icon

Tŕpnutie rúk

katka.sp
20. feb 2017

Ahojte...uz som zufala a newem si pomoct.v decembri mi zacali trpnut ruky,bola som u dr. Kde mi dala aulin, dorsiflex a injekcie do zadku. Po poatej injekcii mi prislo tak zle,ze som hodinu musela lezat ,aby som sa dokazala pozbierat. Neurologicka tvrdila,ze je to ok. Po vianociach som isla k svojej obvodnej lekarke s tym,ze sa necitim dobre, obcas tocenie hlavy,trpnutie ruk ..popocuvala ma a zistila,ze mam chytene priedusky dala mi atb. Po dvoch tyzdnoch to nepreslo ,poslala ma na rtg ,kde bolo vsetko ok. A liecba skoncila ,aj ked som jej povedala,ze sa proste necitim dobre...po vianociach som normalne zacala chodit do ro oty, s tym,ze kazdy den bolo horsie a horsiw, chrbat ruky ,hlava sa tocila no kednoducho des,niekedysom newedela ani autom ist. Vudrzala som to do 13.1. Kedy som uz mewedela ani kde je sever a muz ma doviezol na pohotovost. A zacali na druhy den vysetrenia. Na ct sa zistilo ,ze mam upchate dutiny ,na ORL antibiotika na dvakrat a v poslednej navsteve uz bolo vsetko dobre. Dnes som na tom tak,ze nevladzem nic, uz som na PN ,nevladzem stat na nohach, palia ma kolena ,trpnu mi ruky, citim sa zle,toci sa mi hlava ,som slaba nevladzem noc...najhorsie je na tom ze vsetky vysetrenia su ok. Za posledny mesiac a pol som schudla 20 kg...krv na stirnu ok, gastro ok, magneticka mozog ok , krcna rtg ok...krv zevraj ok...diabetolog ok ...a ja nevladzem zit. Viete mi pomoct???dakujem za kazdu radu

Strana
z3
diana20
12. apr 2017

@katka.sp ahoj, všetky tvoje príznaky sedia aj na mňa, mám tetaniu, netreba stresovať, je to s tým úzko spojené, ale nie je to nič vážne, nie je to ani choroba.. je to len nedostatok minerálov , hlavne horčíka, ak ho beriem a máš stále stavy, ber ho viac a hlavné kľud, naozaj to nič nie je.. ja aj odpadnem, ale vždy sa upokojujem v hlave, že to nič nie je... tento nedostatok má väčšina ľudí, len o tom ani nevie, lebo sa na to málokedy robia testy.. necitala som úplne všetko, ale bola si na gastre? Vyšetrili ti žalúdok a črevá? Veď si schudla veľmi rýchlo 20kg, pýtaj si toto vyšetrenie ak si nebola.. keď nefunguje žalúdok, nefunguje nič.. držím palce a ak to je len tetania, tak sa neboj, táto "choroba" je hlavne o tvojej hlave, čím viac sa bojíš, že sa ti prejaví, tým viac sa prejavuje.. proste na ňu zabudnite iba ber magnezium a to čo ti dali brat.. ja beriem aj b12 a b6

katka.sp
autor
13. apr 2017

@erikavesela doslova zimnica aj ma trasie...celkovo som nejaka moc zimomrava stale mi je zima, potom mi tie prsty zblednu..ale ked to prislo ma klepalo od zimi hroza

katka.sp
autor
13. apr 2017

@diana20 ano bola som aj na gastre, len slabi zapal mi nasli z krvi bo tolkyxh atb, ale nic vazne

lienkat
13. apr 2017

Ahoj, mohlo by ist o neurogennu tetaniu, ktora sa potvrdi koznym EMG testom u neurologa...nasadia tie lieky /Rivotril/ + magnesium a malo by to byt ok...moze vsak ist aj o psychicky problem, ak mas za sebou stresove obdobie..mozu to byt prejavy uzkosti a depresie...po nasadeni antidepresiva a liekov na uzkost budes onedlho ok...ak budes mat vsetky vysetrenia v poriadku, najskor ta tvoja dr. odporuci k psychiatrovi, alebo aj ona sama ti moze nasadit antidepresivum...necitala som vsetky prispevky, neviem ci mas vysetrenu aj stitnu zlazu /hodnotu TSH v krvi/..

