Trhlina v oblasti konečníka. Ako sa jej zbaviť?
Ahojte všetci,
Mám zdravotný problém, ktorý trvá od môjho pôrodu.
Rada by som bola, keby mi niekto napísal názor, alebo radu, keď ste to mali.
Po pôrode som mala tvrdu stolicu a urobila sa mi trhlinka v oblasti konečníka, liečim sa na to už šiety mesiac a to rôznymi procedúrami- dubová kôra, masť rectogesic, bola som na obstrekoch, no nič mi nejako yvlášť nepomohla. nevedeli ste mi poradiť, čo treba robiť, aby som bola v poho?
Díky
@evarcha uplne staci, hociaky gelik, mozes si v lete aj sama vyrobit bylinkovu masticku, a ta sranda ozaj pomaha, ja ked to na nejaky dobu vynecham, tak to citit, ale okrem toho aj relaxacne cvicenia, tai chi, joga, cokolvek uvolnuje od napatia a stresu. podla doktora je to vsetko zo stresu. popijaj lubovnik a valerianu, na vecer...
@dena22 ja mam aj fisuru a cele je to tam kadejake uz som objednana na kolonoskopiu ale netusila som o tom stiahnutom zvieraci uz chapem ze preco ked mam trochu tvrdsie to tak boli ked sval nechce pustit, a je to prilis velke na tak maly otvor, na nervy, v lekarni to neviem zohnat asi si objednam cez net, hej stres a u mna akonahle zjem viac peciva proste kombinacia so stravou, plus tie trhlinky a mozno aj hemoroidy mam, bohvie, mne dal len chirurg do ruky letak a ze objednat v lekarni no ale nepovedal ani aku velkost nic,ale asi 23-27 podla diagnozy a to mam nahriat a potom to mam na 10 minut zaviest do konecnika?
@evarcha ja to nenahrievam, len si to zakazdym vydezinfikuj, umy teplou vodou a tekutym mydlom, dobre oplachnut a utriet liehom, kupis v lekarni. Tie trhlinky by sa mohli hojit aj repikovymi sedacimi kupelmi, kup si repik, harmancek, dubovu koru a nechtik, sypane caje, urob si z nich zmes, a odvar, vo vlaznom si macaj ritku, ono sa cez tie sliznice dostane ucinok aj do vnutra. Idealny by bol klystir z bylin, da sa kupit v lekarni za €7, jednoducha aplikacia, nechat to vo vnutri posobit. Na hemoroidy mi pomohli pijavice. Normalne som si kupila od pana, co mi to prvy krat aplikoval pijavice a doma som si aplikovala sama priamo na konecnik, mam pokoj uz asi pol roka, liecba pijavicou a jej ucinkoch je detailne uvedena na nete. Po tom, ako som absolvovala laserovu operaciu na konecniku mozem konstatovat, ze uz by som to nikdy nedovolila. Mne sa trhlina zjazvila a na konecniku sa mi spravil taky kozny uzlik, pozostatok zjazvenia..., chirurg mi to mohol len zagumickovat a odpadlo by to..ale to by bolo moc lacne, tak mi povedal, ze lepsi je laser, za €500 ...a zadok uz nikdy nebudem mat ako pred tym...po pol roku od operacie som nevedela chodit, marodila som, lebo som nebola schopna prejst par krokov...pichanie, stipanie, rezanie..bez gazy v zadku som nebola schopna ani navarit..., cele leto som si macala rit v uvedenych bylinach, a aplikovala pijavky, od jula mam od hemacov pokoj a pocit na sliznici je neporovnatelne lepsi, zalezi aj od stravy, nesmiem nic pikantne, nesmiem dvihat tazke alebo inak zatazovat konecnik..operovana slizniva uz bude citliva asi do konca zivota, zrejme sa nezahojila inervacia..troska je aj uvolnena a je vyklenuta, ale napriek tomu sa to neda porovnat. Konecnik je vysoko infekcne miesto, zle sa hoji...preto, uz som mudrejsia, nikdy by som uz nepodstupila OP, ale liecila by som sa len vylucne alternativne...v tomto pripade urcite....tu znizenu kvalitu zivota neprajem nikomu prezit...
@dena22 objednala som si ten Dilatan z Ciech, tu ho nikde neviem zohnatten kozny uzlik ti vadil pri sedeni? lebo aj ja to tam mam kadejake vydute teda hlavne tam ako ma nastrihli a sili az po konecnik, to sa tam zjazvilo, teraz mam fisuru zahojenu, sedi sa mi dobre ale ked som ju mala nacatu tak som si ani sadnut nemohla, teraz to sem tam svrbi ale hlavne mam tie svaly stiahnute. inak pijavice, to je aky napad!
