Tupá bolesť od krížov do nohy
Pekný večer prajem chcem sa opýtať dnes celý deň pociťujem bolesť krížov a vráža mi to do ľavej nohy a keď sa na lávu nohu postavím tak sa mi to zas vráti naspäť do krížov. Kedy navštíviť lekára hneď alebo ešte počkať?
@balerina2025 a dá sa to nejak liečiť alebo operačné?
Hneď môžeš akurát tak začat cvičit 😃 naozaj, čím skôr, tým lepšie. Teda aspoň ja mávam to isté a mam posunúť platničku. Nájdi si na YouTube vhodné cviky a každý deň treba cvičiť. Alebo si nájdi fyzioterapeuta a cvič s ním aspoň zo začiatku, kým získaš správne návyky.
Ak predsa chceš ísť k lekárovi, mne dal lieky od bolesti a predpísal rehabilitácie, ktoré aj tak musíš cvičit hlavne doma aby to malo význam.
@nikpa áno to viem ale zas každý lekár je iný v dnešnej dobe určite
môže to byť aj ischias...
mne davaju lieky na tisenie a mala som rehab. operaciu nenavrhli , nejak som sa s bolestami naucila zit.
Môže to byt aj zápal sedacieho nervu a na to pomôže virivka vlastná skúsenosť
@nikpa ziadne cviky neukazali ale caka ma kontrola ....este len.
Smer neurológ. Mne dal prvotne obstrek, lieky na bolesť a keď bolesti ustúpili, išla som na rehabky. Procedúry plus ťa naučia cviky pre teba vhodné.
Ja som to mala pri vysunutej platnicke 8 mm, absolvovala som infúzie, masáže a ozonovu terapiu.
6 tyzdnov som sa trapila... mala som zacviknuty nerv/ zapal sedacieho/ ischias... prvotne obstrek ... nasledne 8 infuzii... az po 6 tyzdnoch som sa dala ako tak dokopy... a velky vplyv na to mala uplne ina operacia, kde som dostavala cely den opat infuzky.. s tymto ozaj necakaj
Mala som taketo minuly rok a skončila som s hlbokou zilovou trombozou... Nemusi to samozrejme byt to iste, pozerala som zapal sedacie nervu, chrbtica, cokolvek az nakoniec nemocnica..isla by som hned k lekárovi. Nenechat sa odbit, ze to nic nie je, zaidat vysetrenia. Mna v BB odbili s prechodenou chrípkou a od pondelka hospitalizacia na MY, kde som prisla o 5 minut 12
@tanika boli sme v BB u mojich rodicov, byvame na Zahori, cize MY najbližšia nemocnica (Skalicu odmietam), preto taka zmena nemocnice cez pol Slovenska.
Bola som u obvodaka, ten ma poslal okamžite na cievne sono a odtial ma poslali na hospitalizáciu. Len mne po tyzdnovych bolestiach opuchla z nicoho nic cela noha.

mam to uz roky. krizove lumbalne stavce opotrebovane.