Trpí niekto silnou anémiou?

27. jan 2022

Ahojte. Trpí tu niekto fakt silnou anémiou? Mňa by zaujímalo ako prebieha vyšetrenie na hematologii, či mi tam treba výmenný lístok od lekára, a aká je liečba?
Ja som už natom veľmi zle každý lekár sa chytá za hlavu že ako s týmto môžem fungovať keď vidí výsledky z krvi. Ja sa do tých hodnôt vôbec nevyznám ale už by som sa chcela z toho dostať. Vitamíny a už ani lieky mi nepomáhaju. Brala som aj počas aj po tehotenstve. Žiadne zlepšenie.
Ďakujem pekne za odpovede.

mogaa
27. jan 2022

na hematológiu ťa vezmú len s odporúčacím lístkom od všeobecného lekára....vezmú ti krv a podľa výsledkov stanovia liečbu.....

im709vf
27. jan 2022

Ano treba výmenný lístok. Aký máš hemoglobin a železo? Mne pomohla hlavne strava (cvikla, pečienka, všetko čo má zelezo), a doplnky globifer spolu s vitamínom C, ten je dôležitý pri vstrebavani železa.

euka210
27. jan 2022

Na hematologiu treba vymenny listok, urobia vysetrenia a daju lieky. Ja som mala Hgl aj pod 100 a dostala som Sorbifer.

luccija
27. jan 2022

Hlavne to je nebezpečné mať anemiu a neliecit ju
Máš to dlhodobo?ja ju mávam zo silného menzesu, ale stačí mi brat železo.Teraz myslím netreba mať výmenné lístky nie?veď si tam zavolaj a popytaj sa.

@euka210 aj si to na sebe cítila, že máš anemiu?

slovakboy
27. jan 2022

Pozor na to moja teta skoro na to zomrela, od určitého momentu sa môže stať že dreň nebude schopná produkovať červené krvinky. Potom ti musia dať transfuziu ale hneď prvá nemusí stačiť. Teta to mala z liekov na epilepsiu dlhodobo ich brala a nekontrolovali jej krv. Aj iné lieky to môžu spôsobovať. Neberieš nejaké lieky už dlho v ktorých je vedľajší účinok znížená krvotvorba?

evica17
27. jan 2022

A beries spravne lieky ? Nalacno s vitaminom C, ktory zvysuje vstrebatelnost ?

lianka123
27. jan 2022

Hlasim sa. Cely zivot. Tabletky nejem lebo zapekaju. Som v zime extremne bleda a spavam 9-10 hodin lebo byvam unavena. Ale naucila som sa s tym zit.

naobedbuduspagety
27. jan 2022

Vyšetrenie sa robí len z odbratej krvi. Výmenný lístok potrebuješ. Ja sa liečim dlhší čas, sú obdobia kedy je to dobre a stačia lieky a vitamíny a sú obdobia kedy mám hodnoty pod 60 a ležím na infúziách.

euka210
27. jan 2022

@luccija ja ju mam od VS, vtedy som to riesila, chodila k dr.na odbery ako na klavir. Potom sa to upravilo, ale pocas tehu som stale brala zelezo, lebo som mala menej.
To ze mam nizsie uplne nahodou pri nejakom KO a viac raz sa to opakovalo pri kontrole, menzes nemam extra silny. Nepocitovala som to nijako. Ale bleda som sa im zdala.

euka210
27. jan 2022

@naobedbuduspagety fuu, tak to aj moj 5r syn nedavno mal 77 a po mesiaci bratia maltoferu a vit mal este menej 60, ze nas dr.poslala hned na tranfuziu krvi. Zatial je to ok.
...a zistili nejaku poruchu pri takych malych hodnotach?

janulla1
27. jan 2022

Moja dcéra mala 2x transfuziu krvi, keď bola malá brala maltofer, nakoniec nám na hematologii poradila pani doktorka prípravok Narosan, konecne tie hodnoty mala ako také, a upravilo sa to, keď jej zistili alergiu na kravské mlieko a odkedy sme ho vysadili je to už dobre, ale aj tak preventívne 2x do roka ten sirup kupujem a aj sebe, lebo aj ja som mala stále anemiu aj celé tehotenstvo prvé aj druhé som brala sorbifer, pri treťom som mala tento sirup, je dôležité si nasadiť aj vitamín C a kyselinu listovú, aby sa lepšie železo vstrebalo a aj strava

kaia
27. jan 2022

Ja mam anemiu tazkeho stupna, prisli mi na to nahodou a nechapali, ze pri tych hodnotach mozem fungovat. Ja som sa citila OK, ale vraj som na seba zvyknuta 😀…
Jedine co mi funguje a hladina hemoglobinu sa mi zdvihne je Sorbifer Durules. Ine lieky nula bodov. Skus si vyziadat ten (neradi ho predpisuju, vraj je zle znasany). Mne funguje, davam si to po jedle aby mi nebolo zle…
Drzim palce 🍀

ninakajka
27. jan 2022

Ahoj, mne tabletky ziadne nezaberali a navyse ma z nich zapekalo, kym mi moja gynekologicka nepovedala nech vyskusam vitamin c + floradix sirup. Ja som si pridala este zeleny jacmen, ktory som tiez poctivo brala. Po roku uzivania ma aj z hematologie dali na kontrolu raz rocne, pripadne podla potreby. Sama pani doktorka na hematologii nechapala, ako sa mi mohli tak upraviť vysledky. Teraz si floradix davam iba ked mam menstruaciu.

dolynkag
18. dec 2022

ak píšete že ste mali veľmi nízke hodnoty, môžete napísať aké? mne teraz zistili 89 /malo by byť 120-150/, kupujem si želozo chelatované z Iherb, z toho mi nie je zle, len teraz zrazu mi zistili tých 89 /kojím 3,5 roka/, niekto mal aj nižšie hodnoty?

ninakajka
18. dec 2022

@dolynkag ahoj, ja som mala teraz po porode hemoglobin 70.

dolynkag
18. dec 2022

@ninakajka no to je malo a po pôrode asi môže byť, ja už mám 3,5 ročnú doma