Mne pomohlo detralex alebo varixinal a pomarančový nápoj s obsahom skorocelu vajcoviteho MUCOFALK
@evarcha ja uz som nemohla ani chodit, a to som pred tym sportovala, vytrenovana...operacia ma pravda odpalila uplne, ale uz som zacala zase behat..ja som to mala ako tzv. koznu riasu, takto sa to vola, stipala ma rit, nemohla som ani kracat.., ak ta to svrbi, asi mozno tam mozes mat tie hemoroidy, tie sa takto prejavuju..., priznam sa, ze mne detralex ani nic podobne nepomohlo, az tie pijavky, a davam si to teraz aj na hojenie tej rany po operacii...mozem len vynachvalit....este mi napada, ked tak na noc si skus pomastit ricinovym olejom, on zmakcuje jazvy, neviem, ako to je stare, ta jazva, ale toto sa tiez odporuca..ja mam velmi dobre skusenosti aj s hroznovym olejom a sipkovym..., osobne som fakt za pravidelne macanie prdelky v lavori z odvarom: harmancek, nechtik, dubova kora, praslicka, mysi chvost, pastierska kapsicka, repik aj ten skorocel...proste vsetky bylinky, co stahuju sliznice..a toto robit pravidelne, vsetko nakupit ako sypane caje, a urobit si zmes, a koncentrat uvarit podla navodu a macat tu ritku macat....po kupeli namastit konecnik povedzme nechtikovym gelom a uvolnovat zverace tym dilatatorom..pri pravidelnom pouzivani to prinesie skutocne vysledky..., a nezabudnut!! po kazden stolici, idealne aj po malej potrebe, umyvat konecnik! odporucam Prokits M cistiacu penu
@dena22 ja mam len jeden problem s tymi sedavymi kupelmi ze mam aj gynekologicke problemy a tam sa zase sedave kupele neodporucaju, skor ta sprcha a kremy, to by slo, ja mam len Hemo stop krem ten trochu aj pali ked si natriem ale skusim aj tie nechtikove to by bolo asi lepsie a natieras aj dovnutra konecniku ten nechtikovy? ci len navrch na tu jazvu
Ahojte. Skusim napisat moju skusenost. Vyskusal som vsetky mozne kremy, dubove kory, drahe ci lacne masticky. Niektore pomohli viac niektore menej. Ale ani jedna nepomohla uplne. Tie drahe (nechcem robit reklamu) mi pomohli dost ale aj tak sa prasklinky a svrbenie vratilo.
No ale k veci - pri pokladni nemenovaneho obchodu som videl krem labelo/balzam na pery v malej plechovke / proste ta vec na pery ale nie ta verzia lipstick ale normalne v malej plechovke. A som sa tak zamyslel ze kurnik ked to pomaha na prasknute pery, ci to aj moj zadok neporiesi.
Tak som skusil a vyskusal. Po par dnoch som pozeral s otvorenymi ustami ze to neni pravda. Moj zadok je o 80-90% lepsi. Ja neviem ci to robi nejake specificke zlozenie (pozeral som ze to ma nejaky vosk v sebe). Kazdopadne to ma akysi ochranny ucinok ako na pery. Odvtedy skusam rozne znacky tychto “balzamov” a dokonca mam pocit ze verzia s vytazkom konope zabera este lepsie.
Tak prosim skuste to niekto iny. Stoji to vazne par euro a nahradilo mi to absolutne vsetky drahe kremy. Majte sa
@ld1985 ahoj, s touto diagnózou mam bohaté skúsenosti, otec sa tak trápil vyše roka a dcerka od svojich deviatich mesiacov. Otcovi pomohla lrn divulzia, čo je krátky zákrok v krátkodobej celkovej anestézii, kedy chirurg uvoľní smazmus okolitých svalov a teda sa to môže konečne začať hojiť. To isté čaká aj dcérku, ale na bolesti jej pomohol UNI gél. Drahý, ale stalo to za to. Čo som čítala niektoré komentáre, tak si dievčatá zamienaju fissuru - trhlinu, s fistulou(kedy sa dáva tá "gumička").
