Skúsenosti s liečbou liekom Trittico na nespavosť
Zdravím všetky čitateľky.
Od konca septembra som začala brať TRITTICO na nespavosť. Prvé 3 mesiace mi bolo fantasticky- spala som vyše 10 hod denne, cítila som sa plná sily a konečne aj použiteľná, nakoľko minulý rok som si prechádzala ťažkým obdobím. Nemohla som vyše roka spať- denne som fungovala na 2 hod spánku ( cítila som sa strašne, kto má podobné problémy vie, čo to všetko zahŕňa).
Avšak v decembri sa mi začalo opäť ťažko spať- beriem celú tabletku pred spaním, no táto dávka mi už od začiatku decembra nepomáha. V noci opäť nespím aj napriek chuti na spanie, navyše som sa začala strašne potiť (doteraz som sa v noci nikdy nepotila), počas dňa nedokážem nič robiť, pretože mi je zle, točí sa mi hlava, búši mi srdce a nechutí mi jesť. Všimla som si dokonca, že keď sa s niekým rozprávam, vypadávajú mi slová ( neviem si na ne spomenúť a niekedy v momente zabudnem, čo som povedala).
Chcela by som sa preto vás spýtať, či ste sa stretli nejakými podobnými problémami v spojitosti užívania tohto lieku? Po prípade ako sa cítite, aké máte vy skúsenosti?
Úprimne neviem, čo sa to deje. Lekár mi povedal, že prvý polrok budem nastavená na celú tabletku a druhý polrok sa budeme snažiť postupne vysádzať liek. Ale teraz mám pocit, akoby som potrebovala ešte vyššiu dávku- s čím nie som veľmi spokojná.
Ďakujem za všetky rady. Prosím len o miestne rady, nie som momentálne nastavená na nejaké uštipačné komentáre.
Ešte raz vďaka. ❤
Ja si dávam 2 tritica
Ahoj,to co opisujes dôverne poznám.myslim ze ti už liek nevyhovuje a potrebuješ iný. Ale nie som lekár.myslim si ze tvoj stav už prešiel do depresie. Ja s nou bohužiaľ roky bojujem. Začala to poporodnou depresiou. Presne ako píšeš, mam rovnaké stavy keď mi je zle. Potenie v noci,a smrdí ten pot úplne inak ako bežné,nechuti mi jest,nemôžem spať, busi mi srdce, nemám chuť byt s ľuďmi,všetkého sa bojím,chudnem ,trasiem sa v noci,mam kŕče v nohách a v najhorších stavoch už neviem prijímať jedlo a grcam,nevládzem žiť. Nerada by som aby si sa dostala do tohto štádia silnej depresie preto ti odporúčam čím skôr ísť na psychiatriu. Nie je to ziadna hanba,nadstavia lieky a za cca dva týždne tu bude lepšie a lepšie az kým sa nebudeš opäť cítiť ako človek a znova spat. Ja beriem 1/3 triticca na noc, a antidepresiva už len udrziavaciu dávku. Skúšala som lieky uplne vysadiť ale vždy sa hrozne stavy vrátili,dokonca horšie a desivejsie. Mam dve deti,pracujem, takže musím fungovať. Preto radšej tie udrziavacie dávky stále užívam a obávam sa že budem do konca života. Ale nech,nechcem už zažívať tie stavy. Zmierila som sa s tým. Je to chyba č mozgy,máš malo serotoninu, nič iné, nie si blázon ani nič podobné,je to rovnaké ako fyzické ochorenie. Treba len brat lieky aby sa hladina urovnala. Presne poznám stav ako píšeš,že zabudas slová a aj co si povedala. Potom si už sama pred sebou pripadas ako blázon a dufas ze okolie sú nič nevšimlo. Kľudne mi napíš,Rada pomôžem.
Pol roka beriem TRITTICO večer pred spaním. Veľmi dobre spím, aj 9 hodín...ale žiadne vedľajšie účinky ako píšeš..ale predtým som brala xanax a už som cítila, že mi nezaberal..na TRITTICO ma nastavili v nemocnici..tak skús určite za psychiatrom, možno potrebuješ vyššiu dávku, alebo iné ATB..
Ďakujem Vám všetkým. Moc si to vážim. ❤

ak máš tlakomer tak si skús odmerať tlak... tento liek tlak znižuje a z toho ti môže byť zle... nie každý ho znáša.
skús piť viac tekutín, popr. na noc si daj magnézium a melatonín 3 mg možno aj 5 mg...
uvidíš ako ti bude po pár dňoch..