Trpím na patné ostruhy

maggg111
16. aug 2021

Zdravím Vás.
Rada by som sa opýtala na Vaše skúsenosti.

Už vyše roka trpím na patné ostruhy ( ľavá i pravá noha). Mám to potvrdené ortopédkou. Robila som copánky, dredy a vždy, keď som naplietala ,tak som stála na nohách i 4-5 hodín. Po čase sa to zvýšilo tak, že už som skoro nemohla chodiť vôbec, ani do obchodu a nie to ešte na prechádzky. Do práce som chodila o polhodinu skôr aby som vôbec došla.

Začala som to liečiť : 7x rehabilitácia, 6x ultrazvuk, 3x laser. Nič z toho mi nepomohlo. Skúsila som i bylinkárku, robila som aj si robím ešte zábaly s alpou na večer, ale všetko je len dočasná záležitosť. Brala som aj heklu lavu a taktiež masáže s ježkom- guľka s ostnami) a máčanie nôh v teplej vode so soľou.
Som už zúfalá,kvôli tomu často nemám i náladu, ráno vstávám asi 5 min z postele a kým dojdem na záchod.. Máme dvojposchodový dom, schody sú horor. Najskôr som nemohla nikam na prechadzky ani skoro do obchodu.. Teraz nejaké 2-3 mesiace je to lepšie. Ráno rozchodim poobede všetko ok, ale večer až bodavé bolesti.
Je mi 25, možno mám trošku nadváhu, ale poznám bacuľatejších ľudí z ktorí ostruhy nemali.
Prosím, máte niekto ešte nejakú radu, čo by mi pomohlo? Aby som dodala bola som pri dvoch oropedoch. Jeden bol starší a hovoril, že čím skôr operacia. Popravde som od neho zdrhla, a šla k inej a táto ortopedka má tiež rovnaký názor po tých liečbach. Povedala, že ešte môže byť rázová vlna, ale len na ľavú nohu, že pravú nohu s tým nezachránim. Tak už neviem. Jeden deň som ok a druhý deň som rada, že si môžem oddýchnuť.

Poradíte mi, čo ešte vyskúšať?
Skúšala som i ortoped.obuv, v zdravotníckych potrebách hovorili,že ok , ale ostruhy sú vnútorné,že tým nič moc nezlepšim, kúpila som si i podpatenky – gumové podpätky do topánok a bez nich nemôžem vôbec chodiť.

Ďakujem za odpovede
PS : pridávam fotku rentgenu.

majamat
16. aug 2021

ja som mala tiez necely rok s tym problemy. kazdy krok neskutocne bolel. ortoped mi dal lieky na bolest a teda docasne mi bolest ustupila, ale len kym som mala lieky, potom som sa rozhodla schudnut a teda aj ked som este nezhodila vela, zrazu bolesti prestali.
netusim preco konkretne. a ked som mala obdobie, ez som porusila dietu, trosku ma zas boleli, ale teraz, ked uz mam vahu nizsiu,a j ked dietu porusim a mala som cez sviatky obdobie, ze som sa napchavala, paty ma uz nebolia. uz mam 1,5r pokoj

katulastraka
17. aug 2021

@maggg111 ja by som toto videla ako dobru motivaciu schudnut. Ano, existuju baculati ludia co tym netrpia, ale to neznamena, ze to na to nema vplyv. To je ako keby si clovek co 50rokov fajci a zistia mu rakovinu pluc povedal, ze neprestane fajcit, lebo ved pozna ludi co fajcia 60rokov a rakovinu nemaju. Za pokus nic nedas predsa. Zacni sa stravovat zdravsie. Nemusis drzat hladovku. Skus si kupit knihu od Brichaca Toma alebo Fitrecepty a uvidis 🙂 drzim palce

zaba21
17. aug 2021

@maggg111
Tiež som mala problém s ostrohou na pätách. Postupne sa mi problém vyriešil :
1/ absolvovala som liečbu rtg ožarovaním v Onkologickom ústave na Hajdukovej v Ba
2/ brala som homeopatiká Hekla lava
3/ pomáhali topánky s mäkkou stielkou, doma som nosila ortopedické sandále
Momentálne už nemám problémy s ostrohou, ale je pravda, že odvtedy som schudla cca 15 kg

Ešte doplním, že problém mi nezmizol hneď po ožarovaní, trvalo niekoľko mesiacov, kým to úplne odznelo

zaba21
17. aug 2021

https://www.najlekaren.eu/poradna/detail?id=37690
Jeden čas som brala spolu s Hekla lava aj Osteocynesin.
A teda schudnúť sa mi podarilo zmenou stravy, pri ktorej som aj zostala. V skratke : celozrnné pečivo, zelenina, ovocie, jogurty, orechy, výrazné obmedzenie údenín a spracovaných potravín.

