icon

Tupá bolesť od krížov do nohy

17. mar 2025

Pekný večer prajem chcem sa opýtať dnes celý deň pociťujem bolesť krížov a vráža mi to do ľavej nohy a keď sa na lávu nohu postavím tak sa mi to zas vráti naspäť do krížov. Kedy navštíviť lekára hneď alebo ešte počkať?

balerina2025
17. mar 2025

mam to uz roky. krizove lumbalne stavce opotrebovane.

autor
17. mar 2025

@balerina2025 a dá sa to nejak liečiť alebo operačné?

nikpa
17. mar 2025

Hneď môžeš akurát tak začat cvičit 😃 naozaj, čím skôr, tým lepšie. Teda aspoň ja mávam to isté a mam posunúť platničku. Nájdi si na YouTube vhodné cviky a každý deň treba cvičiť. Alebo si nájdi fyzioterapeuta a cvič s ním aspoň zo začiatku, kým získaš správne návyky.
Ak predsa chceš ísť k lekárovi, mne dal lieky od bolesti a predpísal rehabilitácie, ktoré aj tak musíš cvičit hlavne doma aby to malo význam.

autor
17. mar 2025

@nikpa áno to viem ale zas každý lekár je iný v dnešnej dobe určite

deti95060810
17. mar 2025

môže to byť aj ischias...

balerina2025
17. mar 2025

mne davaju lieky na tisenie a mala som rehab. operaciu nenavrhli , nejak som sa s bolestami naucila zit.

andrejka1974
17. mar 2025

Môže to byt aj zápal sedacieho nervu a na to pomôže virivka vlastná skúsenosť

balerina2025
17. mar 2025

@nikpa ziadne cviky neukazali ale caka ma kontrola ....este len.

aandrea9
17. mar 2025

Smer neurológ. Mne dal prvotne obstrek, lieky na bolesť a keď bolesti ustúpili, išla som na rehabky. Procedúry plus ťa naučia cviky pre teba vhodné.

marica61
17. mar 2025

Ja som to mala pri vysunutej platnicke 8 mm, absolvovala som infúzie, masáže a ozonovu terapiu.

krasneleto
18. mar 2025

6 tyzdnov som sa trapila... mala som zacviknuty nerv/ zapal sedacieho/ ischias... prvotne obstrek ... nasledne 8 infuzii... az po 6 tyzdnoch som sa dala ako tak dokopy... a velky vplyv na to mala uplne ina operacia, kde som dostavala cely den opat infuzky.. s tymto ozaj necakaj

adonish
18. mar 2025

Mala som taketo minuly rok a skončila som s hlbokou zilovou trombozou... Nemusi to samozrejme byt to iste, pozerala som zapal sedacie nervu, chrbtica, cokolvek az nakoniec nemocnica..isla by som hned k lekárovi. Nenechat sa odbit, ze to nic nie je, zaidat vysetrenia. Mna v BB odbili s prechodenou chrípkou a od pondelka hospitalizacia na MY, kde som prisla o 5 minut 12

tanika
18. mar 2025

@adonish to fakt az nemocnica Myjava ??? To ťa kto rovno tam??? Obvodný ? Akona to prisiel odberyakeno sono cierne ??? Dik za odpoved

adonish
19. mar 2025

@tanika boli sme v BB u mojich rodicov, byvame na Zahori, cize MY najbližšia nemocnica (Skalicu odmietam), preto taka zmena nemocnice cez pol Slovenska.
Bola som u obvodaka, ten ma poslal okamžite na cievne sono a odtial ma poslali na hospitalizáciu. Len mne po tyzdnovych bolestiach opuchla z nicoho nic cela noha.