katka.sp
autor
13. apr 2017

@lienkat ajbtam...vit d nizko pod hranicou a stitna,uz mysi byt slesovana, ale na lieky este to nie je...ved uvazujem mad rym,ze AD alebstrasne sa bojim, stresove obdobie mam zatial len z toho, xo sa so mnou robi:(

narsila
13. apr 2017

Je to velmi caste "ochorenie", ale moc sa o tom nevie.. primar na neurologii mi povedal, ze to ma vacsina mladych zien.. resp. ze to nemaju len tucne zeny a muzatky :D ta obrovska fuzata ciganka co so mnou lezala na izbe sa toho veru nebala :D :D

katka.sp
autor
13. apr 2017

@narsila ja sa toho strasne boji,a le je to asi jedina cesta uz som v koncoch bo takto sa bohuzial fungovat neda:( a to mi naozaj bolo super a po tom obstreku taketo stavy ach jaj:(

lienkat
13. apr 2017

@katka.sp antidepresiv sa bat nemusis, cim dalej to budes odkladat moze sa to zhorsovat..uvidis, ked sa ti ulavi si povies, že si to mala davno riesit 🙂

katka.sp
autor
13. apr 2017

@lienkat myslis, nebude mi po nichveeste horsie??

lienkat
13. apr 2017

@katka.sp pokial sa vylucia vsetky mozne priciny tvojich tazkosti, najskor to bude psychicky podmienene a antidepresivum ti pomoze..prve tyzdne po nasadeni moze byt niekedy trosku horšie, ale to prejde a bude uz len lepsie...ak sa predpisu aj lieky na upokojenie, tie urcite pomozu zvladnut prve tyzdne..

spadzira
28. jan 2022

@piskootka ahoj,môžem sa opýtať po akom čase sa ti to upravilo? Ja užívam magnerot 4x za deň už 1,5 mesiaca a stále mi trpnu ruky, nohy, pery 😔

spadzira
28. jan 2022

@katka.sp ahoj,prosím ťa ako si dopadla?

piskootka
29. jan 2022

@spadzira Na trpnutie ruk som užívala magnerot 2 krát denne a do mesiaca ttpnutie pomohlo. Avšak minulý rok mi udrela tetania v plnom prúde. Mala som dosť stresové obdobie. Dva krát som skončila na pohotovosti. Trpli mi ruky, nohy, jazyk, tlak v očiach a neskutočne bolesti a palenie hlavy. Myslela som, ze umriem. Tak neurologicka mi kázala 2 krát magnerot a 2 krát guajqcuran. Dva mesiace boli krute, každú noc mi bolo zle. Niekedy aj cez deň. Teraz už dobre, zmenila som veci, ktoré mi stres vyvolávali. A hlavne nepijem kávu a alkohol. nápoje. Po nich som vždy cítila palenie hlavy a trpnutie..

katka.sp
autor
29. jan 2022

@spadzira xijem 🙂 veľa príznakov zmizlo len ta moja hlava sa stále krutiacia.som na AD sú lepšie aj horšie dní,ale fungujem .chodím do práce, vladzrm žijem, velakrat sa smejem ...áno sú aj dní kedy som total KO, ale fungujem

spadzira
30. jan 2022

@piskootka ďakujem za info. Mne v polke decembra diagnostikovali tetaniu. Kázali 3x denne po 2 tabletky magnerot a potom 3x po jednej. Užívala som a tŕpnutie mávam stále. Hlavne ruky,nohy a pery 😔 guranajacua si sem a dávam. Myslíte že 2x denne by mi pomohlo? A ako dlho? Ja už zvažujem AD 😔

lenusicek
18. dec 2022

@katka.sp robili ti test aj na boreliozu?

katka.sp
autor
18. dec 2022

@lenusicek áno robili,pozitívna a stihla som ju chytiť 2x

lenusicek
19. dec 2022

@katka.sp tak pravdepodobne aj z toho môže byť to tŕpnutie. Mňe tiež tŕpnu od soboty. Najskôr od večera do rána. A potom aj pri malej záťaži. Tak tiež sa chystám k dr na crp atď

Strana
z3