Trhlina na konečníku
Ahojte, nemali ste niekto skusenost s trhlinou na konecniku, mala som to.v minulosti a teraz zhruba od pôrodu, je to strašná bolesť. Navstevujem aj lekara, uz to vyzeralo relativne dobre a tento týždeň nanovo bolest pocas stolice a po nej, nedokazem sediet, mam strach uz aj na toaletu ist... Prosim o hocijaku radu :( Mam vyskusane cipky, kremiky ...
@luckapk v pohode viem co to je za bolesť...mne sa spravila trhlina po pôrode a keďže som dlho čakala kým som išla za doktorom(medzitým mi pomohla masť doloproct-pozri na nete) tak sa mi vytvoril pri tej trhlíne aj polyp. Liečba spočívala s aplikácií dilatatoru 3x denne... Prestala bolesť aj krvácanie ale polyp musel ísť von operačné aj keď som už Prakticky nemala žiadne bolesti. Dilatator mam DILATAN PLUS a v balení sú 2 veľkosti...
@dalinaa ahoj, prosím ta, aký rozmer toho dilatatora si mala? Ja mám tiež trhlinu a strašne ma to už obmedzuje, som nervózna z bolesti a mám strach chodiť na wc. Mám 5 mesačné babo ktorému sa musím venovať naplno, a ja nemôžem lebo som furt z toho na nervy. Bola som u proktologa ale dal mi len proktoglyvenol masť že to prejde. Jem aj psyllium, bolo dobre chvíľku, skoro mi to aj zmizlo žiadne bolesti, a teraz znova tvrdá stolica a zas bolesť, pozerala som tie dilatatory ale neviem akú veľkosť kúpiť. 18/20 a 23/27 som našla na nete ale neviem ktorý zobrať
@dalinaa a ten dilatan načo slúži? Aj ja mám problémy a to si len tak môžem kúpiť ?
@nattinatta áno ja som si ho sama kupovala...lieči trhliny tým že uvoľní kŕčovite stiahnutie konečníka....zo začiatku je to bolestivé ale každá ďalšia aplikácia je lepšia...ideálne 2-3xdenne po 15 min.....a natrieť dilatator vazelinou...drž päste....mne veľmi pomohol
@luckapk ahoj už ti je lepšie po tej operacii?
@dalinaa ahoj môžem sa opýtať na análne trhlínny ktoré si mala
@mimka2019 ahoj môžem sa spýtať na trhliny stále sa ti vracajú?
@nasrdena ahoj ten med škorica ma zmekcit stolicu
@klaudia1212 kľudne sa pytaj rada pomôžem keď sa bude dat
@dalinaa píšem ti ss
@klaudia1212
Ahoj, áno vracajú sa...
@mimka2019 môžem ti napísať sukornu správu?
@klaudia1212 Samozrejme 🙂
@dalinaa prosim kde si bola na operacii polypov? Tiez ma to caka a zbieram info. Dakujeeem
@michaela_1984 v Žiline som bola
@daarling ahoj aké psilium si jedla prosím... A akú stravu sú mala pri tom psilium
@klaudia1212 ahoj, psyllium som kupila v dr max ich značku, pila som ho ráno väčšinou. No ja som nakoniec išla do BA na súkromnú kliniku a tam mi neuveriteľne pomohli, ale stravu stále musím dodržiavať. Vylúčila som pečivo z bielej múky, pečiem si svoj chlieb z celozrnnej múky a tam si pridávam to psyllium, nejem hovädzie mäso, nejem čokoládu a tak no. Snažím sa cez deň veľa veľa vlákniny a veľa vody cez deň.

@dalinaa Boze, aj ja uz chcem mat pokoj! Som po OP laserom a strasne trpim po vyprazdneni ale aj pri :(