Trhanie/vyberanie nervov zo zuba
Caute baby, co je podla vas horsie? Bolestivejsie? :D boli ma zub a neviem teda ci ist do liecby so strachom alebo radsej trhat… co je menej stresujuce a menej bolestive? Viem ze vlastny zub je vlastny … dakujem
Za mňa je to to iste. Neviem ci môj doktor ma nejaké zázračné schopnosti alebo dobrú anestezu ale zub mi vytrhne za 2 minúty a keď mi trhal nerv ani som nevedela kedy ho vytrhol. Ale radšej by som teda zachovala a opravila určite
@anile12 a preco ti trhal nervy?
Povedala by som že je dosť dôležité ktorý zub to je. Zub bez nervu bude tmavnut, mala som to tak a preto som si ho potom aj dala urobiť úplne nový. Ale teda to už je par rokov, medzitým možno už existujú výplne ktoré zabezpečia, že farbu nezmení 😊nie som ale zubár takže len toľkoto moja skusenost
@anile12 nervy sa netrhaju...
@obleckodogymu existuje aj metoda vnutorneho bielenia takehoto zubu.. skusenost zatial nemam...
Endodoncia neboli ak spravne ucinkuje anesteza...
@ikonica áno, môže byť 🙂 mne to robili ako decku takže hádam 15r dozadu 😊
@ikonica fakt? Mas skusenost?
Ano v maji mi vyberali nervy na pohotovosti... Nebolelo to...mozno jeden som trolinku citila... Ked mi ich potom cistil moj zubar tak to s anestezou tiez nebolelo... Pri vyplnani na dalsom sedeni som uz anestezu nemala a citila som len pichnutie ked sa dostal na koniec korena...
Mam za sebou cerstvo za sebou , 5 sedeni , tahanie nervou , preplachovanie , uzavretie zuba …. Strasne som sa bala a nebolelo vobec nic … skoro som tam zaspala ked mi to robili , co som sa vystresovala 😣
@anickaaa6aaa pardooon no tak vyberajú🤦♀️ sa neposer
@anickaaa6aaa mala som dieru v zube a bolieval ma ten zub. Neviem prečo z neho vybral nerv ale vybral a opravil mi zub len ho urobil taky kratší aby som na nho nedohryzala
Mne vyberali nervy zo 4 zubov, pred cca 10 rokmi a ešte mi ani jeden nestmavol 😁 to len na margo toho, že po čase stmavnú 🙂 vôbec to nebolí ale ja celkovo nemám strach zo zubára a rada tam chodím 😂
@anile12 trápna si.

Za mňa ako píšeš vlastný zub je vlastný. ak je možnosť tak preliečiť. netrhať. vyberanie nervov mňa osobne nebolelo.