Trhanie zlomeného zapáleného zuba
Ahojte. Zlomil sa mi už dávnejšie zub a z toho zubu mi nad dasňom zostal len taký kyptik necelá polovica a druhá polovica sa zlomila tak že jednoducho sa mi to ďasno zrastlo a nič z neho netrčí. Čiže moja otázka znie či máte skúsenosti s trhaním takéhoto zubu či je to možné normálne vytrhnúť alebo to treba narezať alebo niečo také? Mám v tom zube aj zápal a doktor povedal že ho treba dať von ale bojím sa ako to urobí mám z trhania veľký strach. Ďakujem
Neboj sa, skúsený zubár to hravo zvládne.
mne ťahal zubár koreň a bolo to von raz - dva.
neboj úplne v pohode to dáš. len strach máš väčší ako je potrebné.
Mne zubár trhal dolnú sedmičku, tiež bola zlomená roky, až raz som sa zobudila na opuch (bez bolesti), potom o dva dni prišli bolesti a ďasno sa naplnilo hnisom. Šla som do zubára, ďasno mi trochu rozrezal, hnis mi vytlačil, dal mi antibiotiká a o týžden neskôr mi ho ťahal. Ani injekcia úplne nepomohla s bolesťou. Mal trochu problém s vytiahnutím, ale podarilo sa.

Mne sa to stalo iba pocas trhania ako komplikacia este pradavno, podla mna chyba zubarky vtedy. Ale preco by to neslo, podla mna to sikovny zubar vie dat von cele a bez nejakeho problemu. Musi vidiet rtg, ze ako tam su este korene. To je pre nich dolezite