@stanka4891 Ahoj. Unigel som mal a bol najlepsie zo standardnych kremov. Ale najlepsie stale ucinkuje balzam v plechovke
@miro123 Ahoj. Som rok po operacii trhliny, no keby som vedela ake peklo ma caka po, tak neviem ci by som si to dala operovat, no ja som uz ani sediet, behat nemohla.....a teraz kolotoc s tymi prasklinami, tiez som vyskusala vsetko mozne, nemozne....ak Ta mozem poprosit nieco blizsie k tomu balzamu, neviem si to predstavit co to je....ja momentalne lezim v nemocnici po operaci chrbtice, tak do obchodu sa ja tak lahko nedostanem.....tu mi poradili pit makovy olej, len vraj niekoho zapeka, niekoho prehana.....tak budem skusat......dakujem...😔
Vyskusajte, zabera rychle a hlavne pomoze.
http://gaf.sk/
prosim vas stem sa spitat ked mam stolici krv aj vo WC coto je a sedela som na studenom
poraditemi Dakujem
@mony03 no, ja to mam uz asi celozivotne bolestive, aj ked, po liecbe pijavicami o 100% zlepsenie. Ja by som do OP nesla, nechcela som ist ani vtedy, ale mi tiez povedal doktor, ze inak to nejde. Co je lož, kedze som sa docitala, ze niekde davaju len tu ligaturu, ci ako sa to vola. Samo to odpadne, ziadne rezanie, ziadna infikovatelna rana. A mrzi ma, ze to mas, je to strasne trapenie. Ja viem.
@stejja9 na milion percent. Ja som si ich prvy krat nechala aplikovat na bruchu, tak aby som videla, ako sa s nimi pracuje, a potom som si ich uz kupovala od toho isteho pana (masér) a na konecnik som si ich uz prikladala sama, ani mm mi nemusel pomahat, stacilo mi zrkadielko. Postup a zaucenie by malo prebehnut u niekoho, kto s tym pracuje. Ja uz rok hemače nemam ziadne.
@dena22 och, velmi dobre sa to číta, že existuje nieco, čo ti pomohlo. Ja som tiež tak na hrane rozhodovania sa pre operáciu, dr.má stale posiela, ale akonáhle trosku preliecim, už operáciu posúvam. A kto ti to odporučil? To su tie take cierne, slizke ... nie je to neprijemne? Ale zase, keď to pomaha, tak prečo to neskúsiť. To by malo pomoct aj na psoriazu, ze, či je ich viac druhov? No nemam ani šajnu, budem googlit a pýtať sa ta, ak ta to neobtazuje. ;) Ďakujem.
@stejja9 neobtazuje. Ony liecia viacero druhov chorob, maju v slinach tusim vyse 250 liecivych latok. Pri hemacoch a krcovych zilach okrem toho uvolnuju tlak krvi v zilach a vysaju tie zhluky. Ja som bola nestastna zo zivote, zufala, nebavilo ma uz vobec nic, nemohla som sportovat, chodit aspon na prechadzky, otras otras. Mne hnusne neprisli, lebo som celkovo alternativne naladena, takze som to hned brala ako terapiu a hotovo. Treba ratat s tym, ze vysaju vela krvi na konecniku, lebo sak tam je prekrvenie, ale ta potom je crievko zvnutra hladucke. Ak su vonkajsie hemace, tak sa priklada vedla. Ak vnutorne, tak v tej casti, kde sa nachadza. Potom to bude asi pol dna krvit, treba tam mat najlepsie nocnu dlhu vlozku, a preto je dobre to aplikovat cez vikend, ked ma clovek na seba cas. Chvilku to aj bude svrbiet, pijavka vypusta taku latku, na znecitlivenie, ale po tom ako odpadne, ked je nasata, tak to bude aj den dva svrbiet, suvisi to nejak s histaminom. Potom odporucam macat konecnik v nechtiku, harmanceku, dubovej kore a mysom chvoste 1:1, stiahnu a zahoja sliznice. A dalej uz len osetrovat ako zvycajne. Cipka na noc, nejaka lieciva, a po potrebe, aj malej, konecnik oplachnut, ususit a natriet podla potreby mastickou. Ja uz nepotrebujem ani cipu ani masticky. Teraz pijavky neprikladam, lebo som tehotna, ale ani ani teraz nemam problem, coho som sa najviac bala. Ak hrozi operacia, tak pijavica je podla mna menej hnusna 🙂 Prikladala som na jednu az dve max, podla mna staci aj jedna, nie je to lacne, a pijavka potom oddychuje vyse troch mesiacov v cistej vode, ktoru treba menit, potom je znovu pouzitela. To aj uvidis, ze uz je vycistena. Vzdy vo svojej vode, a oznacit datumom, kedy bola prilozena, nech v tom mas prehlad. Pijavku je dobre nechat samu odpadnut, pri tolkej krvi z konecnika to bolo tak do 40 min. Manipulaciu ta nauci niekto, kto ti ich preda. Mala som na zaciatok asi 6ks, potom som uz procedury nemusela robit casto, tak som dokupila asi este 2x. Ale na tento rok na jar som ich uz vsetky pustila do potoka, kedze som bola uz tehotna. Ked bude treba, po porode si kupim nove. Ale zatial je to ok. Este odporucam nasadit probiotika, 2x1 tbl. Dlhodobo.
