Tŕpnutie polovice tváre
Máte prosím skusenosti s trpnutie jednej polovici tvare pri oku a líce?mam to xely deň s prestávkami.dakujem
Ako nechcem byť múdra, ale nemôžeš mať slabšiu mŕtvicu?
Smer neurolog, ja som mavala, ale u mna z migreny. Samozrejme vela testov, lebo tam moze byt nabeh na mrtvicu
Dobrý deň, tŕpnutie tváre môže mať veľa rôznych príčin, z ktorých najzávažnejšia môže byť aj cievna mozgová príhoda. Jednoduchý test na CMP je tvár, ruky, reč (poproste blízku osobu, aby Vám skontrolovala):
- TVÁR: nemáte spadnuté viečko alebo ústny kútik?
- RUKY: zavrite oči a predpažte ruky, počkajte asi 30s ... nepoklesla jedna ruka (prípadne ak niekomu stisnete prsty, je svalová sila rovnaká na oboch rukách?)
- REČ: je Vaša reč zrozumiteľná, viete povedať svoje meno, kde sa nachádzate, aký je deň a zopakovať nejakú vetu?
... Ak máte problémy s týmito úkonmi, urýchlene vyhľadajte lekársku pomoc a zaznačte si presný čas kedy symptómy začali.
Inak bolestivosť môže byť pri podráždení trojkalnného nervu (napr. zápalom zuba), pri migréne s aurou, pocity mravčenia pri strese alebo úzkosti alebo ak sa pridá aj výsev, môže ísť o pásový opar tváre.
Ak sa nepríjemné pocity objavili bez zjavnej príčiny (sedenie v prievane, bolestivosť konkrétneho zuba, stres v práci,...) alebo sa ďalej zhoršujú, určite si zaslúžia pozornosť lekára.
Prajem skorú úľavu od ťažkostí
Dobrý deň, tŕpnutie tváre môže mať veľa rôznych príčin, z ktorých najzávažnejšia môže byť aj cievna mozgová príhoda. Jednoduchý test na CMP je tvár, ruky, reč (poproste blízku osobu, aby Vám skontrolovala):
- TVÁR: nemáte spadnuté viečko alebo ústny kútik?
- RUKY: zavrite oči a predpažte ruky, počkajte asi 30s ... nepoklesla jedna ruka (prípadne ak niekomu stisnete prsty, je svalová sila rovnaká na oboch rukách?)
- REČ: je Vaša reč zrozumiteľná, viete povedať svoje meno, kde sa nachádzate, aký je deň a zopakovať nejakú vetu?
... Ak máte problémy s týmito úkonmi, urýchlene vyhľadajte lekársku pomoc a zaznačte si presný čas kedy symptómy začali.
Inak bolestivosť môže byť pri podráždení trojkalnného nervu (napr. zápalom zuba), pri migréne s aurou, pocity mravčenia pri strese alebo úzkosti alebo ak sa pridá aj výsev, môže ísť o pásový opar tváre.
Ak sa nepríjemné pocity objavili bez zjavnej príčiny (sedenie v prievane, bolestivosť konkrétneho zuba, stres v práci,...) alebo sa ďalej zhoršujú, určite si zaslúžia pozornosť lekára.
Prajem skorú úľavu od ťažkostí
@slniecko39 ďakujem,trva to asi od rana nie úplne stále občas mám pauzu par minút.Zub ma neboli a iné ťažkosti tiež zatiaľ nemám
Teraz zomrela na mrtvicu pred pár dnami moja kamarátka 38 ročna.To čo popisuješ jej jeden deň bolo na druhý deň dostala v robote mrtvicu nechala 3 deti.Takež bolo by vhodne ísť k lekárovi jej to prestalo a po dvoch hodianch sa jej vratilo opäť.
Ja som mala toto isté na ľavej strane. Prievan a podráždený trojklanný tvárový nerv. Každopádne smer neurológ. Mne doktor predpísal gabapentin a neuromultivit zabrali.
Ja som mala toto isté na ľavej strane. Prievan a podráždený trojklanný tvárový nerv. Každopádne smer neurológ. Mne doktor predpísal gabapentin a neuromultivit zabrali.
@maury aj ste cítila nejakú bolest pri podráždenom trojklannom nerve?
Riadnu, v noci som ani nespávala a Flector od bolesti užívala každé 3 hodiny a mala som opuch v tvári. Ale doktorka mi povedala, že to ten opuch nespôsobilo, to bola iná príčina zas.

Daj si Milgamu N a kvapky z ľubovníka bodkovaného - ja som to mala minulé leto z prievanu