cacianka
17. aug 2021

Použila som takmer všetko čo ty, pomohli jedine ožiare 1.x heydukova, teraz Nou Klenova.
Do 10 dní neskutočná ulava, o dalsich pár dni uplne bolesti presli.
Oziare asi 4 microdavky, záležitosť na pár sekund a pomoc obrovská. Aplikované su iba na presné miesto, cca 0.5 cm

kormino
17. aug 2021

Hekla ļava 3x3 balenia s odstupom jedného mesiaca.Odporúčam,zbavila som sa bolesti a každý komu som to odporučila

janetinka27
17. aug 2021

tiez to mam, zistili mi to na jesen, ale bolest paty som mala uz roky. mne pomohli vlozky do topanok, kupila som ich v protetike. je na nich gepard alebo leopard, uz neviem, ale je viac typov, toto je typ 2 - s odlahcenou patou. ja som na jesen mala vyvrtnuty clenok a aj zapal slachy na spodku nohy, 5 tyzdnov barly, otrasna bolest, pri tom mi zistili aj tu patu. chodila som 2 tyzdne na rehabky, 10x voda, magnet, laser. ale po skonceni rhb sa bolesti hned vratili. ale nosila som stahovaciu ponozku poctivo az do leta cele dni (v noci sa nesmie) a do topanok vlozky. inak vlozky vyrobi aj ortoped na mieru, ale tam som si to este nebola vybavit :D

majamat
17. aug 2021

ako som pisala vyssie, aj som sice schudla, ale pri mojej vtedajsej hmotnosti to bolo dost malo, cize samotne schudnutie nepomohlo, mozno ciastocne, mne zrejme pomohla zmena stravy. dlho potom som citila, ze ked zacnem pchat do seba, tak mam brucho take plne, travenie je nanic a potom sa mi zadrziava viac vody. proste cely organizmus trpi. vtedy som enchudla pomocou aplikacie, no tento rok pokracujem ( posledny mesiac slabota ) a aplikacia mi pomaha zistit, ci mam ubrat, ci pridat a tiez co pridat a ubrat. co sa tyka criev, zistila som, ze v beznej slovenskej kuchyni je strasne malo vlakniny. preto mam problemy uz dlhsi cas. este kym som bola mladsia,t ak ok, ale terza to uz citim. pripadala som vakninu a creva su hned ok.

konikkon
17. aug 2021

@maggg111 ostrohy vznikli dlhodobým statim a tvojou nadváhou. V prvom rade treba schudnúť. To ze ostrohy nemajú iní ľudia s vyššou váhou je úplne irelevantné. Následne skúsiť tie onko ožiare.

zaba21
17. aug 2021

@konikkon
Tak by som to nezovšeobecňovala. Ostrohy môžu mať aj chudší ľudia.

konikkon
17. aug 2021

@zaba21 ano, jasne. Ale autorka ma nadváhu, čiže schudnúť by mala. Nielen pre ostrohy ale aj pre ďalšie možné zdravotné ťažkosti. Schudnúť jej rozhodne neublíži a určite jej veľmi prospeje.

beatabaw
18. aug 2021

@maggg111 skús ostrohovník. Je to taký medený pliešok, na noc priložíš a obviažeš, nech drží. Poznám viacerých, ktorým to pomohlo, nech už sa to zdá akokoľvek neuveriteľné. Stojí pár euráčov a možno ti pomôže.

cukroska
24. aug 2021

@maggg111 mne osobne pomohli jedine obstreky. Pichal mi ich ortoped a do topánky takú ortopedickú polovložku mi predpísal. Neviem presne ako sa to volá. Od vtedy mám pokoj. Klop, klop.
Držím palce, lebo viem aká je to bolesť pätová ostroha.

cukroska
24. aug 2021

@konikkon nie všetci z nadváhou. Aj keď samozrejme nadváha nie je dobrá na nič. Paradoxne Ja, som mala rok s tým problém práve vtedy keď som bola schudnuta.. Bolo to o práci v stoji na jednom mieste a tvrdé nepohodlné pracovné topánky.

katulienka223
8. nov 2021

@cukroska
Ahoj, chcem sa spytat na ten obstrek ci to nieje neake drasticke..zajtra ma to caka🥺

cukroska
8. nov 2021

@katulienka223 nie nie dá sa vydržať. Možno nepríjemné bude, ale dá to zvládnuť. Ja, som isla poobede už do prace. Držím palce, nech hlavne pomôže. Neboj sa vôbec.

katulienka223
9. nov 2021

@cukroska tak uz to mam za sebou🙏🙏 teda tak aom sa bala a nemala som ozaj coho😁dufam ze pomoze,dakujem

cukroska
10. nov 2021

@katulienka223 no vidíš. Niekedy sa veľa krát bojíme dopredu a zbytočne. Pomôže. Musí.Držim palce 😊

grenka
26. okt 2023

@kormino a ktorú si mala?