
8. mar 2019

@julisk neviem, ci som Vam odpovedala, ale ano uz som rok po 🙂 kludne mi napiste 🙂

atino43
9. mar 2019

Ahojte, som 9 deň po TEP, operácia prebehla bez problémov bolesti nemám od začiatku čo je super
a už som doma ale od včera mi začal opúchať členok bez bolesti na operovanej nohe keď sedím alebo chodím, ak ležím dlhšie tak členok odpuchne. Neviete či je to normálne? Máte s tým skúsenosti? Ďakujem.

yvkay
9. mar 2019

@sawa ahoj. A ako sa máš po roku od operácie? Ja žiaľ mam problémy so svalmi v okolí kolien, som 2 mesiace po operácii chondroplastike a menisku ľavého kolená, mam artrozu kolená 2 stupňa, v 12/2016 mi robili TEP pravého bedr. kĺbu.

sawa
10. mar 2019

@yvkay snažím sa fungovať, ako predtým, cvičím, ale zapaluje sa mi slacha s vonkajšej strany, ale nie je to nič, čo by sa nedalo vydržať ;) takže som rada, že môžem chodiť a dokonca aj cvičiť, hrať bedminton a podobne. Svaly si potrebujú opäť zvyknúť na záťaž, ale je vyjadrenie lekára?

yvkay
10. mar 2019

@sawa ďakujem za odpoveď 🙂
Vyjadrenie žiadne, ale ja viem, že sú to svaly, mam niečo podobné ako je svalovica, viem porovnať keď ma bolel bedrový kĺb ;)

sawa
10. mar 2019

@yvkay máš to zaťažovať? Alebo sa snažíš nepresilovat? A klb ako?

yvkay
10. mar 2019

@sawa momentálne mi skončili rehabilitácie na koleno, cvičiť budem ďalej doma, ja momentálne riešim koleno, kĺb ma neboli ale keďže som dlho nemohla klaknut stuhli mi svaly v okolí kolien a musím cvičiť, cvičiť, cvičiť.o týždeň mam kontrolu na rehabilitačnom a potom u ortopéda a čakajú ma asi injekcie do operovaneho kolená, keďže ho mam stále opuchnute.

yvkay
10. mar 2019

@sawa normálne zatazujem obe kolená, som bez barly, ale keď dlhšie chodím, stojím atď. hrozne ma bolia oba lýtka od kolien dole, poviem ti ze už sama neviem ci to prejde :(

sawa
29. apr 2019

@yvkay je ti uz lepsie ? davali ti injekcie do kolena ? Neradi ti lekat krvnu plazmu ?
Mne sa stale zapaluje slacha z vonkejsej strany stehna - pri vacsej namahe-cviceni alebo ked si dam opatky na chvilu. Bola som teraz na kontrole, doktor povedal, ze si mam dat pichnut krvnu plazmu, ze mi to na nejaky cas pomoze....ale to je take riesenie na chvilu.

sawa
29. apr 2019

Ozaj, ti ktori uz mate vymeneny bedrovy klb, nezapaluje sa Vam slacha pri klbe? Ak ano, co Vam pomohlo ?
dakujem

yvkay
29. apr 2019

@sawa ahoj. Mňa teraz napadlo, že pred rokom (to som bola 1,5 roka po operácii BK) som mala problémy so sedacím svalom na nohe kde mam TEP, no strašne som krivala a každý krok ma bolel, asi 2 mesiace som to mala,potom to prešlo, nebola som s tým ani u lekára, tak neviem ci som aj ja nemala niečo ako ty,ci sval natiahnutý neviem vôbec, ale už našťastie sa mi to nevrátilo.Ja momentálne beriem lieky Aflamil na koleno, v maji mam kontrolu a neviem ci mi predpise ďalšiu krabičku na mesiac, ten Aflamil sú na bolesť a zápal, na reumu sa tiež berú. A koleno - mam artrozu a po tej operácii je to iba o trosku lepšie, a pritom mi čistil chrupavku a aj meniskus mi operovali tej plazme som čítala a neviem co si to pacient hradí sám, či to už prepláca zdravotná poisťovňa, Liečba stojí 1200 eur. :(

yvkay
29. apr 2019

@sawa skus na to stehno si dat predpísať fastum gél, ja somsi tu nohu mastila a mne to pomohlo, síce nie hneď ale prešlo to. To bude asi iba sval ktorý sme nepoužívali preto to boli.

sawa
30. apr 2019

@yvkay plazma stoji 150 € injekcia a vydrzi 3-6 mesiacov 🙂 a zabera ti ten Alfamil ?