Som vyhorená

21. okt 2022

Ahojte, píšem anonymne, aby ma nikto nepoznal. Mám 2 deti, muž je v zahraničí, som sama na dve deti, starší autista (je to s ním náročné) a ja som na všetko sama, domácnosť, deti, všetko. Nemám žiadnu pomoc, je toho zo všetkých strán veľa na mňa v poslednom čase nie som psychicky v pohode a musím si priznať, že som vyhorená z rodinného života. Čo s tým? Ako bojovať s týmto stavom vyhorenia? Čo by mi pomohlo v mojom "stave"? Milujem nadovšetko svoje deti, ale už fakt nevládzem.

lucka_ke
21. okt 2022

kamarátka, opatrovateľka? niekam musíš vypadnúť a zrelaxovať sa

lulaby1982
21. okt 2022

V prvom rade veľké ocenenie pre Vás ako maminu. Veľmi statočne sa snažíte ,aby všetko išlo a klapalo. Nepíšete či ste na materskej ,alebo ešte aj pracujete. Máte dve detičky a všetko musíte zvládať sama.

Sa nečudujem ,že ste vyhoreta . Nevieme v akom rozsahu je Vaša ťažkosť,ale je potrebné vyhľadať lekársku pomoc.Ist psychiatrovi , napíše Vám lieky , antidepresíva, potrebujete serotonín. Malo by sa to upraviť . Ak pracujete ,choďte na PN a zostaňte doma. Syndróm vyhorenia Sa lieči tak isto ako depresia ,necakajte, snažte sa byť proaktivna voči sebe, lebo keď budete čakať návrat bude zdĺhavý a bolestivý. Čím skôr k MUDr.
Neviem z kade pochádzate a či mali sú škôlkari,alebo chodía na ZŠ.
Určite by ste mala mať odbornú pomoc ,čo sa týka Vášho synčeka ,kt má autizmus, podpora zariadenia,kt. sa špecializuje na autizmus , aby sa zaoberali malým, či tam kde bývate máte také centrum, denné centrum ,je tam u Vás niečo také?
Na to,aby ste fungovala,potrebujete aj Vy oddych,viete si ho nájsť nejako, kým sú deti v ms, ZŠ?

Prípadne dalo by sa zredukovať niečo z toho čo robíte v starostlivosti o domácnosť, by ste si zaplatila cleanerku? Zdravie máte iba jedno .

autor
21. okt 2022

@lulaby1982 Starší je druhák, chodí do školy a menší mal teraz 3 roky nezobrali ho do škôlky pre nedostatok miest.

autor
21. okt 2022

@lulaby1982 Chodili sme do jeho 6.rokov do centra včasnej intervencie, ale teraz keď už chodí do školy, už nechodíme nikam.

lulaby1982
21. okt 2022

Treba chodiť niekam , čiže starší má ťažkosti autistického spektra hej a menší nemá škôlku ,čiže je s Vami doma. A súkromná škôlka to by asi nešlo kvôli peniazom že?

maranta_leuconeura
21. okt 2022

Pomohlo by, keby si na to nebola sama. Neviem kvoli comu je muz v zahranici ci naozaj neexistuje praca, ktoru by si nasiel tu a bol ti oporou? Nemate moznost mladsieho umiestnit do sukromnej skolky, ty pojdes do prace?

ivangeline
21. okt 2022

Nic ine ako si urvat cas pre seba neexistuje. Ty si dolezita.

janinah
21. okt 2022

Kto tu má pomáhať ak nie manžel? Keby mi žena bola súca na psychiatra z detí a bežneho života,tak mi je dáke zahraničie ukradnuté,nájdem si robotu doma a uskromníme sa.