icon

Trpím veľkou únavou

levicat
28. mar 2021

Ahojte už dlhšie trpím veľkou únavou. Chýbalo mi v krvy trochu železa ale nie až tak hrozne. Momentálne asi dva týždne sa mi pridruzili aj kŕče v lýtkach. Nemôžem ani sa ponáhľať na autobus vždy si musím ísť dopredu a kráčať pomaly. V piatok v práci som dostala ešte aj kŕče do rúk. Dala som si mg ale žiadna únava ani po 3g silného mg. Iba som s neho zaspala. Skúšam teraz piť aloe ale ani po pár týždňoch nič. Nemala to niektorá s vás? Ďakujem

unicornlady
28. mar 2021

tiež som chcela spomenúť to železo
keď ti vyšiel nedostatok, nepredpísala ti dr? mne, keď predpísala železo, tak asi po 3 mesiacoch mi vtedy aj vlasy prestali padať

ivca82
28. mar 2021

@levicat su to krce alebo celkova slabost? Nic ine nepozorujes? Tocenie hlavy, alebo cosi take?

levicat
autor
28. mar 2021

@unicornlady nie nepredpisal že je to ešte v pohode že to viem aj stravou spraviť. Nie hneď chemikálie tlačiť do seba. To železo mi mohlo chýbať vtedy koly veľmi silnej menštruácii. Kde som skončila na kyrete. Ináč mávam železo ok

levicat
autor
28. mar 2021

@ivca82 celkovu slabosť mam je to strašne keď som doma cely deň ležím potom sa domutim niečo urobiť potom zas ležím a tak

levicat
autor
28. mar 2021

@levicat kŕče v v lýtkach stále cítim aj ťahanie v nich a vlastne stále aj bolia

ivca82
28. mar 2021

@levicat nic ti netrpne, ani ta nepali?

levicat
autor
28. mar 2021

@ivca82 ruky a chrbát ale to si nemyslím ze by to malo byt suvis

hanka1505
28. mar 2021

@levicat skus to železo, mne dr poradila Globifer forte, užívam s ckom, vtedy sa lepsie vstrebáva(je drahšie ale účinok cítiť) . A ak chces aj magnezko tak v rozostupoch lebo magnezko zas blokuje vstrebávanie železa. Ja som síce tehotna, pomaly končím ale od posledného odberu krvi som mala ešte aj covid a potom som bola 2 mesiace totálne unavená, trhalo mi nohami, následne mi zobrali krv a po krvnych testoch bum malo železa. Naozaj mi to veľmi pomohlo.

ivca82
28. mar 2021

@levicat chod na neurologiu. Nemyslim bezat na pohotovost, no neodkladaj to, ak sa ti v kratkom case nepolepsi.

unicornlady
28. mar 2021

@hanka1505 mne predpísali Tardyferon a tam som málo doplácala ( mne to dr. kázala počas menštruácie užívať)

lyci
28. mar 2021

@levicat jednoznacne zelezo. nie sorbifer na predpis,ale globifer alebo jamieson. stravou sa tazko dohana nedostatok, mne sa nepodarilo. k tomu dobry horcik. ten tiez nie v zle vstrebatelnej forme ako citrat alebo oxid. standardne dobry je od Galvexu (to je malat). najlepsi je vo forme bisglycinatu (ten som zacala brat pred 2 mesiacmi ja, ostatne akoby som ani ziadny Mg nebrala, napr magnerot ziadny ucinok). na skatulke sa pise celkova hmotnost, napr. ten galvex je 500mg ale cisteho horcika je v nom len 50mg

majamat
28. mar 2021

kontroloval ti dr. toho v krvi viac? moze ti chybat draslik,a lebo magnezium. pripadne ine mineraly.

hanka1505
28. mar 2021

@unicornlady aha, toto je voľno predajné, ale mne veľmi pomohlo.nech sa ti rýchlo ulavi🙂

luccija
28. mar 2021

@levicat železo a magnézium, ak máš kŕče aj vápnik.Aj ten malý úbytok v krvi môže mať taký vplyv

ivangeline
28. mar 2021

Cievy?

levicat
autor
28. mar 2021

@unicornlady na čo je prosim

levicat
autor
28. mar 2021

@ivangeline aj mňa to napadlo som fajčiar možno že bude s tym

levicat
autor
28. mar 2021

@majamat mam len z nemocnice krvný obraz s pred mesiaca co som bola

levicat
autor
28. mar 2021

@lyci áno co sa týka mg treba si dať pozor na formy pretože sú formy ktoré sú úplne nevstrebatelne.

unicornlady
29. mar 2021

Tardyferon je na ten nedostatok železa v krvi: https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/tar...