@dena22 Teda to se tak dobře čte 🙂 Asi si to neumím představit dávat do konečníku pijavice.Ale jsem ráda že ti něco pomohlo a pomáhá.Já tedy nemám hemeroidy,ale po trhlině se mi udělala kožní řasa,které mě táhne tu sliznici a svědí....tak si říkám doprčic jen malinkatý zákrok,nemůže tak bolet.Většinou jsem na diskusích četla že dobré a ty jsi jediná která píše že by do toho nešla.Možná je to i o lékaři i o tom na kterém místě ti to vypaloval,nevím....
@dena22 no akurát som vcera do polnoci googlila, je to zaujimave. Práve to som sa chcela opýtať, ako sa to hojí, keď sa zahryznú, či to neboli, keď je zhorseny stav a este tie pijavky urobia ranky, ale asi tie slinky pôsobia a zároveň sa to hojí. Akurát si to popisala. Ked mas svoje pijavky, necháš ich oddychnut"" a aplikujes ich opat? Tam spomínali, ze ale po nasati, bud odpadnu same alebo ze ich utratia. V akútnych pripadoch, ako casto si si ich dávala? Ja by som skor asi šla do toho, aby mi ich niekto aplikoval, ako chovať doma, či by som vedela co s nimi doma. Nasla som len nejaku pani v Košiciach, ale neviem ci je to este aktuálne, pri článku bol starší datum. A potom farmu, co to predávajú...ty máš od toho maséra, overeny zdroj? 🙂
Presne, ked je stav zhorseny, idem sa zblázniť, vsetko ide nabok, som nervózna, lebo tri deti 24/7 kazde vyžaduje niečo iné, stredná je nonstop chorá, málo čo je v škôlke, a ja nemam cas ani na wc, obmedzuje ma to pri soferovani, na klzisko uz s detmi nejdem, lebo zima mi vtedy velmi vadí, ani cvičiť moje aaz""" tri hodiny týždenne pre seba, a potom som len uzavretá v dome a kape mi na mozog, a o bolesti ani nehovorím. este aj tá operácia by bola problem, kto by ostal s tromi detmi a ako by som fungovala po op.
A poznáš viac ľudí, čo to skúsili? Sú aj nejaké negatívne skusenosti? Čítala som ze pri chudokrvnosti sa to neodporúča, takže aj tak musim počkať a doriešiť najprv toto. Lenže ak vkusne beriem železo, potom mam problem s hemo, a potom si dám nútenú prestávku a železo neberiem, pokiaľ hemo nepoliecim, a zase mám nízke hodnoty hemoglobinu...A tak stale dokola. :(
@stejja9 skus namiesto klasickeho zeleza nasadit B12, ak si masozrava, jedavaj hovädzie mäso, a tiez je dostat sirup Floradix, ten ja popijam teraz v tehu, aby ma nezapekalo, obsahuje zelezo.
Moj maser pracuje v TO, a kupuje ich z bio chovu. Opatera nie je veskera zadna, aplikovat ti to moze aj manzel. Najprv som myselela, ze ho budem potrebovat, ale v pohode sa to da, len si vyhrad na seba taku hodinku.
Ja som si v case, ked tie pouzite pijavky mali pauzu dokupila dve a styri nove, a ked sa tie prve uz vycistili, tak som ich znovu pouzila. To zakusnutie nebolí, skor zastipka, ale len na okamzik, potom uz to miesto pijavka znecitlivie. Inak nic viac necitis, az ked je napita, ta odpadne. Moj maser to chcel aplikovat mne na konecnik, ale som sa ostychala, tak reku, ja sama, ale ak ti nie su Topolcany daleko, dam ti kontakt, porad sa priamo s nim.

@dena22 ahoj ja mam asi tiez stiahnuty zvierac uplne maly otvorcek, je to hrozne idem si objednat ten Dilatan ale maju viacere velkosti vezmem asi ten najvacsi pisu v letaku ze sa da pouzit chladivy ale teply, ale asi radsej za tepla a staci nechtikovou mastou natret konecnik aj dilatator?