icon

Trápi ma vyhorenie alebo psychická choroba?

9. dec 2024

Ahojte uz dlhsie mi neni dobre. Citim sa prazdna a vyhorena, z nicoho nemam radost, neviem byt s nicim spokojna, doma len vrieskam po detoch a po muzovi, vsetko mi vadi, hluk, krik, vadi mi ze sa musim ucit s detmi, ze musim upratat a zehlit, ze musim varit, nechce sa mi ist na vzduch, cely den len sedim doma, neznesiem denne svetlo, vxslovene zijem v tme, zijem akoby na autopilota, staram sa o babatko a starsie deti, ale nerobim to rada. Ked odbije 15 ta hodina az mi pride zle, lebo viem ze pridu domov zo skoly, bude tu hluk a krik a totalny chaoz, poriadok co urobim cez den bude do sekundy prec, s muzom uz ani nehovorim, ked aj nieco poviem vyvolam hadku. Rozculi ma uplne vsetko a zo sekundy na sekundu viem prepnut z dobrej nalady do totalnej psychickej zurivosti. Prejedam sa velmi, mam pocit, ze len jedlo ma momentalne robi stastnou. Navyse ma boli cele telo, mam neustale bolesti svalov a neviem co s tym, nikto z lekarov nic nezistil a ja som z toho v strese, mam pocit ze tento stav a bolesti dost ovplyvnuju moj momentalny psychicky stav. Lekari si myslia, ze to je psychickeho povodu a ako tak uvazujem mozno aj maju pravdu. Nikdy som taka nebola, vzdy som bola akcna, plna zivota, milovala som doma detsky smiech a krik, svoju rodinu milujem, ale momentalne mi vsetci lezu na nervy, vkuse len placem alebo sa lutujem alebo kricim a potom to lutujem, neni to mesiac, ani dva, trva to uz rok a mam pocit ze sa to zhorsuje a myslim so ze mam nejaku psychicky chorobu, mozno depresiu, uzkost alebo maniodepresiu alebo tetaniu, ozaj neviem podla guglu nijak prist na to ci mi sibe alebo ma z nicoho nic zasiahla psychicka choroba, u nas sa moc o psychickom zdravi nehovori, max sa ma niekto opyta ako mi je a ja zaklamem, ze dobre. Asi aj cely tento text znie chaoticky a blaznivo, ja len ci niekto nemal podobne priznaky a brdel by mi poradit😊 dakujem

Strana
z2
leonakr
16. dec 2024

@zobaka áno mala som aj fyzické prejavy.Najprv za to začalo meniť psychicky a potom už keď to šlo na obrátky tak aj fyzicky.Mám Ad prvýkrát.Ale presne toho sa obávam,že sa to vráti.🥺

zobaka
16. dec 2024

@leonakr ja som uz 2-3 x skusala vysadzat a vzdy je to po par mesiacoch naspat, ten serotonin je nejak problem si vytvorit

leonakr
16. dec 2024

@zobaka ach🥺rátam s tým,že už celý život budem riešiť či som hore alebo dole🫣.Keď si bola na ad..tak si bola v stave ,že ok?alebo boli dni kedy to bolo aj napriek liekom na šľak?😕

zobaka
16. dec 2024

@leonakr kym zabrali trosku peklo, ale potom asi 3 roky takmer ok, niekedy slabost a na co sa netesim, mi ad sposobovali nocne tachykardie, co bez nich nemavam nikdy, asi vzostupom hladiny serotoninu, ale cez den som zvladala povinnosti, bez nich som slaba a lezim

Strana
z2