icon

Trhanie/vyberanie nervov zo zuba

14. júl 2023

Caute baby, co je podla vas horsie? Bolestivejsie? :D boli ma zub a neviem teda ci ist do liecby so strachom alebo radsej trhat… co je menej stresujuce a menej bolestive? Viem ze vlastny zub je vlastny … dakujem

anickaaa6aaa
14. júl 2023

Za mňa ako píšeš vlastný zub je vlastný. ak je možnosť tak preliečiť. netrhať. vyberanie nervov mňa osobne nebolelo.

anile12
14. júl 2023

Za mňa je to to iste. Neviem ci môj doktor ma nejaké zázračné schopnosti alebo dobrú anestezu ale zub mi vytrhne za 2 minúty a keď mi trhal nerv ani som nevedela kedy ho vytrhol. Ale radšej by som teda zachovala a opravila určite

autor
14. júl 2023

@anile12 a preco ti trhal nervy?

obleckodogymu
14. júl 2023

Povedala by som že je dosť dôležité ktorý zub to je. Zub bez nervu bude tmavnut, mala som to tak a preto som si ho potom aj dala urobiť úplne nový. Ale teda to už je par rokov, medzitým možno už existujú výplne ktoré zabezpečia, že farbu nezmení 😊nie som ale zubár takže len toľkoto moja skusenost

anickaaa6aaa
14. júl 2023

@anile12 nervy sa netrhaju...

ikonica
14. júl 2023

@obleckodogymu existuje aj metoda vnutorneho bielenia takehoto zubu.. skusenost zatial nemam...

ikonica
14. júl 2023

Endodoncia neboli ak spravne ucinkuje anesteza...

obleckodogymu
14. júl 2023

@ikonica áno, môže byť 🙂 mne to robili ako decku takže hádam 15r dozadu 😊

autor
14. júl 2023

@ikonica fakt? Mas skusenost?

ikonica
14. júl 2023

Ano v maji mi vyberali nervy na pohotovosti... Nebolelo to...mozno jeden som trolinku citila... Ked mi ich potom cistil moj zubar tak to s anestezou tiez nebolelo... Pri vyplnani na dalsom sedeni som uz anestezu nemala a citila som len pichnutie ked sa dostal na koniec korena...

bubchen86
14. júl 2023

Mam za sebou cerstvo za sebou , 5 sedeni , tahanie nervou , preplachovanie , uzavretie zuba …. Strasne som sa bala a nebolelo vobec nic … skoro som tam zaspala ked mi to robili , co som sa vystresovala 😣

anile12
15. júl 2023

@anickaaa6aaa pardooon no tak vyberajú🤦‍♀️ sa neposer

anile12
15. júl 2023

@anickaaa6aaa mala som dieru v zube a bolieval ma ten zub. Neviem prečo z neho vybral nerv ale vybral a opravil mi zub len ho urobil taky kratší aby som na nho nedohryzala

tanyag
15. júl 2023

Mne vyberali nervy zo 4 zubov, pred cca 10 rokmi a ešte mi ani jeden nestmavol 😁 to len na margo toho, že po čase stmavnú 🙂 vôbec to nebolí ale ja celkovo nemám strach zo zubára a rada tam chodím 😂

anickaaa6aaa
15. júl 2023

@anile12 trápna si.